1 januari » Opening van Ellis Island, de plek waar alle immigranten de Verenigde Staten van Amerika binnenkomen.
28 januari » Oprichting van de Amsterdamsche Hockey & Bandy Club.
15 maart » Verheffing van de rooms-katholieke apostolische prefectuur Denemarken tot het apostolisch vicariaat Denemarken.
3 april » Het eerste sundae-ijsje wordt gedocumenteerd.
24 mei » Octrooiaanvraag van Thomas Edison op de elektrische spoorweg.
7 juni » Tijdens een vijf dagen durende uitbarsting van de vulkaan Awu op het Indonesische eiland Sangir komen 1.532 mensen om.
Doopdag 27 februari 1949
De temperatuur op 27 februari 1949 lag tussen 1,8 °C en 8,1 °C en was gemiddeld 5,8 °C. Er was 2,2 mm neerslag gedurende 1,8 uur. Er was 4,9 uur zonneschijn (46%). De gemiddelde windsnelheid was 6 Bft (krachtige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
19 februari » Ezra Pound krijgt de eerste Bollingen Prize in poetry (Bollingen prijs voor gedichten) van de Bollingen Foundation en de Yale-universiteit.
14 mei » Benoeming van Léon Lommel tot bisschop-coadjutor met recht van opvolging van Luxemburg.
8 augustus » Bhutan wordt onafhankelijk.
12 september » Na een verschijningsverbod van vier jaar mag het dagblad De Telegraaf weer verschijnen.
28 september » Oprichting van de Colombiaanse voetbalclub Cúcuta Deportivo.
15 december » West-Duitsland wordt deelnemer van het Marshallplan.
Trouwdag 7 december 1910
De temperatuur op 7 december 1910 lag tussen 3,5 °C en 8,6 °C en was gemiddeld 6,2 °C. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
23 januari » Het vissersschip MD 1 uit Middelharnis zinkt tijdens een storm, 13 doden.
3 maart » In New York wordt de Rockefeller Foundation tot bevordering van de wetenschap opgericht.
25 mei » Expositie van Les Indépendants in Parijs.
28 mei » Ralph Craig loopt met 21,2 seconden een wereldrecord op de 200 meter.
20 november » Francisco I. Madero begint de opstand tegen Porfirio Díaz: begin van de Mexicaanse Revolutie.
30 november » Oprichting van de Chileense voetbalclub Audax Club Sportivo Italiano.
Dag van overlijden 9 februari 1978
De temperatuur op 9 februari 1978 lag tussen -5.5 °C en -1.7 °C en was gemiddeld -3.4 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 1,2 uur zonneschijn (13%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
17 februari » De Deense advocaat-miljonair-politicus Mogens Glistrup wordt veroordeeld tot een boete wegens belastingontduiking.
18 februari » Bij de allereerste Ironman uit de geschiedenis gaat de zege naar de Amerikaanse triatleet Gordon Haller.
26 februari » De Nederlandse schaatsster Lenie van der Hoorn-Langelaan vestigt het werelduurrecord op de schaats in Amsterdam: in één uur tijd schaatst ze 31212,59 m.
10 mei » De Efteling opent de attractie Spookslot.
20 mei » Het Nederlands voetbalelftal sluit de voorbereiding op het WK voetbal 1978 in Argentinië af met een 1-0 zege in en op Oostenrijk. Arie Haan maakt het enige doelpunt. PSV'er Jan Poortvliet maakt zijn debuut voor Oranje
1 november » De Oegandese dictator Idi Amin erkent dat zijn strijdkrachten openlijke agressie hebben gepleegd tegen het buurland Tanzania en een gebied van ruim 1.000 vierkante mijl aan het Victoriameer bij Oeganda hebben ingelijfd.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Roxanne C Andorfer, "Andorfer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andorfer-family-tree/P8129.php : benaderd 3 mei 2025), "Almira Allie HORIGAN (1892-1978)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.