Arbre généalogique Van den Aker, Van Eindhoven, Schepens en Verhoeven » Aleijt Daniel Heijmerick Schepens (< 1513-± 1521)

Données personnelles Aleijt Daniel Heijmerick Schepens 


Famille de Aleijt Daniel Heijmerick Schepens

Elle est mariée avec Arndt Aert Switten.

Ils se sont mariés


Notes par Aleijt Daniel Heijmerick Schepens

R.A. Oirschot, inv. nr. 128A, periode 1 Jan. 1513 t/m 31 december 1513.
Jan zoon wijlen Daniel Schepens en Willem Dirck Cortten als man van Henrick en verder Aleijt en Heijmerick, gezusters en wettige kinderen van Daniel Schepens met hun oom en voogd Aert Schepens, hebben een deling gemaakt van het bezit dat ze van Daniel Schepens hebben geerfd.

Jan Daniel Schepens krijgt een beemd genoemd de Berendonk, gelegen in herdgang Straten onder Ameijden daar, b.p. Peter Bierkens, de kinderen van Dirck Hoppenbrouwers, Rutger Cluijstermans. Nog krijgt hij een eeuwsel genoemd de Erdborn, b.p. de kinderen van Katarijn Loijen, de kinderen van Heijmerick Schepens, Aert Wouter Thijssen.

Willem Drick Cortten als man van Henrick dochter van wijlen Daniel Schepens krijgt een stuk beemd genoemd de Erdbruggen gelegen in herdgang Straten ter Ameijden, b.p. Gijsbrecht Vlemmincks, Pauwels van Seelst, Dirck van den Maerselaer, Wouter van den Meereven. Nog krijgt hij een stuk land genoemd de Tiendeloze Akker, b.p. Aert Schepens, Dielis Cremers, Aert van Seelst, Geenken Stijnen. Nog krijgt hij een jaarlijkse pacht van 14 lopen rogge op onderpand van de ´stede´ (huis, JT) van Heijmerick dochter van Daniel Schepens, zijnde Henricks zuster zoals staat omschreven. Lasten uit het bezit zijn een halve oude grote uit de Edbruggenbeemd.

Genoemde Heijmerick krijgt het huis, tuin etc. groot 2 lopenzaad gelegen in herdgang Straten, b.p. Aert Schepens, de kinderen van Dirck Hoppenbrouwers, de gemeenschappelijke straat, Aert van Seelst. Nog krijgt ze een stuk beemd genoemd de Elsbroeck. gelegen onder Ameijden, b.p. de gemeenschappelijke straat, Aert Jacops, Jan Heijnen, Gijsbrecht Verschaut. Nog krijgt zij een stuk land genoemd de Nijennakker, gelegen in herdgang Straten, b.p. Pauwels van Seelst, Grietken en Heijlken Crommen, de kinderen van Heijmerick Schepens, de kinderen van Dielis Cremers. Lasten hieruit zijn een pacht van 14 lopen rogge aan Willem de Cort, zijnde haar zwager, nog 9 lopen rogge aan Aelbrecht van de Maerselaer, nog een halve oude grote als chijns aan de hertog, nog een halve stuiver chijns uit de beemd genoemd de Elsbroeck, nog 3 halve braspenningen als jaargeld uit het huis. Verder krijgt ze een pacht van een half mud rogge per jaar te ontvangen uit een akker genoemd de Paijakker gelegen in herdgang Straten, b.p. de gemeenschappelijke straat, Goijaert van Doren, de kinderen van Heijmerick Schepens, de kinderen van Dielis Cremers.

Genoemde Aleijt krijgt de Paijakker gelegen in herdgang Straten, b.p. de gemeenschappelijke straat, Goijaert van Doeren, de kibderen van Heijmerick Schepens, de kinderen van Dielis Cremers. Lasten hieruit zijn een half mud rogge per jaar aan haar zuster Heijmerick. Nog krijgt ze een stuk beemd genoemd de Nageldonk gelegen in herdgang Straten, b.p. de gemeenschappelijke straat, Henrick van Best, de kinderen van Henrick Volders (?). Lasten uit dit bezit zijn 2 blanken als chijns aan de hertog. Nog krijgt ze een pacht van 14 lopen rogge te ontvangen van Dirck Lucas. Datum 4 november 1513, getuigen Cremer en Verwer.

R.A. Oirschot, inv. nr. 129 A periode 1 Jan. 1521 t/m 31 december 1521
Jan (Heijmericks = doorgestreept, JT) Daniel Scepens, verder Willem de Cort als man van Henrick, Aert Jan Wittenb als man van Heijmerick, zijnde alle wettige kinderen van Daniel Scepens. hebben beloofd om aan Aert Aert Witten die te vrijwaren voor alle kosten en aanspraken die Aert zou kunnen tegemoet zien over het bezit dat Aert heeft aanvaard na de dood van zijn vrouw Aleijt dochter van wijlen genoemde Daniel Scepens. Datum 8 januari 1521, getuigen Stadekker en Hoppenbrouwers.

R.A. Oirschot, inv. nr. 129 A periode 1 Jan. 1521 t/m 31 december 1521
Aert Aert Zwitten als man van Aleijt toen ze nog leefde, wettige dochter van Daniel Heijmerick Scepens, doet afstand van zijn recht van vruchtgebruik waarop hij als echtgenoot recht heeft zolang hij leeft, inzake alle bezit dat Aleijt heeft nagelaten, behalve wat betreft het roerend bezit dat Aert voor zichzelf houdt en waarmee hij naar eigen keuze mag handelen. Hij draagt dat bezit nu over aan Jan, Henrick en Heijmerick wettige kinderen van Daniel Scepens. Datum 8 feberuari 1521, getuigen Stadakker en Hoppenbrouwer die het aandroegen.

R.A. Oirschot, inv. nr. 130a, periode 1 Jan. 1527 t/m 31 december 1527
Jan Daniel Scepens, verder Aert Jans Switten als man van Heijmerick dochter van wijlen Daniel Schepens, verder Willem Dirck Corten als man van Henrick ook dochter van genoemde wijlen Daniel Scepens, hebben een boedelverdeling gemaakt van het bezit waarvan zij daarvan het vruchtgebruik hadden en welk bezit genoemde Jan Daniel Scepens, Henrick en Heijmerick zijnde zijn zusters, samen hadden verkregen volgens een schepenbrief van Oirschot d.d. 8 februari 1521, en wel van Arndt Aert Switten als man van Aleijt toen ze nog leefde zijnde dochter van Daniel Heijmerick Scepens. Dat bezit had genoemde Arnt Aerts Switten van diens vrouw geerfd wat betreft het vruchtgebruik en Arnt mocht dat bezit zolang hij leefde houden wat betreft dat vruchtgebruik ook. (Er waren dus 4 kinderen van Daniel Heijmerick Scepens, dus Arnt Aert Switten hield het vruchtgebruik van ¼ deel van de erfenis van Daniel zolang Arnt Aert Switten zou leven, maar blijkbaar had hij het erfrecht van dat 1/4e deel al in 1521 aan de 3 overblijvende kinderen overgedragen, zonder dat er tot nu toe een boedelverdeling was gemaakt van dat ¼ deel van Aleijt qua erfrecht, JT)

Genoemde Jan Daniel Scepens krijgt een beemd genoemd de Nageldonck, gelegen in herdgang Straten, b.p. Elisabeth weduwe van Henrick van Best en haar kinderen, de gemeijnte, Heijmerick Scepens. Verder krijgt hij nog een zester rogge per jaar te ontvangen zolang dat recht van vruchtgebruik op dat perceel zal bestaan of dat Aert Janssen (warschijnlijk vergissing en is bedoeld Aert Aert Switten, JT) nog zal leven en niet langer, te ontvangen van Aert Jan Switten. (het is me allemaal niet erg duidelijk wat er gebeurt hier, ergens in de tekst hoort nog ingevoegd te worden " zolang Aert Aert Switten leven zal maar niet langer, dat zou dan betekenen dat Aert Aert Switten nog altijd recht van vruchtgebruik heeft en hij dus nog leeft???, JT)

Genoemde Willem die Cort in zijn hoedanigheid krijgt een Bosch mud rogge per jaar, te ontvangen van Jan Huijskens. Verder krijgt hij een zester rogge per jaar zolang het recht van vruchtgebruik van hiervoor voortduurt, te ontvangen van Aert den Wit (Arnt Jan Switten waarschijnlijk? JT))

Genoemde Aert (Aert Jans Switten) krijgt een akker genoemd de Paijakker, gelegen in herdgang Aerle, b.p. Goijaert Peters van den Doeren, en meer anderen, Dirck Dielis, de gemeenschappelijke straat, Jan Scepens. Lasten hieruit zijn een half mud rogge per jaar dat Heijmerick als vrouw van Aert jaarlijks uit de akker heft en haar in de boedelverdeling van het bezit van haar vader was toebedeeld. De lasten uit dit erfdeel, zolang het recht van vruchtgebruik blijft bestaan, zijn een rente van anderhalve gulden per jaar aan de erfgenamen van Aert Jacops, welke rente Jan (Scepens), Willem ( de Cort) en Aert (Jans Switten ) hebben beloofd te zullen betalen.

Genoemde personen beloven deze verdeling altijd gestand te zullen doen.
Datum 4 oktober 1527, getuigen Goessen, Goijaert en Jan.

Willem die Cort heeft nog nadrukkelijk verklaard dat Mechteld als weduwe van Daniel Scepens indertijd nog leefde nadat haar dochter Aleijt verwekt bij deze Daniel, was overleden en ook nog nog leefde nadat het kind van Aleijt verwekt bij Aert Aert Switten was gestorven. Voor de duidelijkheid was het dus zo dat Aleijt en haar kind al waren gestorven voordat Mechteld was overleden. Actum als boven.

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Aleijt Daniel Heijmerick Schepens?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


Barre chronologique Aleijt Daniel Heijmerick Schepens

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Ancêtres (et descendants) de Aleijt Daniel Heijmerick Schepens

Aleijt Daniel Heijmerick Schepens
< 1513-± 1521



    Montrez le quartier généalogique complet

    Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

    • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
    • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
    • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).

    Parenté Aleijt Daniel Heijmerick Schepens



    Visualiser une autre relation

    Les données affichées n'ont aucune source.

    Sur le nom de famille Schepens

    • Afficher les informations que Genealogie Online a concernant le patronyme Schepens.
    • Afficher des informations sur Schepens sur le site Archives Ouvertes.
    • Trouvez dans le registre Wie (onder)zoekt wie? qui recherche le nom de famille Schepens.

    Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
    Kees van den Aker, "Arbre généalogique Van den Aker, Van Eindhoven, Schepens en Verhoeven", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom_van_den_aker/I7001.php : consultée 8 juin 2024), "Aleijt Daniel Heijmerick Schepens (< 1513-± 1521)".