Alle Hoogerbrugges

Foto van P. Hoogerbrugge
De publicatie Alle Hoogerbrugges is samengesteld door (neem contact op) en bestaat uit 3.524 personen. Vanwege privacy zijn 1.154 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 16 september 2023.


De informatie op deze site is een combinatie van het volgende:
Allereerst heeft Ernst Hogerbrugge rond 2000 een aantal jaren alle mensen met een achternaam als Hoogerbrugge - Hoogbrug verzameld en in stambomen geordend. Hij deed dit vrijwel uitsluitend via archiefbezoeken.
Vanaf 2008 ben ik hetzelfde gaan doen, maar dan vrijwel uitsluitend via internet toegankelijke bronnen. Niet zozeer gepubliceerde stamreeksen, maar vooral sites met transcripties (familysearch, genlias, archiefsites van regios, ...). 
Op een bepaald moment kreeg ik de database informatie van Ernst, en heb ik dat persoon voor persoon vergeleken met mijn informatie, en de verschillen van inzicht zo goed mogelijk opgelost. 
Vooral voor 1700 warer er toen nog zeer veel losse "puzzelstukjes"; dozijnen personen en families met een achternaam als Hoogerbrugge, maar geen aannemelijk verband met andere personen of familiies. Tegelijk was er de vage hoop dat al deze families misschien toch verwant waren.
Dus heb ik mij de laatste jaren intensief bezig gehouden met de periode voor 1700, vanaf 2015 ook via diverse archiefbezoeken om specifieke vermoedens bevestigd te zien of te ontkrachten.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!