De temperatuur op 17 augustus 1862 lag rond de 17,0 °C. Er was 0.2 mm neerslag. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 96%. Bron: KNMI
Van 14 maart 1861 tot 31 januari 1862 was er in Nederland het kabinet Van Zuijlen van Nijevelt - Loudon met als eerste ministers Mr. J.P.P. baron Van Zuijlen van Nijevelt (conservatief-liberaal) en Mr. J. Loudon (liberaal).
Van 1 februari 1862 tot 10 februari 1866 was er in Nederland het kabinet Thorbecke II met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
9 maart » Slag bij Hampton Roads, De Slag bij Hampton Roads vond plaats tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Het was de eerste zeeslag tussen gepantserde stoomschepen.
7 april » De Slag bij Shiloh wordt de bloedigste veldslag uit de geschiedenis van de Verenigde Staten.
25 mei » Eerste Slag bij Winchester tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Beslissende Zuidelijke overwinning.
1 juli » Huwelijk van prins Lodewijk van Hessen-Darmstadt en prinses Alice van het Verenigd Koninkrijk op het eiland Wight.
9 augustus » Première van de opera Béatrice et Bénédict van Hector Berlioz in Baden-Baden.
13 december » De Geconfedereerde Staten winnen de Slag bij Fredericksburg in de Amerikaanse Burgeroorlog.
Trouwdag 6 februari 1889
De temperatuur op 6 februari 1889 lag rond de 2,5 °C. Er was 6 mm neerslag. De winddruk was 8 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-noord-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 89%. Bron: KNMI
3 april » De Staten-Generaal, in verenigde vergadering bijeen, verklaren de Nederlandse koning Willem III wegens ziekte buiten staat de regering waar te nemen.
24 mei » Paus Leo XIII benoemt zeven nieuwe kardinalen, onder wie de Belgische aartsbisschop van Mechelen Petrus Lambertus Goossens.
3 juli » De paardentram van de UTM (Utrechtse Tram-Maatschappij) wordt feestelijk geopend.
14 juli » Stichting van de Tweede Internationale in Parijs.
15 oktober » Opening van het Centraal Station te Amsterdam, gebouwd naar een ontwerp van Pierre Cuypers.
8 december » Op initiatief van Pim Mulier wordt de Nederlandse Atletiek en Voetbalbond, de voorloper van de KNVB, opgericht.
Dag van overlijden 18 februari 1948
De temperatuur op 18 februari 1948 lag tussen -4.8 °C en 0.9 °C en was gemiddeld -2.3 °C. Er was 4,2 uur zonneschijn (42%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
14 maart » Gregorio Honasan, Filipijns militair en politicus
17 maart » De Benelux-landen, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk tekenen de overeenkomst van Brussel, welke een voorloper is van de NAVO-overeenkomst.
5 mei » Pax Christi Nederland wordt in Utrecht opgericht.
15 mei » Egypte, Libanon, Syrië, Irak en Saoedi-Arabië vallen Israël aan.
7 juni » Eduard Benes treedt af als president van Tsjecho-Slowakije. Hij doet dit liever dan een grondwet tekenen die zijn land communistisch maakt.
13 november » Leigh Mercer publiceert zijn palindroom "A man, a plan, a canal: Panama!".
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Roxanne C Andorfer, "Andorfer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/andorfer-family-tree/P4038.php : benaderd 3 mei 2025), "Etta Marie CRAM (1862-1948)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.