De temperatuur op 9 januari 1931 lag tussen -6.2 °C en -1 °C en was gemiddeld -3.1 °C. Er was -0.1 uur zonneschijn (0%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
3 maart » De Verenigde Staten adopteren "The Star-Spangled Banner" als het nationale volkslied.
14 maart » Norberto Conde, Argentijns voetballer († 2014)
23 maart » Benoeming van de Nederlander Leo Kierkels tot apostolisch delegaat in Brits-Indië.
28 juni » In Spanje worden na het vertrek van koning Alfons XIII verkiezingen gehouden die door de linkse partijen, de PSOE voorop, worden gewonnen.
4 december » Maximiliano Hernández Martínez pleegt een staatsgreep in El Salvador.
14 december » In Utrecht wordt de Nationaal-Socialistische Beweging opgericht door Anton Mussert en Cees van Geelkerken.
Trouwdag 28 mei 1953
De temperatuur op 28 mei 1953 lag tussen 8,6 °C en 12,5 °C en was gemiddeld 10,5 °C. Er was 2,5 uur zonneschijn (15%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
1 februari » De Nederlandse schaatser Kees Broekman wordt in Hamar Europees schaatskampioen.
21 februari » Francis Crick en James Watson ontdekken de structuur van het DNA-molecuul.
29 april » Verheffing van het Rooms-katholieke Apostolisch vicariaat Denemarken tot Bisdom Kopenhagen.
29 mei » De Nieuw-Zeelander Edmund Hillary en de Nepalese Sherpa Tenzing Norgay bereiken als eerste mensen de top van de Mount Everest.
17 juni » Arbeidersopstand in de DDR.
12 september » John F. Kennedy treedt in het huwelijk met Jackie Bouvier.
Dag van overlijden 16 maart 1989
De temperatuur op 16 maart 1989 lag tussen 1,5 °C en 6,2 °C en was gemiddeld 4,5 °C. Er was 10,0 mm neerslag gedurende 7,6 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van dinsdag 4 november 1986 tot dinsdag 7 november 1989 was er in Nederland het kabinet Lubbers II met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
28 januari » Schaatsster Herma Meijer verbetert in Calgary het Nederlands record van Ingrid Haringa op de 500 meter (40,61 seconden) met een tijd van 40,53 seconden.
8 februari » De politie in Paraguay arresteert een aantal hoge functionarissen die te boek staan als aanhangers van de net afgezette president Alfredo Stroessner.
14 maart » Colby O'Donis, Amerikaans singer-songwriter
29 september » De Colombiaanse president Virgilio Barco doet in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York een dringende oproep aan de wereldgemeenschap om zijn land terzijde te staan in de strijd tegen de drugsmafia.
20 november » De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties neemt het Verdrag inzake de Rechten van het Kind aan.
17 december » In de 78ste Davis Cup verslaat Duitsland Zweden met 3 tegen 2.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Roxanne C Andorfer, "Andorfer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andorfer-family-tree/P7681.php : benaderd 4 mei 2025), "Del Bert CRAM (1931-1989)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.