De temperatuur op 22 september 1918 lag tussen 10,5 °C en 18,0 °C en was gemiddeld 13,7 °C. Er was 2,2 mm neerslag. Er was 3,4 uur zonneschijn (28%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
3 maart » Vrede van Brest-Litovsk wordt ondertekend, einde aan het oostfront van de Eerste Wereldoorlog.
9 april » Letland verklaart zich onafhankelijk.
21 april » De Duitse jachtdriedekker van Manfred von Richthofen (de Rode baron) wordt neergeschoten, waarbij hij om het leven komt.
3 juni » Bij Château Thierry aan de Marne stoten de Duitse troepen op de gezamenlijke strijdkrachten van de Verenigde Staten en Frankrijk. Het offensief loopt dood.
25 september » Oprichting van het (Nederlandse) Ministerie van Arbeid, voorloper van het Ministerie van SZW.
18 november » Letland verklaart zichzelf onafhankelijk van Rusland.
Trouwdag 6 juni 1942
De temperatuur op 6 juni 1942 lag tussen 12,3 °C en 26,3 °C en was gemiddeld 19,8 °C. Er was 14,6 uur zonneschijn (88%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
27 februari » De Slag in de Javazee vond plaats waarbij de schout-bij-nacht Karel Doorman op 28 februari 1942 om het leven kwam.
5 mei » De geallieerden beginnen de slag om Madagaskar (Operatie Ironclad) waarbij de geallieerden het door Vichy-Frankrijk bezette Madagaskar in handen proberen te krijgen. De slag duurde tot 6 november.
1 juli » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC Le Mont.
9 augustus » In het bezette Kiev winnen fabrieksarbeiders een voetbalwedstrijd van een Duits team met 5-3, waarna het Oekraïense elftal door de Duitsers gevangen wordt gezet. De wedstrijd zou later de geschiedenis ingaan als de 'Dodenwedstrijd'.
3 oktober » Eerste succesvolle lancering van een V2-raket vanaf Peenemünde in Duitsland, de eerste keer dat een door de mens vervaardigd object de ruimte bereikt.
7 december » Koningin Wilhelmina richt zich per BBC-radio tot alle delen van het koninkrijk en kondigt voor na de oorlog een rijksconferentie aan over een nieuwe staatkundige structuur voor het Koninkrijk der Nederlanden. Tevens kondigt zij de oprichting aan van de 7 december Brigade, later genoemd de Prinses Irene Brigade. Oprichting Eerste Divisie 7 December.
Dag van overlijden 13 november 1984
De temperatuur op 13 november 1984 lag tussen 3,4 °C en 11,0 °C en was gemiddeld 7,6 °C. Er was 0,7 uur zonneschijn (8%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
5 mei » In Ecuador wordt de conservatief León Febres-Cordero gekozen tot president.
22 mei » Bij een bomaanslag op het kantoor van de Hondurese luchtvaartmaatschappij Satisa in de Colombiaanse hoofdstad Bogota komen twee mensen om het leven.
28 mei » In Amsterdam wint de Nederlandse bokser Alex Blanchard de Europese titel in het halfzwaargewicht door de regerend kampioen, de Fransman Richard Caramanolis, te verslaan.
3 juni » Invoering van het IC/IR-plan van de NMBS. Het gevolg was een grote sluitingsgolf van (kleinere) Belgische spoorwegstations.
14 november » Opnieuw tegenslag voor het Nederlands voetbalelftal, want ook het tweede duel in de WK-kwalificatiereeks gaat verloren. In Wenen wint Oostenrijk door een late eigen treffer van Michel Valke.
10 december » Desmond Tutu krijgt de Nobelprijs voor de Vrede.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Roxanne C Andorfer, "Andorfer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andorfer-family-tree/P8200.php : benaderd 4 mei 2025), "Daniel Basil CRAM (1918-1984)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.