De temperatuur op 11 december 1919 lag tussen -4,9 °C en -0,3 °C en was gemiddeld -2,5 °C. Er was 5,5 uur zonneschijn (70%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
23 februari » Benito Mussolini richt in Rome zijn fascistische partij op.
3 mei » Oprichting van de Slowaakse voetbalclub 1. ČsŠk Bratislava, het latere ŠK Slovan Bratislava.
30 mei » Viering van het 300-jarig bestaan van de stad Batavia. Koningin Wilhelmina legt een krans bij het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen in Hoorn
10 september » Oostenrijk en de geallieerden tekenen een verdrag waarin de onafhankelijkheid van Polen, Hongarije, Tsjecho-Slowakije en Joegoslavië wordt erkend.
14 september » Oprichting van Oostenrijkse voetbalclub Kapfenberger SV.
22 december » 250 linkse Amerikanen, onder wie de anarchistische voorvrouw Emma Goldman, worden naar Rusland gedeporteerd.
Trouwdag 3 oktober 1942
De temperatuur op 3 oktober 1942 lag tussen 8,6 °C en 18,9 °C en was gemiddeld 12,2 °C. Er was 0.2 mm neerslag gedurende 0.1 uur. Er was 4,1 uur zonneschijn (36%). De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
3 april » Tweede Wereldoorlog: Japanse troepen vallen Amerikaanse en Filipijnse troepen aan te Bataan.
18 april » De Doolittle Raid op Japan vindt plaats waarbij Tokio voor het eerst wordt gebombardeerd door B-25's.
29 april » Grote explosie bij Tessenderlo Chemie in Tessenderlo met 189 doden en enorme vernielingen. De waarschijnlijke oorzaak is de explosie van aangekoekt ammoniumnitraat dat arbeiders met dynamiet wilden laten springen.
5 juni » Slag bij Midway: De United States Navy verwerft het maritieme overwicht in de Stille Oceaan door vier Japanse vliegdekschepen tot zinken te brengen.
12 november » Het Britse Achtste Leger onder generaal en later veldmaarschalk Bernard Montgomery neemt Tobroek in.
4 december » De Verenigde Staten bombarderen voor het eerst het vasteland van Italië.
Dag van overlijden 16 januari 2009
De temperatuur op 16 januari 2009 lag tussen 0.1 °C en 3,7 °C en was gemiddeld 1,7 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van donderdag 22 februari 2007 tot donderdag 14 oktober 2010 was er in Nederland het kabinet Balkenende IV met als eerste minister Mr.dr. J.P. Balkenende (CDA).
6 april » Bij een aardbeving in de omgeving van L'Aquila in de Italiaanse regio Abruzzen vallen meer dan 275 doden. Er zijn zeker 1500 gewonden. De beving met een kracht van 6,3 op de schaal van Richter beschadigt duizenden gebouwen.
14 mei » De Karelsprijs wordt toegekend aan Andrea Riccardi, stichter van de Sint-Egidiusgemeenschap.
26 augustus » Twee in Somalië ontvoerde agenten van de Franse inlichtingendienst worden vrijgelaten. Radicale islamisten ontvoerden hen een maand eerder vanuit een hotel in de hoofdstad Mogadishu.
23 oktober » Het radioprogramma Morgenstond van RadioNL wint als eerste programma dat niet door heel Nederland te beluisteren is De Gouden RadioRing.
14 november » In Colombia worden vier leden van de Venezolaanse Nationale Garde opgepakt en teruggestuurd naar Venezuela.
1 december » Het Verdrag van Lissabon treedt in werking.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Roxanne C Andorfer, "Andorfer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andorfer-family-tree/P8201.php : benaderd 4 mei 2025), "Mona Bertha CRAM (1919-2009)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.