De temperatuur op 5 augustus 1893 lag rond de 17,9 °C. Er was 0.2 mm neerslag. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 82%. Bron: KNMI
23 februari » In Duitsland wordt octrooi verleend op de revolutionaire dieselmotor van Rudolf Diesel.
19 september » De vrouwen in Nieuw-Zeeland krijgen stemrecht.
1 oktober » Oprichting van de Zwolsche Athletische Club.
15 november » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC Basel.
16 november » Oprichting van de Tsjechische voetbalclub Sparta Praag.
23 december » Eerste opvoering van de Duitse opera Hänsel und Gretel.
Trouwdag 4 mei 1918
De temperatuur op 4 mei 1918 lag tussen 9,4 °C en 20,3 °C en was gemiddeld 13,7 °C. Er was 1,1 uur zonneschijn (7%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
3 maart » Vrede van Brest-Litovsk wordt ondertekend, einde aan het oostfront van de Eerste Wereldoorlog.
3 juni » Bij Château Thierry aan de Marne stoten de Duitse troepen op de gezamenlijke strijdkrachten van de Verenigde Staten en Frankrijk. Het offensief loopt dood.
17 juli » De Russische tsaar Nicolaas II en zijn gezin worden, na anderhalf jaar verbanning, op last van de nieuwe plaatselijke Sovjetleiders gefusilleerd in Jekaterinenburg.
7 november » De laatste aan shellshock lijdende soldaat wordt geëxecuteerd wegens desertie.
7 november » Een revolutie onder leiding van Kurt Eisner leidt tot de val van koning Lodewijk III van Beieren.
13 november » Geallieerde troepen bezetten Constantinopel de hoofdstad van het Ottomaanse Rijk.
Dag van overlijden 14 oktober 1980
De temperatuur op 14 oktober 1980 lag tussen 0,1 °C en 13,3 °C en was gemiddeld 5,6 °C. Er was 4,4 uur zonneschijn (41%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
5 april » Jan Raas wint voor de vierde opeenvolgende keer Nederlands enige wielerklassieker, de Amstel Gold Race.
21 april » Een zware noordwesterstorm richt voor miljoenen guldens schade aan op de Nederlandse kust.
16 mei » Sovjet-atleet Joeri Sedych verbetert tot tweemaal toe het wereldrecord kogelslingeren en brengt het uiteindelijk op een afstand van 80,64 meter.
24 mei » Met een worp van 81,66 meter verbetert Sovjet-atleet Sergej Litvinov het wereldrecord kogelslingeren dat zijn collega Joeri Sedych acht dagen eerder op 80,64 meter had gebracht.
31 juli » Met een worp van 81,80 meter verbetert Sovjet-atleet Joeri Sedych niet alleen het wereldrecord kogelslingeren van zijn collega Sergej Litvinov (81,66 meter), hij eist daarmee ook de olympische titel op.
10 september » Het Nederlands voetbalelftal begint de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 1982 met een 2-1 nederlaag in en tegen Ierland. Oranje telt vier debutanten in Dublin: Ronald Spelbos (AZ’67), Toine van Mierlo (Willem II), Jan van Deinsen (Feyenoord) en doelman Joop Hiele (Feyenoord).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Roxanne C Andorfer, "Andorfer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andorfer-family-tree/P5094.php : benaderd 3 mei 2025), "Leroy Leslie CRAM (1893-1980)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.