Family tree Van den Heuvel-Jacobs » WODAN - ODIN VIKING 'NOORS-GERMAANSE MYTHOLOGISCHE GOD' EN KONING (WODAN - ODIN, VIKING, 'NOORS-GERMAANSE MYTHOLOGISCHE GOD' EN KONING) DER SAKSEN VAN ZWEDEN VAN GOTHINIA (215-????)

Personal data WODAN - ODIN VIKING 'NOORS-GERMAANSE MYTHOLOGISCHE GOD' EN KONING (WODAN - ODIN, VIKING, 'NOORS-GERMAANSE MYTHOLOGISCHE GOD' EN KONING) DER SAKSEN VAN ZWEDEN VAN GOTHINIA 


Household of WODAN - ODIN VIKING 'NOORS-GERMAANSE MYTHOLOGISCHE GOD' EN KONING (WODAN - ODIN, VIKING, 'NOORS-GERMAANSE MYTHOLOGISCHE GOD' EN KONING) DER SAKSEN VAN ZWEDEN VAN GOTHINIA

He is married to Frigg - Jord van Brittanië en Cambria.

They got married.


Child(ren):



Notes about WODAN - ODIN VIKING 'NOORS-GERMAANSE MYTHOLOGISCHE GOD' EN KONING (WODAN - ODIN, VIKING, 'NOORS-GERMAANSE MYTHOLOGISCHE GOD' EN KONING) DER SAKSEN VAN ZWEDEN VAN GOTHINIA

Wodan wordt vereerd als een mystieke figuur.


 


VERTALING


Bijnamen: "Óðinn", "Woutan", "Wotan", "Wodan", "Odin", "Odin * ^ - van de / Noord /", "King", "Supreme Ruler Wodin (Odin) van de Scythen", "Woutan / Wodin /", "Woutan / Wodan /", "Alfaðir", "Blindr", "Galdraföðr", "Fimbultýr", "Foldardróttinn", "Gestr", "Hangaguð", "Runatýr", "Odin Denen" , "/ Odin / ..."


Plaats van Burial: Vestergøtland i Sverige


Geboortedatum: april, 215


Geboorteplaats: Asgard, Azië of Oost-Europa


Overlijden: Overleden te Logrinn, Gamla-Sigtun, Nu Lake Malar, Sigtuna, Upsala, Zweden


Beroep:??? ? ????,?? ???, God in de Noorse mythologie en de Koning van Zweden, GUD, Koning van de Zweden - Zie http://www.rpi.edu/ ~ holmes/Hobbies/Genealogy/ps11/ps11_137.htm, Konge af Jylland, Keizer van Gothinia, høvding


Woden Odin


Abt 215 - Ja, datum echter onbekend


Geboren ca. 215 van Asgard, Noorwegen


Geslacht Mannelijk


Naam van Odin ging noordwaarts in 70 voor Christus te ontsnappen aan de Romeinse leger uit Syrië onder Gen Pompey, 65.


Odin of "Wodan" of Asgard -


Als deze regel juist is, dan Odin moet zijn geweest een grote krijger die later vergoddelijkt was.


Overleden Ja, datum echter onbekend


Vader Frithuwald Trojan, b. Abt 190, van Asgard, Noorwegen d. Ja, datum echter onbekend


Moeder Beltsa von Saksen, geb. Abt 190, Sachsen, Preussen d. Ja, datum echter onbekend


Getrouwd ca. 214 van Asgard, Noorwegen


Gezin 1 Skadi de Zweden, b. Abt 215,,,, Zweden, d. Ja, datum echter onbekend


Kinderen


> 1. Saeming Óðinsson, koning van de Noorse, b. Abt 239, van,,, Noorwegen,


Familie 2 Rind de Zweden, b. Abt 215,,,, Zweden, d. Ja, datum echter onbekend


Familie 3 Friege Bretagne, b. Abt 215, van,,, Asgard, Noorwegen d. Ja, datum echter onbekend


Getrouwd ca. 236 Hleithra, Noord-Jutland, Jutland, Denemarken


Kinderen


> 1. Skjold Óðinsson, koning van Denemarken, geb. Abt 237, van Hleithra, Noord-Jutland, Jutland, Denemarken,


> 2. Beldeg Óðinsson, koning van het West Saksen, geb. Abt 243,,,, Scandinavië,


3. Hiemdal Óðinsson, b. Abt 245,,,, Zweden,


Odin (pron.:?? / 'O d n /; van Oude Norse Óðinn) is een belangrijke god in de Noorse mythologie en de heerser van Asgard [1] Homoloog met het Oud-Engels "Wodan" en de Oudhoogduitse "Wodan. ", [2] De naam stamt af van Proto-Germaans" * Wodanaz "of" * Wodanaz ". "Odin" wordt algemeen aanvaard als de moderne Engels vorm van de naam, hoewel in sommige gevallen, oudere formulier gebruikt of voorkeur. Zijn naam is gerelateerd aan ODR, wat "woede, opwinding," naast "geest" of "poëzie." Zijn rol, net als dat van veel van de Noorse goden, is complex. Odin is een van de belangrijkste lid van de Aesir (de grote groep van de Noorse pantheon) en wordt geassocieerd met oorlog, strijd, overwinning en de dood, maar ook wijsheid, sjamanisme, magie, poëzie, profetie, en de jacht. Odin heeft vele zonen, de meest bekende van hen is Thor.


ain artikel: Wodanaz


Verering van Odin kan dateren aan Proto-Germaanse heidendom. De Romeinse geschiedschrijver Tacitus kan verwijzen naar Odin als hij praat van Mercurius. [Nodig citaat] De reden is dat, net als Mercurius, Odin werd beschouwd als een Psychopomp, "gids van de zielen."


Zoals Odin nauw verbonden is met een paard genaamd Sleipnir, een speer genaamd Gungnir, en transformatie / vormverandering in dierenfiguren, een alternatieve theorie van herkomst stelt dat Odin, of in ieder geval een aantal van zijn belangrijke kenmerken, misschien net voor de ontstane 6de eeuw als een nachtmerrieachtige paard god (Echwaz), later aangeduid door de acht-legged Sleipnir. Enige steun voor Odin als een laatkomer op de Scandinavische Noorse pantheon kan worden gevonden in de Saga's waar, bijvoorbeeld, op een bepaald moment wordt hij uit Asgard gegooid door de andere goden - een ogenschijnlijk onwaarschijnlijke verhaal voor een gevestigde "all vader" . Het kan echter ook betekenen dat Odin vertegenwoordigde een oudere cultus van proto-Germaanse jager-verzamelaars, zijn vereniging met het zijn van een zwerver en die sjamanistische kwaliteiten, en dit verhaal zou integendeel: het Odin-cultus werd door nieuwere sedentaire culten overgenomen. Geleerden die Odin hebben verbonden met de "God van de Dood" template omvatten EA Ebbinghaus, Jan de Vries en Thor Templin. De latere twee ook koppeling Loki en Odin als zijnde een-en-dezelfde tot in de vroege Noorse Periode [nodig citaat].


Scandinavische Óðinn voortgekomen uit Proto-Norse * Wodin tijdens de migratie periode, kunstwerk van deze tijd (op goud bracteates) beeltenis van de vroegste scènes die kan worden afgestemd op de hoge middeleeuwse Noorse mythologische teksten. De context van de nieuwe elites ontstaan ??in deze periode aansluit bij Snorri's verhaal van de inheemse Vanir die uiteindelijk werden vervangen door de Aesir, indringers uit het continent. [3]


Parallellen tussen Odin en Celtic Lugus zijn vaak op gewezen: beide zijn intellectuele goden, commandant magie en poëzie. Beide hebben raven en een speer als hun attributen. Julius Caesar (De Bello Gallico, 6.17.1) noemt Mercurius als de belangrijkste god van de Keltische religie. Een waarschijnlijke verband met de verspreiding van elementen van de Keltische ritueel in de Germaanse cultuur is die van de Chatti, die aan het Keltisch-Germaanse grens in Hessen leefde tijdens de laatste eeuwen voor de jaartelling. (Men mag niet vergeten dat veel Indo-Europeanisten veronderstellen dat Odin in zijn Proto-Germaanse vorm was niet de oppergod, maar dat hij slechts geleidelijk vervangen Týr tijdens de migratie periode.)


Odin, Alvader


ODIN (Wodan aan de Angelsaksen) is een god van de mysterieuze sferen van wijsheid, sluw, hekserij, en de dood. Subtiel, aristocratische, en soms onverklaarbaar, Odin is de letterlijke vader van de belangrijkste goden, zoals Thor, en All-Vader van de hele schepping, de goddelijke en de menselijke. Onder zijn giften aan ons, zijn kinderen, was de grootste van alle: de gave van het schrijven. Om dit te bereiken Odin hing zichzelf op zijn kop op de wereldboom, de gigantische as Yggdrasil (een verbinding betekent "verschrikkelijke paard"). Na negen dagen van vasten en doodsangst, waarin 'hij maakte van zichzelf een offer aan zichzelf ", hij" viel schreeuwend "uit de boom, die hem had geopenbaard in een flits van inzicht het geheim van de runen. Hun eerste manifestatie in de vorm van achttien krachtige charmes voor bescherming, verhoging, succes in de strijd en vrijen, genezing, en meesterschap over natuurlijke oorzaken.


Dit verhaal illustreert een belangrijke dynamiek van de Noord-pantheon, die niet toestaan ??dat voor almacht: zelfs Odin moet zijn verschuldigd te betalen. Op Mimir's ook, die diep onder de wortels van Yggdrasil, de wereld boom lag, had de god eerder gekozen om te ondergaan een belangrijke verbeurd. Odin betaald met een oog voor een drankje van het betoverde water. Zijn mondvol verleende hem wijsheid en voor-zicht. Het is te wijten aan dit offer dat Odin's gezicht is afgebeeld met een rechte lijn aangeeft een lege ogen, of afwisselend, in een breedgerande hoed naar beneden getrokken laag over de ontbrekende orb.


Zijn zoektocht naar kennis was nooit eindigende. Op zijn schouders zat twee raven, Hugin ("Thought"), en Munin ("Memory"). Deze omcirkelde de aarde elke dag, het zien van alle, en dan 's nachts gemeld aan Odin wat ze hadden geleerd. Hij koesterde ze allebei, maar vooral Munin, die lijkt op het belang dat hij op rune schrijven, bijhouden van een register, en ter ere van de heldhaftige daden van het verleden geplaatst underscore.


Er is een andere vogel geassocieerd met Odin, de adelaar. De god verandert zichzelf vaak in deze uitgekookte roofvogel, zowel om de werking van de wereld bekijken en in te grijpen wanneer een aviaire vorm was beter geschikt voor zijn doel.


Odin's fabelachtige grijs paard Sleipnir ("Slippery One") was als geen ander. Dit is de acht-legged horse afgeschilderd zo prachtig op de beschilderde stenen van Gotland, een nu-Zweedse eiland in de Oostzee. Sleipnir was de nakomelingen van een reus magische hengst en de "bedrieger" god Loki, die zich vermomd als een verleidelijke merrie naar de hengst afleiden van de taak van het bouwen van een muur rond Asgard, de thuisbasis van de Goden. Als de muur was voltooid door een bepaalde datum, Freyja, de godin van de schoonheid, zou oorlog en seksualiteit zijn verbeurd aan de reus als betaling voor zijn arbeid. (De goden stonden ook aan de Zon en de Maan te verliezen, maar leek niet bijzonder bezorgd over hun dreigende verlies!)


Loki was succesvol, maar verdween voor een paar seizoenen als moest hij de vrucht van zijn bedrog dragen. Hij keerde terug naar Odin leiden van zijn paarden nakomelingen, die hij presenteerde als een geschenk. Met zijn acht poten, kon Sleipnir twee keer zo snel als gewone rossen rennen, en hij is degene die de dappere doden van het slagveld naar het Walhalla draagt.


In dit rijk strijders vochten de hele dag nog nooit van hun verwondingen stierven, werden weer heel gemaakt in de tijd voor het avondeten, waar zij feestten op het vlees van een eveneens eeuwige magische zwijnen die iedere dag opnieuw geboren werd. Bedwelmende honingwijn vulden hun drinkhoorns, en de veel-kamer hal belde met het lied van de overwinnaars daar beloond. Geen slecht einde voor een pragmatische mensen die leefden en stierven door hun zwaard.


---------------------------------------

VERTALING


Naam: Odin.


 


Idar Lind geeft bijna 4 pagina's van alternatieve namen en titels voor Odin.


 


Hij wordt meestal aangeduid met de Duitse "Wotan" legend.


 


Relaties


 


Volgens de mythologische bronnen:


 


Vader: Bor


Moeder: Bestla


Brothers: Ve en Vilje. Samen vormen deze de wereld geschapen. (Gylvaginning)


Brothers: Hone en Lodur (Völuspá)


Vrouw: Frigg


Son: Balder (god)


Son: Hod (de blinde god)


Vrouw: Jord (ze is ook vermeld als Odin's dochter)


Son: Tor (de donder god)


Vrouw: Rind


Son: Våle


Echtgenote: Onbekend


Son: Ty


Son: Heimdall


Son: Brage


Son: Vidar (eventueel met de gygre Grid)


Volgens de Proloog op de Jongere Edda:


 


Vader: Friallav, een afstammeling van de "Tro wie we Tor noemen"


Vrouw: Frigida "dat noemen we Frigg"


Son: Vegdeg


Son: Beldeg "dat noemen we Balder"


Son: Sige


Son: Skjold (voorvader van de Deense "skjoldunge" koningen)


Son: Sæming


Son: Yngve


Volgens de Ynglingesoga zelf:


 


Vrouw: Frigg


Son: Skjold (nodig citaat voor of Frigg was zijn moeder)


Vrouw: Skade


Son: Sæming, voorvader van de Lade jarls


Veel andere zonen


Echtgenote: Onbekend


Veel andere zonen


Deze 3 synthesizations zijn afkomstig uit het boek "Norrøn Mytologi" door Idar Lind.


 


Sinds Geni staat alleen een set van ouders, Be en Besla worden gekozen als zijn ouders.


 


Overige info


 


B: 215, c. 170


 


D: 300, 250, 306


 


Odin Noorwegen: 600-625 met dezelfde set van ouders


 


______________________________________________________________


 


______________________________________________________________


 


Odin


 


van Micha F. Lindemans


 


De chief goddelijkheid van de Noorse pantheon, de belangrijkste van de Asen. Odin is een zoon van Bor en Bestla. Hij heet Alfadir, Alvader, want hij is inderdaad de vader van de goden. Met Frigg is hij de vader van Balder, Hod, en Hermod. Hij verwekte Thor op de godin Jord, en de reuzin Grid werd de moeder van Vidar.


 


Odin is een god van oorlog en dood, maar ook de god van poëzie en wijsheid. Hij hing negen dagen, doorboord door zijn eigen speer, op de wereldboom. Hier leerde hij negen krachtige liederen, en achttien runen. Odin kan de doden spreken tot de wijste onder hen ondervragen. Zijn zaal in Asgard is Valaskjalf ("shelf van gedood"), waar zijn troon Hlidskjalf ligt. Van deze troon merkt hij op alles wat er gebeurt in de negen werelden. De boodschap wordt door zijn twee raven Huginn en Muninn aan hem gebracht. Hij woont ook in Valhalla, waar verslagenen krijgers worden genomen.


 


Attributen van Odin zijn de speer Gungnir, die nooit zijn doel, de ring Draupnir, waaruit iedere negende nacht acht nieuwe ringen verschijnen mist, en zijn acht-footed ros Sleipnir. Hij wordt vergezeld door de wolven Freki en Geri, om wie hij geeft zijn eten voor hij zelf verbruikt niets dan wijn. Odin heeft maar een oog, dat vlamt als de zon. Zijn andere oog hij ingeruild voor een drankje uit de Bron van Wijsheid, en opgedaan immense kennis. Op de dag van het laatste gevecht, zal Odin worden gedood door de wolf Fenrir.


 


Hij wordt ook wel Othinn, Wodan en Wotan. Sommige van de aliassen die hij gebruikt om icognito reizen onder de stervelingen zijn Vak en Valtam. Woensdag is naar hem vernoemd (Wodan).


 


Oud-Noors: Odinn


 


-------------------------------------------------- ------------------------------


 


--------------------


 


Alles wat u wilde weten over Woden:


 


http://en.wikipedia.org/wiki/Woden


 


--------------------


 


Event (s)


 


Geboorte: Abt 215


 


Of, Asgard, Asia Or, Oost-Europa


 


Ouders


 


Vader: Frithuwald (Bor)


 


Moeder: Beltsa


 


Huwelijk (s)


 


Partner: Skadi


 


Huwelijk:


 


,,, Azië


 


Partner: Rind


 


Echtgenote: Mrs-Odin


 


Partner: Frigg (Friege) Frea


 


Echtgenote: Mrs-Odin


 


--------------------


 


Odin - ook wel bekend als: Wodan, Woutan - werd geboren omstreeks 0215, woonde in Asgard, Asia. Hij is de zoon van Fredalaf Frithuwald.


 


Odin trouwde Frigg Frea over 0236. Frigg is geboren omstreeks 0219, woonde in Asgard, Asia.


 


Kinderen:


 


i. Beldeg werd geboren omstreeks 0243 in Scandinavië. Zie # 11. hieronder.


 


ii. Koning Skjold van de Denen werd geboren omstreeks 0237, woonde in Hleithra, Denemarken.


 


--------------------


 


ODIN of WODEN of wuotan VAN ASGARD, geboren omstreeks 215 in Azië of Oost-Europa, gehuwd (4) Mrs ODIN, geboren omstreeks 223; hun zoon


 


BELDEG of BALDER, geboren omstreeks 243 in Scandinavië; getrouwde NANNA, geboren omstreeks 247, dochter van GEWAR, koning van Noorwegen


 


--------------------


 


Odin (215 -) [Stamboom]


 


Zoon van Frithuwald (Bor) (190 -) en Beltsea of_Asgard (194 -)


 


bc 215


r. Asgard, Azië


Trouwde eerst Frigg (219 -)


 


Kinderen:


 


1. Skjold Koning van de Denen (237 -) m.. Gefion (241 -)


Kinderen:


 


1. Beldig of_Scandinavia


--------------------


 


Woden (?) (1)


 


M, # 102645


 


Laatst Bewerkt 3 februari 2006


 


Wodan (?) Is de zoon van Frithuwald (?).


Kinderen van Wodan (?)


 


-1. Bældæg (?) + (1)


 


-2. Wegdæg (?) + (1)


 


Forrás / Bron:


 


http://www.thepeerage.com/p10265.htm # i102645


 


--------------------


 


Odin van Asgard


 


Man, # 35160, (ongeveer 215 -)


 


Odin van Asgard | b. een 215 | p35160.htm | Frithuwald | b. een 190 | p35162.htm | Beltsea van Asgard onbekend | b. een 194 | p35163.htm | Froethelaf | | p35164.htm | | | | | | | | | |


 


Odin van Asgard werd geboren omstreeks 215 in Asgard, Asia.1 Hij was de zoon van Frithuwald en Beltsea van Asgard unknown.1 Odin van Asgard was ook bekend als Wodan. Odin trouwde Frigg.1


Kinderen van Odin van Asgard en Frigg


 


* Casere + 1


* Skjold Koning van de Denen + (a 237 -) 1


* Beldig van Scandinavië + (a 243 -) 1


Citaties


 


1. Stuart, Roderick W. Royalty voor Commoners, The Complete Bekend Lineage van John van Gaunt, zoon van Edward III, koning van Engeland, en koningin Philippa. Fourth Edition. Baltimore: Genealogical Publishing Company, 2002.


http://www.genealogy.theroyfamily.com/p35160.htm


Historische koningen


 


Na Wodan / Oden, die werd aanbeden als een god, we zijn op vastere historische grond. Zijn diverse zonen werden de voorouders van de verschillende Angelsaksische koninklijke lijnen van de Heptarchy, waarvan de senior lijn was die van Mercia, afstammelingen van Weothulgeot. Zoon van diens (of kleinzoon) Whitlæg verslagen en gedood Amlethus, Koning van de Jutten in het noorden van de Hoeken in Jutland; Amlethus werd veel later de inspiratie voor Shakespeare's Hamlet. Onder Wermund fort de Angelen 'in Schleswig (Hedeby) werd gevangen genomen door de Juten, maar werd heroverd door Offa die lang werd herinnerd als een groot veroveraar (en wordt vaak aangeduid als Offa van Angel om hem te onderscheiden van zijn afstammeling Offa van Mercia) . Voor zijn komst naar de troon Offa trouwde met de dochter van Freawine, koning van de Saksen, en nadat hij koning verzekerd van de Angles 'zuidelijke grens met de Saksen langs de rivier de Eider. Dit Freawine, zoals Offa, werd ook afstammen van Wodan, en door zijn zoon Pruik (Offa's broer-in-law) werd de stamvader van de koningen van Wessex, en uiteindelijk Engeland.


 


http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_kings_of_the_Angles


 


Gen 75:


 


Itermon van Troje was de zoon van Hathra.


 


Gen 74:


 


Heremund van Troje, zoon van Itermon, geboren AD 0005.


 


Gen 73:


 


Sceldwa van Troje, zoon van Heremund, werd geboren vóór AD 0030.


 


Gen 72:


 


Beaw van Troje was de zoon van Sceldwa.


 


Gen 71:


 


Taetwa van Troje, zoon van Beaw, geboren AD 0055.


 


Gen 70:


 


Geata van Troje, zoon van Taetwa, geboren AD 0070.


 


Gen 69:


 


Godwulf was de zoon van Geata.


 


Gen 68:


 


Finn was de zoon van Godwulf.


 


Gen 67:


 


Frithuwulf was de zoon van Finn.


 


Gen 66:


 


Frealaf was de zoon van Frithuwulf.


 


Gen 65:


 


Frithuwald was de zoon van Frealaf.


 


Gen 64:


 


Woden Odin, de zoon van Frithuwald, getrouwd Frigga.


 


Frigga.


 


http://www.geocities.com/familyretzlaff/denmark.html


 


Hieronder is een link naar een boek met een aantal van de legendarische verhalen van Odin, "De kinderen van Odin"


 


http://www.sacred-texts.com/neu/ice/coo/index.htm


 


Ik Folge Thor Heyerdahl: matte han flykte østfra og slo seg ned i Sverige,


 


(Han ble flu Gud på veien hitover)


 


Fra Wikipedia, den frie encyklopedi


 


Den enøyde Odin med ravnene Hugin og Munin framstilt i et islandsk Manuskript fra 1700-tallet.


 


Odin som vandringsman av Georg von Rosen 1886Odin (norr. Óðinn) eh den mektigste og viseste Guden i norrøn mytologi. Han ble Bade regnet som gudenes høvding og høvdingenes gud. Foreldrene hans eh Bor og Bestla, og han eh bror til Vilje og Ve. Hustruen hans eh Frigg, den mektigeste gudinnen i Åsgard, og med henne fikk han Balder, Hod og Hermod. Med Jord (Fjörgyn) fikk han Tor. Med Rind fikk han Våle, og med Grid fikk han Vidar.


 


Odin var opprinnelig stormens og Nattens gud, mannen ble senere forfremmet til hovedguden. Han eh krigsgud, og Guden voor visdom, trolldom (seid), diktning, mm


 


Odins Bolig heter Valaskjalv, der han sitter i sitt høysete Lidskjalv. Odin har spydet Gungne og Gullringen Draupne.


 


"Odin, de Zwerver" (1886) van Georg von Rosen. Heidendom portal


 


Dit is het artikel over de belangrijkste god in Noord-Germaanse traditie, voor andere toepassingen zie Odin (het ondubbelzinnig maken). Voor een vergelijkende bespreking van Noord-en West-Germaanse, zie Wodanaz.


 


Odin (IPA: / o?d?n / uit Oude Norse Óðinn), wordt beschouwd als de belangrijkste god in Norse heidendom. Homoloog met de Angelsaksische Wodan en de Oudhoogduitse Wotan, is het afstamt van Proto-Germaans * Wodinaz of * Wodanaz. De naam Odin wordt algemeen aanvaard als de moderne vertaling, hoewel in sommige gevallen, oudere vertaling van zijn naam worden gebruikt of voorkeur. Zijn naam is gerelateerd aan ODR, wat "woede, opwinding", naast "geest", of "poëzie". Zijn rol, net als veel van de Noorse goden, is complex. Hij wordt geassocieerd met wijsheid, oorlog, strijd, en de dood, en ook magie, poëzie, profetie, overwinning, en de jacht.


 


--------------------


 


ID: I179588


Naam: Overlord Wodan [@ <^> v] de Angelsaksen


Geslacht: M


Geboorte: 329


Overlijden: 388


Vader: Lord Frithuwald [@ <^> v] de Angelsaksen b: 301


 


Huwelijk 1 Princess Frigida [<^> v] de Angelsaksen b: 333


 


Kinderen


 


1. Heeft kinderen Prince Baeldaeg [@ <^> v] de Wessex b: 355


2. Heeft kinderen Prince Casere [@ <^> v] de East-Anglia b: 357


3. Heeft kinderen Prince Waegdaeg [@ <^> v] de Deira b: 360


4. Heeft kinderen Prince Wihtlaeg [@ <^> v] de Mercia b: 362


bron:


 


.


 


http://worldconnect.rootsweb.ancestry.com/cgi-bin/igm.cgi?op=PED&db=gilead07&id=I253485


 


--------------------


 


Odin (norr. Óðinn) eh den mektigste og viseste Guden i norrøn mytologi. Han ble Bade regnet som gudenes høvding og høvdingenes gud. Foreldrene hans eh Bor og Bestla, og han eh bror til Vilje og Ve. Hustruen hans eh Frigg, den mektigeste gudinnen i Åsgard, og med henne fikk han Balder, Hod og Hermod. Med Jord (Fjörgyn) fikk han Tor. Med Rind fikk han Våle, og med Grid fikk han Vidar.


 


Odin var opprinnelig stormens og Nattens gud, mannen ble senere forfremmet til hovedguden. Han eh krigsgud, og Guden voor visdom, trolldom (seid), diktning, mm


 


Odins Bolig heter Valaskjalv, der han sitter i sitt høysete Lidskjalv. Odin har spydet Gungne og Gullringen Draupne.


 


Inhoud [skjul]


 


1 Valhall


 


2 Odins kunnskap


 


3 Odins dyr


 


4 Odins tilnavn


 


5 Kilde


 


6 Eksterne Lenker


 


[Rediger] Valhall


 


Odin styrer i Valhall. Veggene er LAGD av spyd, og taket av Skjold. Valhall har 540 porter, SOM Alle eh så Brede bij 800 einherjere Kan gå gjennom dem. Haar samles Alle som har falt i kamp, ??og fortsetter kjempingen haar. Imidlertid er det slik bij Alle SOM Dor nar de slåss haar, kommer til liv igjen, og Kan Spise en Drinken videre.


 


Maten Far de fra galten Særimne. Den blir spist hver dag, mannen OM kvelden eh den als hel igjen. Kokken haar heter Andrimne, og kjelen Eldrimne. Geita Hedrun fyller et kar med Mjod hver dag, det er rikelig til Alle. Odin selv drikker blote vin, det er Bade hans mat en Drinken. Det er valkyriene Hrist og Mist som brenger Odin hans drikkehorn.


 


Geiten Heidrun og Hjorten Eiktyrne står på Valhalls Tak og eter bladene fra Yggdrasil.


 


[Rediger] Odins kunnskap


 


Odin er bl. een. kunnskapens og visdommens gud. Zonde kunnskap fikk han da han ofret et Øye voor een drikke av kunnskapens Bronn (Mimespelers Bronn). Odin er derfor enøyd. Dette gjorde han voor å Forsta den verden han hadde skapt. Mime ble senere halshugd, og Odin har Siden brukt hodet til å rådføre seg.


 


Mannen en dag var han fortvilet dan alt han ikke visste og forstod. Han matte ut i verden og oke zonde kunnskap. Han stakk spydet sitt i Siden voor een Laere OM smerte. Han klatret opp i Yggdrasil og hang der i ni døgn, halvt død, halvt Levende. Da viste Verdens hemmeligheter seg voor ham, og Odin Kunne reise tilbake klokere enn voor.


 


[Rediger] Odins dyr


 


Han har nl Hest, Sleipner, som navigerte verden med sine Åtte ben. Ingen hest i verden Loper als fort som Sleipner, og den Loper til landt, til Vanns, gjennom fjell og i Lufta.


 


På hver Skulder har han nl svart Ravn, henholdsvis Hugin og Munin («Tanken» og «Minnet»). De ser hver eneste bevegelse nede på Jorden og de horer hver eneste lille lyd. Ingenting Kan holdes skjult voor Hugin og Munin.


 


Han har te Ulver, Gere og Freke. Begge navnene betyr GKans / grådig.


 


Han eier OGSA Grisen Særimne som gir mat tot Alle i Vallhal.


 


[Rediger] Odins tilnavn


 


Odin hadde schurft navn. Mange av dem kommer av op folk har måttet oversette hans navn til sitt eget Språk, heren andre gjenspeiler hans mange egenskaper og ferdigheter. Han Kunne omskape seg til hva det skulle være.


 


Allfader (han eh ver til Alle Guder), Arnhovde, Atrid, Audun, Bileyg (Biløyd), Bivlinde, Båleyg (Båløyd), Bolverk, Brun / Brune, Dresvarp, Farmatyr (/ Roptaty, Herjan, Hrosshårsgråne, Hvatmod, Hvedrung, Hærglad , Hærblinde, ha / Høy, Ialk, Jevnhå (Den Jevnhøye), Jolner, Kjalar, Langskjegg, Launding, Møttul, Njot, Olg, Ölur, Ome, Oske, ovner, Rane, Ravnguden, Rosterus, Sann / Sannetal, Seierfar, Sidhatt , Sidskjegg, Sige, Sigder, Siggaut, Sigmund, Sigtrygg, Skilfing, Skjoldvall, Svalner, Svavner, Svidrer, Svidur, Svipal, Tud, Tund / Tunn, Tekk, Tror, Trasar, Tveblinde, Tvegge, Ud, Vak / Vakr, Valfader (han er fosterfar til Alle som Faller i val), Valdr Galga, Vegtam, Vidrimmer, Vidur, Vodin, Våvud, Wodan, Ygg / Yggr, Yggjung, Yjung,


 


[Rediger] Kilde


 


Snorre: Kongesagaer, Ynglinge-saga, Gyldendal, 1979.


 


[Rediger] Eksterne Lenker


 


Norrøn mytologi OM Odin


 


Oppslagsordet «Oden» i Nordisk familjebok fra 1914 (på Svensk)


 


--------------------


 


http://en.wikipedia.org/wiki/Yngvi


 


--------------------


 


Óðinn er æðstur Guda í norrænni og germanskri goðafræði, Thar sem Hann eh Gud visku, herkænsku, stríðs, galdra, sigurs og skáldskapar. Óðinn er andinn og lífskrafturinn í Ollu sem Hann skapaði. Med Vili og Ve skapaði Hann Himin Jord og Vraag og Emblu. Óðinn lærði rúnirnar þegar Hann hékk og svelti sjálfan sig í Niu nætur í Aski Yggdrasils, Tha lærði Hann Lika Fimbulljóðin niu.


 


Á jörðinni birtist Óðinn mönnum sem gamall eineygður förumaður í skikkju og med barðabreiðan hatt EDA hettu og gengur Tha Undir mörgum nöfnum. Hann Getur haft hamskipti hvenær sem eh og gestuurd anda Sinn í fugls-eda dýrslíki erinda Sinna og Hann Getur ferðast til dauðraheims ef honum hentar.


 


Óðinn ríður Hinum áttfætta Sleipni og tveir Úlfar fylgja honum, sem bera nöfnin Geri og Freki, einnig á Hann TVO hrafna, Hugin og Munin, sem flytja honum tíðindi. Í Valhöll koma til hans vopndauðir Menn.


 


Óðinn var sífellt að sækjast eftir Meiri visku. Hann gekk til mimis við Mímisbrunn EINN daginn. Hann vildi fá að drekka úr brunni hans og fékk Hann að gera Thad, í skiptum fyrir Annað augað hans.


 


Óðinn Atti spjót sem Gerdi honum fært að Rada gangi Bardaga og því var gott að Heita á Hann í Stridi.


 


--------------------


 


Odin (Oude Norse Odhinn, Angelsaksisch Wodan, Oudhoogduitse Wodan, Woutan), in de Noorse mythologie, koning van de goden. Zijn twee zwarte raven, Huginn ("Thought") en Muninn ("Memory"), vloog weer dagelijks om tijding van evenementen over de hele wereld te verzamelen.


 


/ Www.angelfire.com / realm


 


--------------------


 


B: 215, c. 170


 


D: 300, 250, 306


 


______________________________________________________________


 


______________________________________________________________


 


Odin


 


van Micha F. Lindemans


 


De chief goddelijkheid van de Noorse pantheon, de belangrijkste van de Asen. Odin is een zoon van Bor en Bestla. Hij heet Alfadir, Alvader, want hij is inderdaad de vader van de goden. Met Frigg is hij de vader van Balder, Hod, en Hermod. Hij verwekte Thor op de godin Jord, en de reuzin Grid werd de moeder van Vidar.


 


Odin is een god van oorlog en dood, maar ook de god van poëzie en wijsheid. Hij hing negen dagen, doorboord door zijn eigen speer, op de wereldboom. Hier leerde hij negen krachtige liederen, en achttien runen. Odin kan de doden spreken tot de wijste onder hen ondervragen. Zijn zaal in Asgard is Valaskjalf ("shelf van gedood"), waar zijn troon Hlidskjalf ligt. Van deze troon merkt hij op alles wat er gebeurt in de negen werelden. De boodschap wordt door zijn twee raven Huginn en Muninn aan hem gebracht. Hij woont ook in Valhalla, waar verslagenen krijgers worden genomen.


 


Attributen van Odin zijn de speer Gungnir, die nooit zijn doel, de ring Draupnir, waaruit iedere negende nacht acht nieuwe ringen verschijnen mist, en zijn acht-footed ros Sleipnir. Hij wordt vergezeld door de wolven Freki en Geri, om wie hij geeft zijn eten voor hij zelf verbruikt niets dan wijn. Odin heeft maar een oog, dat vlamt als de zon. Zijn andere oog hij ingeruild voor een drankje uit de Bron van Wijsheid, en opgedaan immense kennis. Op de dag van het laatste gevecht, zal Odin worden gedood door de wolf Fenrir.


 


Hij wordt ook wel Othinn, Wodan en Wotan. Sommige van de aliassen die hij gebruikt om icognito reizen onder de stervelingen zijn Vak en Valtam. Woensdag is naar hem vernoemd (Wodan).


 


Oud-Noors: Odinn


 


-------------------------------------------------- ------------------------------


 


--------------------


 


Alles wat u wilde weten over Woden:


 


http://en.wikipedia.org/wiki/Woden


 


--------------------


 


Event (s)


 


Geboorte: Abt 215


 


Of, Asgard, Asia Or, Oost-Europa


 


Ouders


 


Vader: Frithuwald (Bor)


 


Moeder: Beltsa


 


Huwelijk (s)


 


Partner: Skadi


 


Huwelijk:


 


,,, Azië


 


Partner: Rind


 


Echtgenote: Mrs-Odin


 


Partner: Frigg (Friege) Frea


 


Echtgenote: Mrs-Odin


 


--------------------


 


Odin - ook wel bekend als: Wodan, Woutan - werd geboren omstreeks 0215, woonde in Asgard, Asia. Hij is de zoon van Fredalaf Frithuwald.


 


Odin trouwde Frigg Frea over 0236. Frigg is geboren omstreeks 0219, woonde in Asgard, Asia.


 


Kinderen:


 


i. Beldeg werd geboren omstreeks 0243 in Scandinavië. Zie # 11. hieronder.


 


ii. Koning Skjold van de Denen werd geboren omstreeks 0237, woonde in Hleithra, Denemarken.


 


--------------------


 


ODIN of WODEN of wuotan VAN ASGARD, geboren omstreeks 215 in Azië of Oost-Europa, gehuwd (4) Mrs ODIN, geboren omstreeks 223; hun zoon


 


BELDEG of BALDER, geboren omstreeks 243 in Scandinavië; getrouwde NANNA, geboren omstreeks 247, dochter van GEWAR, koning van Noorwegen


 


--------------------


 


Odin (215 -) [Stamboom]


 


Zoon van Frithuwald (Bor) (190 -) en Beltsea of_Asgard (194 -)


 


bc 215


 


r. Asgard, Azië


 


Trouwde eerst Frigg (219 -)


 


Kinderen:


 


1. Skjold Koning van de Denen (237 -) m.. Gefion (241 -)


 


Kinderen:


 


1. Beldig of_Scandinavia


 


--------------------


 


Woden (?) (1)


 


M, # 102645


 


Laatst Bewerkt 3 februari 2006


 


Wodan (?) Is de zoon van Frithuwald (?).


 


Kinderen van Wodan (?)


 


-1. Bældæg (?) + (1)


 


-2. Wegdæg (?) + (1)


 


Forrás / Bron:


 


http://www.thepeerage.com/p10265.htm # i102645


 


--------------------


 


Odin van Asgard


 


Man, # 35160, (ongeveer 215 -)


 


Odin van Asgard | b. een 215 | p35160.htm | Frithuwald | b. een 190 | p35162.htm | Beltsea van Asgard onbekend | b. een 194 | p35163.htm | Froethelaf | | p35164.htm | | | | | | | | | |


 


Odin van Asgard werd geboren omstreeks 215 in Asgard, Asia.1 Hij was de zoon van Frithuwald en Beltsea van Asgard unknown.1 Odin van Asgard was ook bekend als Wodan. Odin trouwde Frigg.1


 


Kinderen van Odin van Asgard en Frigg


 


Casere + 1


Skjold Koning van de Denen + (a 237 -) 1


Beldig van Scandinavië + (a 243 -) 1


Citaties


 


1. Stuart, Roderick W. Royalty voor Commoners, The Complete Bekend Lineage van John van Gaunt, zoon van Edward III, koning van Engeland, en koningin Philippa. Fourth Edition. Baltimore: Genealogical Publishing Company, 2002.


 


http://www.genealogy.theroyfamily.com/p35160.htm


 


Historische koningen


 


Na Wodan / Oden, die werd aanbeden als een god, we zijn op vastere historische grond. Zijn diverse zonen werden de voorouders van de verschillende Angelsaksische koninklijke lijnen van de Heptarchy, waarvan de senior lijn was die van Mercia, afstammelingen van Weothulgeot. Zoon van diens (of kleinzoon) Whitlæg verslagen en gedood Amlethus, Koning van de Jutten in het noorden van de Hoeken in Jutland; Amlethus werd veel later de inspiratie voor Shakespeare's Hamlet. Onder Wermund fort de Angelen 'in Schleswig (Hedeby) werd gevangen genomen door de Juten, maar werd heroverd door Offa die lang werd herinnerd als een groot veroveraar (en wordt vaak aangeduid als Offa van Angel om hem te onderscheiden van zijn afstammeling Offa van Mercia) . Voor zijn komst naar de troon Offa trouwde met de dochter van Freawine, koning van de Saksen, en nadat hij koning verzekerd van de Angles 'zuidelijke grens met de Saksen langs de rivier de Eider. Dit Freawine, zoals Offa, werd ook afstammen van Wodan, en door zijn zoon Pruik (Offa's broer-in-law) werd de stamvader van de koningen van Wessex, en uiteindelijk Engeland.


 


http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_kings_of_the_Angles


 


Gen 75:


 


Itermon van Troje was de zoon van Hathra.


 


Gen 74:


 


Heremund van Troje, zoon van Itermon, geboren AD 0005.


 


Gen 73:


 


Sceldwa van Troje, zoon van Heremund, werd geboren vóór AD 0030.


 


Gen 72:


 


Beaw van Troje was de zoon van Sceldwa.


 


Gen 71:


 


Taetwa van Troje, zoon van Beaw, geboren AD 0055.


 


Gen 70:


 


Geata van Troje, zoon van Taetwa, geboren AD 0070.


 


Gen 69:


 


Godwulf was de zoon van Geata.


 


Gen 68:


 


Finn was de zoon van Godwulf.


 


Gen 67:


 


Frithuwulf was de zoon van Finn.


 


Gen 66:


 


Frealaf was de zoon van Frithuwulf.


 


Gen 65:


 


Frithuwald was de zoon van Frealaf.


 


Gen 64:


 


Woden Odin, de zoon van Frithuwald, getrouwd Frigga.


 


Frigga.


 


http://www.geocities.com/familyretzlaff/denmark.html


 


Hieronder is een link naar een boek met een aantal van de legendarische verhalen van Odin, "De kinderen van Odin"


 


http://www.sacred-texts.com/neu/ice/coo/index.htm


 


Eldred wachtte tot koning Offa en Koning Angeltheow waren teruggekeerd naar hun tronen. Wihtgils en de andere notabelen hadden hun zetels op de banken vóór de koningen terugkeerde. Omdat het werd beschouwd als slechte vorm om je koning te wachten, toen koning Offa op zijn troon zat Eldred begonnen spreken.


 


"Toen Wodan steeg naar zijn hemelse troon in Valhalla, verliet hij vele zonen van de verschillende stammen heersen. De zoon, dat was de erfgenaam van de troon van Wodan's inheemse bevolking, de Angli, werd Wodolgeat genoemd. Hij had een probleem met zijn talrijke halfbroers, die de Saksen, Lombarden, Franken en Friezen geregeerd. Deze half-broers gingen hun eigen weg en namen hun stammen met hen. Poor Koning Wodolgeat niet de militaire macht hebben, noch de wil, om die stammen terug te brengen onder zijn bewind. Een boom in het bos die zelden groeit in de schaduw haar ouders groeit zo groot.


 


"De Angli vond dat sommige stammen die stevig onder de duim sinds de tijd van koning Sceaf waren geweest werden onrustig. Gervendil, stamhoofd van de Jutten, geen toestemming van een van beide Koning Wodolgeat noch zijn Raad van Ealdormen te benoemen als opvolger van niet vragen de troon zijn zonen, Horvendil en Fengo. Gervendil negeerde zijn plicht van hoffelijkheid naar zijn heer, Wodolgeat, in eenzijdig maken van zijn zonen koning. Gervendil, door geen overleg met de Raad van Ealdormen, had ook stapte op de rechten van zijn onderdanen door niet toe te geven ze zelfs de illusie van het hebben van een stem in hun regering. Gervendil, verblind door liefde voor zijn twee zonen en zijn beslissing om het hoofdschap tussen hen verdeeld in een poging om "eerlijk," had zich boven de wijze oude mannen van zijn stam geplaatst die hem zou hebben verteld dat het niet goed was om de politieke macht tussen twee mannen gesplitst, ook al waren ze de beste van de broers, die Horvendil en Fengo waren niet. Gervendil niet leven om de resultaten van zijn arrogantie en dwaasheid te zien, maar het uiteindelijke einde van zijn koninkrijk en zijn familie kon zijn voorspeld. Want zelfs in die dagen was het een begrip dat voortdurende waakzaamheid over je impulsen en acties zijn de prijs die we betalen voor vrijheid, veiligheid en welvaart ", zegt Eldred, volledig zich ervan bewust dat hij predikte. Hij had een geboeid publiek, en hij wist dat hij weg kon komen met het zo lang als hij voorgeschoteld het uit in kleine, licht verteerbare stappen.


 


"Koning Wodolgeat regeerde over zijn verminderde koninkrijk voor eenentwintig jaar na zijn troonopvolging. Dit goed, maar niet geweldig koning werd opgevolgd door zijn zoon, koning Wihtlaeg.


 


"Koning Wihtlaeg besloten om een ??ander beleid dan zijn vader voort te zetten. Waar zijn vader was zacht, zou hij moeilijk zijn. Zijn vader was vriendelijk geweest, tolerant, en geneigd om conflicten te vermijden. Koning Wihtlaeg zou meedogenloos, beslissend zijn, en zou het militaire gebruik dwingen elk moment dat hij wist dat hij kon zegevieren. Hij zou zijn risico's te nemen en de vruchten die vet, opportunistische mannen bevoordelen.


 


"Gervendil stierf twee jaar in het bewind van koning Wihtlaeg, waardoor zijn hoofdschap aan zijn zonen als hij zo eerder had geregeerd. Koning Wihtlaeg had niet het gevoel dat hij de militaire macht om goedkoop te overwinnen de Juten op het moment. Dus gaf hij de splitsing van Gervindil troon zijn zegen, alsof hij de macht te dicteren aan de Juten die hun koning zou zijn had nog steeds. Dan Koning Wihtlaeg gewacht om te zien wat er zou gebeuren.


 


"Had Koning Wihtlaeg Horvendil, de oudste, ontmoetten beide broers een aantal keren. Kwalijk het feit dat Fengo de meerderheid van de liefde van zijn vader had gehad. Zozeer zelfs dat Gervendil een precedent in de splitsing zijn bescheiden koninkrijk tussen de oudste zoon had gevolgd en de jongste zoon. Horvendil ook de schuld Fengo voor beroven hem van een moeder, die al snel was gestorven nadat ze het leven aan Fengo had gegeven. Horvendil beschuldigd Fengo voor het nemen van zijn moeder, en vervolgens een halve koninkrijk.


 


"Fengo, van zijn kant, was altijd bang dat zijn oudere broer weg zou nemen zijn deel van het koninkrijk, toen hem doden. Fengo wist dat de Raad van Ealdormen gekant waren tegen hem met een deel van het koninkrijk. Fengo had voor alle geleefd zijn leven onder ongenoegen zijn oudere broer. Fengo gehaat en gevreesd Horvendil zoveel Horvendil gehaat en veracht Fengo.


 


"Voor een beetje meer dan drie jaar de broers erin geslaagd om het koninkrijk samen te regeren in hun kleine hoofdstad van Viborg. Dan op een dag dat ze ruzie aan het punt waar ze klaar om zwaarden te trekken op elkaar waren. Elk broer werd ontwapend door zijn luitenants voordat fataal klappen kon worden geslagen. Uit die ruzie kwam een ??overeenkomst waarbij elk broeder zou worden gegeven een deel van het land met een andere hoofdstad, zodat ze niet zouden moeten komen in contact met elkaar niet meer. Na onderhandelingen zijn door tussenpersonen, werd overeengekomen dat Fengo het oostelijk deel van Jutland zou hebben ingekapseld ten oosten van de rivier de Gudena, met Arhus als zijn hoofdstad. Horvendil zou de rest regelen. Fengo had de meest vruchtbare streek, de meest dichtbevolkte gebied. Horvendil's gebied was vier keer zo groot, met twee keer de bevolking. Fengo voelde dat hij had gekregen van de ergste van de nieuwe regeling, maar hij reed uit Viborg aan het hoofd van zijn mannen, zweren wraak tegen zijn broer. Koning Wihtlaeg, naar zijn zomer-hoofdstad van Hedeby , gehoord over de zaak.


 


"Deze situatie bleef nog vijf jaar. Horvendil zou weigeren om ergens te bezoeken als hij wist dat Fengo zou zijn op dezelfde locatie. Horvendil moest nog koning Wihtlaeg een symbolisch eerbetoon, zoals Fengo deed.


 


"Koning Wihtlaeg veroordeelde publiekelijk onverzettelijkheid iedere broer, maar hij niet van plan het verlichten van het had. Plaats, slaagde hij erin om het zweep door iedere broeder te vragen particulier," Wie zal regeren nadat je weg bent? Je zoon? Je broer? De zoon van uw broer? Wil je je koninkrijk en de mensen verder te verdelen door te delen uw deel van het koninkrijk in kleinere stukken voor elk van uw zonen, zoals je vader deed met je? "Tot slot, deze woorden van koning Wihtlaeg bereikte het gewenste effect," zegt Eldred.


 


Eldred vertelde een oude bekende verhaal, maar zoals die over Nerthus deze hadden een politieke ondertoon. Koning Wihtlaeg was de voorouder alsmede aan alle van de aanwezige koningen. Deze geschiedenis was meer vers dan de kwestie met betrekking tot Nerthus en Wodan. Eldred hoopte dat alle wonden die hij zou kunnen openen door het vertellen van de waarheid een dikke, beschermende schurft zou hebben. Eldred dook vooruit, niet durft te een blik werpen op Koning Offa of Koning Angeltheow.


 

"Fengo hoorde deze woorden van King Wihtlaeg en, in het besef dat hij in een zwakkere positie was, besloten om eerst te handelen. Hij huurde de meest krachtige medicijn man in het land aan zijn broer te vergiftigen. Horvendil werd langzaam vergiftigd in zijn hoofdstad van Viborg, waar hij uiteindelijk stierf. Fengo geassembleerd de Raad van Ealdormen onmiddellijk te verkondigen hem stamhoofd over alle Juten.


"Horvendil had een zoon genaamd Amleth, genaamd Hamlet door ons Angles. Hamlet was achttien jaar oud op het moment. Hij verdacht zijn oom van vals spel. Verzamelen up van zijn vader bedienden, verhinderde hij de Raad van Oudsten van vergadering. Jutish traditie verkondigde dat Als een zoon niet had bereikt de leeftijd van meerderheid, regel doorgegeven aan volgende oudste broer van de koning, in dit geval Fengo. Door het nemen van deze maatregelen, Hamlet gebracht in de openbaarheid een burgeroorlog die te wijten was geweest voor bepaalde tijd.


"Fengo had een aantal voordelen bij het nastreven van de burgeroorlog die hij was begonnen. Terwijl hij had veel minder dan de helft van de tribale bevolking, had hij bijna net zoveel housecarls als zijn neef bezat. Fengo was de agressor in deze burgeroorlog, en hij waren goed voorbereid op de gevolgen van zijn daden koning Wihtlaeg had te kennen gegeven aan Fengo dat wat hem betrof, hij niet schelen wie de overchief van de Jutten zouden zijn;. hij wilde alleen de kleine ruzie te staken Fengo had opgedaan. de steun van vele van de leidende mannen in de Jutish gemeenschap. Terwijl het gewone volk zou hardop afvragen wat er gebeurd was met koning Horvendil, zijn broer, en zou de underdog juichen, zouden ze uiteindelijk steunen de winnaar, zelfs als ze niet leuk heel veel van hem. Dus dacht Fengo.


"Zowel Hamlet en Fengo gedaan beroep op koning Wihtlaeg te beoordelen wie in de juiste was. Koning Wihtlaeg handhaafde zijn neutraliteit, het verzenden van elke partij de boodschap," De sterkere zal overleven. Misschien zal goedmaken. Ik zal omgaan met de winnaar. "


"Elke zijde heeft besloten niet om vrede te sluiten. Elke kant dacht echter ten onrechte, dat hij onrecht aangedaan had. Elke kant bereid een leger van supporters. Hamlet had een paar meer gewapende vazallen dan zijn oom had. Hij zou een leger opgebouwd uit gebruik yeomen, die waren gewapend met speren en alleen beschermd door schilden. Hij zou op zoek gaan Fengo en neem de strijd met hem. Met een beetje geluk, zou zijn vazallen en Fengo's gezworen mannen gezicht betrekken tot aangezicht in het midden, terwijl de licht bewapende yeomen zou flankeren de conflict en neem Fengo de kleinere kracht uit de zijkanten en de achterkant. Zulke was van plan Hamlet's, uitgewerkt door hem en de wijzer van zijn vazallen.


"Dit plan had de deugd van de eenvoud. Wat ontbrak was het element van verrassing. Fengo, geen dwaas hij, wachtte Hamlet aan de marsen van zijn domein. Fengo koos het terrein van de strijd, een doorwaadbare plaats op de middelste Gudena, waar een bosje van bomen zou zijn krachten geven een deksel van gegooid speren en pijlen. Hij zou bewaken de doorwaadbare en maak Hamlet's leger waden door het water voordat ze zijn leger kon betrekken aan de overkant van de rivier. De huidige was snel. Het zou band van een man in harnas opladen van de andere oever. Zulke was van plan Fengo's.


"De twee legers ontmoetten rond het middaguur, in het midden van de wed van de Gudena in het late voorjaar. Net als koeien wadend door de beek, prins Hamlet's kracht afgeranseld door de dij-diep water om hun tegenstellingen te voldoen aan de kant Fengo's. Enkele van Hamlet's housecarls werden gedood door af en toe een speer die flitste door hun schilden en dook een ring in hun harnas. Hamlet's yeomen gooide een paar speren naar de tegengestelde krachten een de andere kant, dan begon te waden over de rivier eenmaal strijd was begonnen. "


Het luisteren krijgers die Eldred's publiek waren knikte. Betwisting van een doorwaadbare plaats was een gemeenschappelijke Hoek strategie. De zwakkere kant zou een defensieve voordeel hebben. Maar als de sterkere kant kon zegevieren die kansen, dan zou het worden erkend als de legitieme winnaar en houder van de gunst van Wodan. Meer to the point, een mededinger die de noodzakelijke vaardigheden van generalship bezeten te laten prevaleren, zijn hij de minderheid verdediger of de scherpzinnige crosser van een goed verdedigde ford, bewees dat hij had wat nodig was om effectief te regeren.


"Binnen een half uur werd de kwestie beslist. Hamlet had meer dan vijfentwintighonderd man, Fengo had maar elfhonderd. Hamlet had driehonderd gezworen mannen, Fengo had tweehonderdvijftig. De metgezellen van elke mededinger naar de troon botsten waar de ford had een weg geschikt is om een ??wagen te rijden over de rivier. Hamlet's mannen probeerden een wig tegen Fengo's lijn te vormen, maar al snel de melee leek op een dier met vijfhonderd glinsterend tanden en schubben, als een draak curling en rekken in de zon. In tegenstelling tot een duel, waarin een order als een ingewikkelde dans van de dood heeft, deze strijd was een hersenloze ding. Snel, kill je vijand voordat hij je doodt!


"Hamlet's yeomen zwom de rivier ten noorden en ten zuiden van de doorwaadbare plaats waar hun meerderen gevochten. Ze overvleugeld hun oostelijke neven, die veelal gedwongen waren om te vechten voor Fengo. Veel van de oostelijke Juten niet speren gooien naar hun westerse neven. Zij geven alleen laten we Hamlet's mannen steken in relatieve vrede, dan verlaagd hun speren, houden veel van hun neven in het water. Binnenkort woord kwam dat Fengo waren gedood in de slag bij de ondiepe doorwaadbare. Dan zet de Oost Juten hun speren over hun schouders, draaide hun rug op hun westerse magen, en liep terug naar hun boerderijen en dorpen. De West Juten laten hun zieke geleide neven en broeders met rust te laten. "


Eldred onderbroken voor een minuut, met uitzicht op de gezichten in de verstilde menigte, die in elk woord van zijn mondelinge geschiedenis had gedronken. Eldred over verschoven, wreef over zijn kin, daarna voortgezet.


"Dit wil niet zeggen dat de Jutish yeomen aan weerszijden waren laf. Soms weten de mensen in hun botten toen ze vechten voor een rechtvaardige zaak en als ze dat niet zijn. Er is iets gefokt in de beenderen van onze mensen die hen vertelt die. Het Westen Juten wisten dat zij het recht hadden aan hun kant. De Oost Juten wisten dat Fengo verkeerd had gedaan. Dus ze deden net genoeg vechten bij de doorwaadbare plaats te houden van de illusie van een eervolle strijd voor een slechte zaak. Toen het nieuws verspreiding van de dood Fengo's, de gevechten gestopt. Terwijl de westerse Jutish yeomen dan vijftig slachtoffers had geleden bij het oversteken van de rivier, namen ze geen represailles tegen hun Oost-neven. Want hoe konden ze bloedverwanten kwalijk nemen dat geboren aan de verkeerde kant van de rivier, proberen om trouw volgen van een, over hen, zelfs een slechte koning als Fengo koning? '


Eldred onderbroken voor een minuut, terwijl het publiek geabsorbeerd wat hij gezegd had. Daarna was het tijd om een ??ander punt te maken.



"Bij de wagon ford was het een ander verhaal. Quarter werd niet gevraagd noch gegeven in de strijd tussen de housecarls van Hamlet en Fengo. Hamlet verloor meer dan dertig mannen te dwingen de aanval naar de andere bank. Fengo verloor het grootste deel van zijn gezworen mannen nadat hij is gemaakt door een onverschrokken spearman. Daarna probeerde Fengo's vazallen om een ??schild wand te vormen en te verkopen hun leven dierbaar. Geen draaide lafaard en rende. Alle Fengo's housecarls stierf rond hun heer. Alle gewaardeerd eer dan het leven, dat is zoals het hoort te zijn, "zei Eldred.


"Na alle oppositie tegen zijn bewind vermoord, prins Hamlet marcheerde zijn zegevierend leger om zijn verslagen oom hoofdstad, Århus. Alle buiten kwam om hem te begroeten, met uitzondering van Fengo's vrouw en een paar overgebleven houders die te oud of te jong om waren vechten. Fengo's vrouw haastig verzamelde haar jonge zoon, sommige zilver, een paar van de overgebleven volgelingen en hun families. Ze liep voor onderdelen zuiden en westen, die zich metterwoon in Friesland.


"Prins Hamlet had een einde aan de smerige burgeroorlog die de Jutten verdeeld had hem Koning van de Juten gezet. Alle Jutland was blij. Zijn Raad van Ealdormen geprezen. Maar Hamlet duurde niet lang om zijn zuurverdiende troon te genieten.


"Koning Wihtlaeg had waargenomen met plezier het bloedbad veroorzaakte onder de Juten. Hij was minder blij met de sterke stijging van patriottisme onder de Jutten, dat was gekomen met prins Hamlet's klim naar de troon. Koning Wihtlaeg besloten om op te treden tijdens de Jutten waren nog zwak uit hun recente strijd, dus stuurde hij prins Hamlet het volgende bericht:


Je hebt me bedrogen door de uitspraak van Jutland zonder mijn gezag.



De Angles hebben altijd een stem in die regeert de Jutten voor



eeuwen. Door het nemen van de troon zonder mijn toestemming, je hebt



gevaar van de vrede tussen onze twee volkeren. Daarom roep ik



op u om te komen tot Leire en onderwerpen aan mijn gezag. Als je



weigeren om te komen en zweren trouw aan mij, zonder gezeur of



reservering, wordt u worden verklaard een rebel en een verrader. Dat



is, als ik besluit om u als gouverneur te houden. Uw recente oorlog heeft



kostte me het leven van veel van mijn geachte onderwerpen. Je hebt



doodde mijn meest recente gouverneur, Koning Fengo. Dus ik zeg op jou



vandaag; indienen of anders geconfronteerd mijn zekere grimmigheid.



"Koning Wihtlaeg koos zijn boodschapper ook. Hij stuurde zijn meest ijdele en dwaze hoveling, een man verafschuwd door iedereen die hem kende en door de meeste die ooit de pech gehad hem te ontmoeten. Koning Wihtlaeg hoopte dat de dwaze ambassadeur de beledigende boodschap zou leveren met zijn gebruikelijke onbeschaamdheid. Misschien prins Hamlet zou hem doden. Dat zou geven Koning Wihtlaeg ander excuus voor oorlog, terwijl het bevrijden zich van een man die hij nooit vond in ieder geval, ook al had hij een occasioneel gebruik voor hem.


"De Koning Wihtlaeg boodschapper mondeling de boodschap die hij had gekregen. Hij weigerde om eventuele vragen die de angstige prins Hamlet en zijn adviseurs gevraagd betrekking tot de bedoelingen van koning Wihtlaeg beantwoorden. Hij zei alleen dat hij hoopte dat de koning Wihtlaeg Jutland zou binnenvallen.


"Prins Hamlet besloten om te spelen voor de tijd. Hij stuurde de bode terug, vragen om garanties dat hij bevestigd als gouverneur. Koning Wihtlaeg antwoordde dat nu het te laat was. Hamlet zou zijn leven worden gespaard, maar hij was niet langer gouverneur. Met dat uitwisseling tussen de twee heersers, de oorlog werd gegarandeerd.


"Koning Wihtlaeg was overtuigd van het winnen van de oorlog. Hamlet had veel van zijn beste pallen in de recente burgeroorlog verloren. Terwijl Hamlet had veel yeomen op wie hij kon rekenen, waren ze niet opgeleid om te vechten als een eenheid. Koning Wihtlaeg had meer dan vijfhonderd houders. prins Hamlet had minder dan honderd volgelingen vertrokken, en sommige van hen waren gewond. Het zou een korte en gemakkelijke oorlog, koning Wihtlaeg gesloten.


"En zo was het. Koning Wihtlaeg kracht ontmoet leger van prins Hamlet's in een weiland buiten Viborg. Prins Hamlet aangeboden om de kwestie te regelen door persoonlijke gevecht, maar Koning Wihtlaeg weigerde op grond dat de oorlog was al zo goed als gewonnen. Als Hamlet wilde om bloedvergieten te minimaliseren, kon hij aftreden, het redden van de levens van zijn landgenoten. Prins Hamlet weigerde die cursus van actie.


"De strijd begon in de late ochtend. De gevechten was kort en bloederig. Prins Hamlet's lijfwacht werd snel overweldigd. Ze stierven moedig, zwaard in de hand, tot de laatste man. Dus moedig hadden ze vechten dat koning Wihtlaeg bevond zich op de frontlinie een keer of twee en moest zichzelf te redden door zijn eigen inspanningen. Prins Hamlet was een van de laatste te vallen. Enkele honderden Jutish yeomen kwamen om in de actie ook, het sterven om te worden geregeerd door hun eigen mensen.


"Zo eindigde een lijn van Jutish koningen, die lang voordat Koning Sceaf had geregeerd. De enige man van het koninklijke bloed nog in leven was de jonge zoon van de in diskrediet Fengo. Koning Wihtlaeg geplaatst zijn tweede zoon, Prins Wehta, op de Jutish troon. Zijn oudste zoon, Prins Waermund, zou regeren de Angelen, en door zijn broer dat hij de Jutten zou regeren als goed, door het maken van Wehta zweren trouw aan hem van tijd tot tijd. Koning Wihtlaeg riep de Jutish Raad van Ealdormen en dwong hen om in het openbaar zijn onderschrijven besluit. De Jutish Raad, indachtig dat het ongezond is om zich te verzetten tegen de koning Wihtlaeg wil, snel voldaan. De sterkste van de Jutish stamhoofden bood zijn oudste dochter in het huwelijk met de jonge prins Wehta. Haar bruidsschat zou zijn steun en banden met de sterkste overleven zijn clan in Jutland. Koning Wihtlaeg accepteerde zijn aanbod namens Prins Wehta's.


"En dat is de manier waarop het is al sinds. Koning Wehta zoon, koning Witta, trouwde met een Jutish vrouw, net als de huidige houder van de Jutish troon, Koning Wihtgils," zegt Eldred, draaien en te kijken naar Wihtgils zit op zijn bank aan de voorkant.


Eldred strekte zijn hand op Wihtgils, palm naar boven, maar Eldred, de belichaming van directe beleefdheid, niet bewegen zijn vingers omhoog. Eldred wist wel beter dan te proberen het bevel over een koning. Wihtgils zou beslissen of te staan ??en worden erkend of niet.


Wihtgils niet waarderen Eldred commentaar zo openhartig over zijn afkomst, maar na aarzeling een seconde's stond op en knikte naar de menigte achter hem. Toen ging Wihtgils beneden. Hij was boos, maar niet verbaasd over de prestaties Eldred's. Wat Eldred had verteld was nog vrij recente geschiedenis.


Eldred reciteerde een kort stukje van de strijd poëzie met betrekking tot de laatste slag prins Hamlet's dat hij had gecomponeerd. Toen het voorbij was, Eldred begon te praten over de gebeurtenissen van morgen.


http://users.mo-net.com/mlindste/sd-2e.html



--------------------



"Fengo hoorde deze woorden van King Wihtlaeg en, in het besef dat hij in een zwakkere positie was, besloten om eerst te handelen. Hij huurde de meest krachtige medicijn man in het land aan zijn broer te vergiftigen. Horvendil werd langzaam vergiftigd in zijn hoofdstad van Viborg, waar hij uiteindelijk stierf. Fengo geassembleerd de Raad van Ealdormen onmiddellijk te verkondigen hem stamhoofd over alle Juten.


"Horvendil had een zoon genaamd Amleth, genaamd Hamlet door ons Angles. Hamlet was achttien jaar oud op het moment. Hij verdacht zijn oom van vals spel. Verzamelen up van zijn vader bedienden, verhinderde hij de Raad van Oudsten van vergadering. Jutish traditie verkondigde dat Als een zoon niet had bereikt de leeftijd van meerderheid, regel doorgegeven aan volgende oudste broer van de koning, in dit geval Fengo. Door het nemen van deze maatregelen, Hamlet gebracht in de openbaarheid een burgeroorlog die te wijten was geweest voor bepaalde tijd.


"Fengo had een aantal voordelen bij het nastreven van de burgeroorlog die hij was begonnen. Terwijl hij had veel minder dan de helft van de tribale bevolking, had hij bijna net zoveel housecarls als zijn neef bezat. Fengo was de agressor in deze burgeroorlog, en hij waren goed voorbereid op de gevolgen van zijn daden koning Wihtlaeg had te kennen gegeven aan Fengo dat wat hem betrof, hij niet schelen wie de overchief van de Jutten zouden zijn;. hij wilde alleen de kleine ruzie te staken Fengo had opgedaan. de steun van vele van de leidende mannen in de Jutish gemeenschap. Terwijl het gewone volk zou hardop afvragen wat er gebeurd was met koning Horvendil, zijn broer, en zou de underdog juichen, zouden ze uiteindelijk steunen de winnaar, zelfs als ze niet leuk heel veel van hem. Dus dacht Fengo.


"Zowel Hamlet en Fengo gedaan beroep op koning Wihtlaeg te beoordelen wie in de juiste was. Koning Wihtlaeg handhaafde zijn neutraliteit, het verzenden van elke partij de boodschap," De sterkere zal overleven. Misschien zal goedmaken. Ik zal omgaan met de winnaar. "


"Elke zijde heeft besloten niet om vrede te sluiten. Elke kant dacht echter ten onrechte, dat hij onrecht aangedaan had. Elke kant bereid een leger van supporters. Hamlet had een paar meer gewapende vazallen dan zijn oom had. Hij zou een leger opgebouwd uit gebruik yeomen, die waren gewapend met speren en alleen beschermd door schilden. Hij zou op zoek gaan Fengo en neem de strijd met hem. Met een beetje geluk, zou zijn vazallen en Fengo's gezworen mannen gezicht betrekken tot aangezicht in het midden, terwijl de licht bewapende yeomen zou flankeren de conflict en neem Fengo de kleinere kracht uit de zijkanten en de achterkant. Zulke was van plan Hamlet's, uitgewerkt door hem en de wijzer van zijn vazallen.


"Dit plan had de deugd van de eenvoud. Wat ontbrak was het element van verrassing. Fengo, geen dwaas hij, wachtte Hamlet aan de marsen van zijn domein. Fengo koos het terrein van de strijd, een doorwaadbare plaats op de middelste Gudena, waar een bosje van bomen zou zijn krachten geven een deksel van gegooid speren en pijlen. Hij zou bewaken de doorwaadbare en maak Hamlet's leger waden door het water voordat ze zijn leger kon betrekken aan de overkant van de rivier. De huidige was snel. Het zou band van een man in harnas opladen van de andere oever. Zulke was van plan Fengo's.


"De twee legers ontmoetten rond het middaguur, in het midden van de wed van de Gudena in het late voorjaar. Net als koeien wadend door de beek, prins Hamlet's kracht afgeranseld door de dij-diep water om hun tegenstellingen te voldoen aan de kant Fengo's. Enkele van Hamlet's housecarls werden gedood door af en toe een speer die flitste door hun schilden en dook een ring in hun harnas. Hamlet's yeomen gooide een paar speren naar de tegengestelde krachten een de andere kant, dan begon te waden over de rivier eenmaal strijd was begonnen. "


Het luisteren krijgers die Eldred's publiek waren knikte. Betwisting van een doorwaadbare plaats was een gemeenschappelijke Hoek strategie. De zwakkere kant zou een defensieve voordeel hebben. Maar als de sterkere kant kon zegevieren die kansen, dan zou het worden erkend als de legitieme winnaar en houder van de gunst van Wodan. Meer to the point, een mededinger die de noodzakelijke vaardigheden van generalship bezeten te laten prevaleren, zijn hij de minderheid verdediger of de scherpzinnige crosser van een goed verdedigde ford, bewees dat hij had wat nodig was om effectief te regeren.


"Binnen een half uur werd de kwestie beslist. Hamlet had meer dan vijfentwintighonderd man, Fengo had maar elfhonderd. Hamlet had driehonderd gezworen mannen, Fengo had tweehonderdvijftig. De metgezellen van elke mededinger naar de troon botsten waar de ford had een weg geschikt is om een ??wagen te rijden over de rivier. Hamlet's mannen probeerden een wig tegen Fengo's lijn te vormen, maar al snel de melee leek op een dier met vijfhonderd glinsterend tanden en schubben, als een draak curling en rekken in de zon. In tegenstelling tot een duel, waarin een order als een ingewikkelde dans van de dood heeft, deze strijd was een hersenloze ding. Snel, kill je vijand voordat hij je doodt!


"Hamlet's yeomen zwom de rivier ten noorden en ten zuiden van de doorwaadbare plaats waar hun meerderen gevochten. Ze overvleugeld hun oostelijke neven, die veelal gedwongen waren om te vechten voor Fengo. Veel van de oostelijke Juten niet speren gooien naar hun westerse neven. Zij geven alleen laten we Hamlet's mannen steken in relatieve vrede, dan verlaagd hun speren, houden veel van hun neven in het water. Binnenkort woord kwam dat Fengo waren gedood in de slag bij de ondiepe doorwaadbare. Dan zet de Oost Juten hun speren over hun schouders, draaide hun rug op hun westerse magen, en liep terug naar hun boerderijen en dorpen. De West Juten laten hun zieke geleide neven en broeders met rust te laten. "


Eldred onderbroken voor een minuut, met uitzicht op de gezichten in de verstilde menigte, die in elk woord van zijn mondelinge geschiedenis had gedronken. Eldred over verschoven, wreef over zijn kin, daarna voortgezet.


"Dit wil niet zeggen dat de Jutish yeomen aan weerszijden waren laf. Soms weten de mensen in hun botten toen ze vechten voor een rechtvaardige zaak en als ze dat niet zijn. Er is iets gefokt in de beenderen van onze mensen die hen vertelt die. Het Westen Juten wisten dat zij het recht hadden aan hun kant. De Oost Juten wisten dat Fengo verkeerd had gedaan. Dus ze deden net genoeg vechten bij de doorwaadbare plaats te houden van de illusie van een eervolle strijd voor een slechte zaak. Toen het nieuws verspreiding van de dood Fengo's, de gevechten gestopt. Terwijl de westerse Jutish yeomen dan vijftig slachtoffers had geleden bij het oversteken van de rivier, namen ze geen represailles tegen hun Oost-neven. Want hoe konden ze bloedverwanten kwalijk nemen dat geboren aan de verkeerde kant van de rivier, proberen om trouw volgen van een, over hen, zelfs een slechte koning als Fengo koning? '


Eldred onderbroken voor een minuut, terwijl het publiek geabsorbeerd wat hij gezegd had. Daarna was het tijd om een ??ander punt te maken.



"Bij de wagon ford was het een ander verhaal. Quarter werd niet gevraagd noch gegeven in de strijd tussen de housecarls van Hamlet en Fengo. Hamlet verloor meer dan dertig mannen te dwingen de aanval naar de andere bank. Fengo verloor het grootste deel van zijn gezworen mannen nadat hij is gemaakt door een onverschrokken spearman. Daarna probeerde Fengo's vazallen om een ??schild wand te vormen en te verkopen hun leven dierbaar. Geen draaide lafaard en rende. Alle Fengo's housecarls stierf rond hun heer. Alle gewaardeerd eer dan het leven, dat is zoals het hoort te zijn, "zei Eldred.


"Na alle oppositie tegen zijn bewind vermoord, prins Hamlet marcheerde zijn zegevierend leger om zijn verslagen oom hoofdstad, Århus. Alle buiten kwam om hem te begroeten, met uitzondering van Fengo's vrouw en een paar overgebleven houders die te oud of te jong om waren vechten. Fengo's vrouw haastig verzamelde haar jonge zoon, sommige zilver, een paar van de overgebleven volgelingen en hun families. Ze liep voor onderdelen zuiden en westen, die zich metterwoon in Friesland.


"Prins Hamlet had een einde aan de smerige burgeroorlog die de Jutten verdeeld had hem Koning van de Juten gezet. Alle Jutland was blij. Zijn Raad van Ealdormen geprezen. Maar Hamlet duurde niet lang om zijn zuurverdiende troon te genieten.


"Koning Wihtlaeg had waargenomen met plezier het bloedbad veroorzaakte onder de Juten. Hij was minder blij met de sterke stijging van patriottisme onder de Jutten, dat was gekomen met prins Hamlet's klim naar de troon. Koning Wihtlaeg besloten om op te treden tijdens de Jutten waren nog zwak uit hun recente strijd, dus stuurde hij prins Hamlet het volgende bericht:


Je hebt me bedrogen door de uitspraak van Jutland zonder mijn gezag.



De Angles hebben altijd een stem in die regeert de Jutten voor



eeuwen. Door het nemen van de troon zonder mijn toestemming, je hebt



gevaar van de vrede tussen onze twee volkeren. Daarom roep ik



op u om te komen tot Leire en onderwerpen aan mijn gezag. Als je



weigeren om te komen en zweren trouw aan mij, zonder gezeur of



reservering, wordt u worden verklaard een rebel en een verrader. Dat



is, als ik besluit om u als gouverneur te houden. Uw recente oorlog heeft



kostte me het leven van veel van mijn geachte onderwerpen. Je hebt



doodde mijn meest recente gouverneur, Koning Fengo. Dus ik zeg op jou



vandaag; indienen of anders geconfronteerd mijn zekere grimmigheid.



"Koning Wihtlaeg koos zijn boodschapper ook. Hij stuurde zijn meest ijdele en dwaze hoveling, een man verafschuwd door iedereen die hem kende en door de meeste die ooit de pech gehad hem te ontmoeten. Koning Wihtlaeg hoopte dat de dwaze ambassadeur de beledigende boodschap zou leveren met zijn gebruikelijke onbeschaamdheid. Misschien prins Hamlet zou hem doden. Dat zou geven Koning Wihtlaeg ander excuus voor oorlog, terwijl het bevrijden zich van een man die hij nooit vond in ieder geval, ook al had hij een occasioneel gebruik voor hem.


"De Koning Wihtlaeg boodschapper mondeling de boodschap die hij had gekregen. Hij weigerde om eventuele vragen die de angstige prins Hamlet en zijn adviseurs gevraagd betrekking tot de bedoelingen van koning Wihtlaeg beantwoorden. Hij zei alleen dat hij hoopte dat de koning Wihtlaeg Jutland zou binnenvallen.


"Prins Hamlet besloten om te spelen voor de tijd. Hij stuurde de bode terug, vragen om garanties dat hij bevestigd als gouverneur. Koning Wihtlaeg antwoordde dat nu het te laat was. Hamlet zou zijn leven worden gespaard, maar hij was niet langer gouverneur. Met dat uitwisseling tussen de twee heersers, de oorlog werd gegarandeerd.


"Koning Wihtlaeg was overtuigd van het winnen van de oorlog. Hamlet had veel van zijn beste pallen in de recente burgeroorlog verloren. Terwijl Hamlet had veel yeomen op wie hij kon rekenen, waren ze niet opgeleid om te vechten als een eenheid. Koning Wihtlaeg had meer dan vijfhonderd houders. prins Hamlet had minder dan honderd volgelingen vertrokken, en sommige van hen waren gewond. Het zou een korte en gemakkelijke oorlog, koning Wihtlaeg gesloten.


"En zo was het. Koning Wihtlaeg kracht ontmoet leger van prins Hamlet's in een weiland buiten Viborg. Prins Hamlet aangeboden om de kwestie te regelen door persoonlijke gevecht, maar Koning Wihtlaeg weigerde op grond dat de oorlog was al zo goed als gewonnen. Als Hamlet wilde om bloedvergieten te minimaliseren, kon hij aftreden, het redden van de levens van zijn landgenoten. Prins Hamlet weigerde die cursus van actie.


"De strijd begon in de late ochtend. De gevechten was kort en bloederig. Prins Hamlet's lijfwacht werd snel overweldigd. Ze stierven moedig, zwaard in de hand, tot de laatste man. Dus moedig hadden ze vechten dat koning Wihtlaeg bevond zich op de frontlinie een keer of twee en moest zichzelf te redden door zijn eigen inspanningen. Prins Hamlet was een van de laatste te vallen. Enkele honderden Jutish yeomen kwamen om in de actie ook, het sterven om te worden geregeerd door hun eigen mensen.


"Zo eindigde een lijn van Jutish koningen, die lang voordat Koning Sceaf had geregeerd. De enige man van het koninklijke bloed nog in leven was de jonge zoon van de in diskrediet Fengo. Koning Wihtlaeg geplaatst zijn tweede zoon, Prins Wehta, op de Jutish troon. Zijn oudste zoon, Prins Waermund, zou regeren de Angelen, en door zijn broer dat hij de Jutten zou regeren als goed, door het maken van Wehta zweren trouw aan hem van tijd tot tijd. Koning Wihtlaeg riep de Jutish Raad van Ealdormen en dwong hen om in het openbaar zijn onderschrijven besluit. De Jutish Raad, indachtig dat het ongezond is om zich te verzetten tegen de koning Wihtlaeg wil, snel voldaan. De sterkste van de Jutish stamhoofden bood zijn oudste dochter in het huwelijk met de jonge prins Wehta. Haar bruidsschat zou zijn steun en banden met de sterkste overleven zijn clan in Jutland. Koning Wihtlaeg accepteerde zijn aanbod namens Prins Wehta's.


"En dat is de manier waarop het is al sinds. Koning Wehta zoon, koning Witta, trouwde met een Jutish vrouw, net als de huidige houder van de Jutish troon, Koning Wihtgils," zegt Eldred, draaien en te kijken naar Wihtgils zit op zijn bank aan de voorkant.


Eldred strekte zijn hand op Wihtgils, palm naar boven, maar Eldred, de belichaming van directe beleefdheid, niet bewegen zijn vingers omhoog. Eldred wist wel beter dan te proberen het bevel over een koning. Wihtgils zou beslissen of te staan ??en worden erkend of niet.


Wihtgils niet waarderen Eldred commentaar zo openhartig over zijn afkomst, maar na aarzeling een seconde's stond op en knikte naar de menigte achter hem. Toen ging Wihtgils beneden. Hij was boos, maar niet verbaasd over de prestaties Eldred's. Wat Eldred had verteld was nog vrij recente geschiedenis.


Eldred reciteerde een kort stukje van de strijd poëzie met betrekking tot de laatste slag prins Hamlet's dat hij had gecomponeerd. Toen het voorbij was, Eldred begon te praten over de gebeurtenissen van morgen.


http://users.mo-net.com/mlindste/sd-2e.html



--------------------



Ik Folge Thor Heyerdahl: matte han flykte østfra og slo seg ned i Sverige,



(Han ble flu Gud på veien hitover)



Fra Wikipedia, den frie encyklopedi



Den enøyde Odin med ravnene Hugin og Munin framstilt i et islandsk Manuskript fra 1700-tallet.



Odin som vandringsman av Georg von Rosen 1886Odin (norr. Óðinn) eh den mektigste og viseste Guden i norrøn mytologi. Han ble Bade regnet som gudenes høvding og høvdingenes gud. Foreldrene hans eh Bor og Bestla, og han eh bror til Vilje og Ve. Hustruen hans eh Frigg, den mektigeste gudinnen i Åsgard, og med henne fikk han Balder, Hod og Hermod. Med Jord (Fjörgyn) fikk han Tor. Med Rind fikk han Våle, og med Grid fikk han Vidar.


Odin var opprinnelig stormens og Nattens gud, mannen ble senere forfremmet til hovedguden. Han eh krigsgud, og Guden voor visdom, trolldom (seid), diktning, mm



Odins Bolig heter Valaskjalv, der han sitter i sitt høysete Lidskjalv. Odin har spydet Gungne og Gullringen Draupne.



"Odin, de Zwerver" (1886) van Georg von Rosen. Heidendom portal



Dit is het artikel over de belangrijkste god in Noord-Germaanse traditie, voor andere toepassingen zie Odin (het ondubbelzinnig maken). Voor een vergelijkende bespreking van Noord-en West-Germaanse, zie Wodanaz.

Odin (IPA: / o?d?n / uit Oude Norse Óðinn), anses de chef goed in Norse heidendom. Homoloog met de Angelsaksische Wodan en de Oudhoogduitse Wotan, is het afstamt van Proto-Germaans * Wodinaz of * Wodanaz. De naam Odin wordt algemeen aanvaard als de moderne vertaling; Alhoewel in sommige gevallen, oudere vertaling van zijn naam Kan gebruikt of voorkeur. Zijn naam is gerelateerd aan ODR, betydning "woede, opwinding," naast "geest" of "poëzie". Zijn rol, net als veel van de Noorse goederen, ijs complex. Hij wordt geassocieerd met wijsheid, oorlog, strijd en dood, samt magie, poëzie, profetie, overwinning, en de jacht.


--------------------



ID: I179588


Naam: Overlord Wodan [@ <^> v] de Angelsaksen


Geslacht: M


Geboorte: 329


Overlijden: 388


Vader: Lord Frithuwald [@ <^> v] de Angelsaksen b: 301



Huwelijk 1 Princess frigida [<^> v] de Angelsaksen b: 333



Kinderen



1 Heeft kinderen Prince Baeldaeg [@ <^> v] de Wessex b: 355



2 Heeft kinderen Prince Casere [@ <^> v] de East-Anglia b: 357



3 Heeft kinderen Prince Waegdaeg [@ <^> v] de Deira b: 360



4 Heeft kinderen Prince Wihtlaeg [@ <^> v] de Mercia b: 362



bron:



.



http://worldconnect.rootsweb.ancestry.com/cgi-bin/igm.cgi?op=PED&am ...



--------------------



Odin (norr. Óðinn) is de mektigste en wijste god in de Noorse mythologie. Hij luier zowel geteld als gudenes chief en hoofd van de god. Foreldrene zijn live en Bestla, en hij is de broer van Will en Ve. Zijn vrouw zijn is Frigg, de mektigeste gudinnen in Asgard, en met haar won hij de Balder, Hod, en Hermod. Met Aarde (Fjörgyn) fikk hij Gate. Met Rind Hij kreeg te horen dat hij Våle, en Grid fikk hij Vidar.


Odin was opprinnelig storm en de nacht is god, maar luier later gepromoveerd tot hoofd god. Hij is de god van de oorlog en de god van de wijsheid, Trolldom (seid) diktning, etc.



Odin behuizing heter Valaskjalv dat hij sitter in zijn toespraak høysete Hlidskjalf. Odin heeft speer Gungne en Gullringen Draupne.



Inhoudsopgave [hide]



1 Valhall



2 Odin delen van kennis



3 Grauwe dieren



4 Odin's epitheton



5 Bron



6 Externe Lenker



[Bewerken] Valhall



Odin regelt in Valhall. Veggene wordt LAGD av speren, en taket av schild. Valhall heeft 540 meldingen, die allemaal zijn zo breed dat 800 einherjere kan gaan Gjennom hen. Het brengt iedereen die falt in de strijd te hebben, en de voortdurende banketten kjempingen hier. Echter, het snoep dat al die sterven als ze Slaass hier, weer tot leven komt, en kunnen eten en drinken op.


Maten die ze krijgen van Galten Særimne. Het wordt elke dag gegeten, maar in de avond is het als geheel weer. De chef-kok hier heter Andrimne en kjelen Eldrimne. Geita Hedrun fyller een vat van mede elke dag, is het rikelig aan alle. Odin zelf gewoon wijn te drinken, het is zowel zijn mat en drinken. Het is valkyriene Hrist en Mist brengt Odin zijn drinkhoorn.


Geiten Heidrun en hert Eiktyrne staat op Valhalls dank en eter bladeren van Yggdrasil.



[Bewerken] Odin delen van kennis



Odin is blauw. een kunnskapens en de god van de wijsheid. Zijn delen van kennis fikk hij toen hij offerde een Øye voor y drankje av kunnskapens Bronn (Mimespelers Bronn). Odin wordt daarom enøyd. Dit deed hij voor y inzicht in de wereld die hij skapt had. Mime luier later halshugd, en Odin heeft sinds brukt hoofd te is te seg adviseren.


Maar op een dag was hij in wanhoop over alles wat hij wist en begreep. Hij had ut in de wereld en oke zijn delen van kennis. Hij gestapeld de speer zijn toespraak op de kant van de rivier te leren over pijn. Hij klom OPP in Yggdrasil en hing daar voor negen dagen, half dood, half levend. Wanneer de wereld getoond hemmeligheter seg voor hem, en Odin kon reizen tilbake klokere enn vóór.


[Bewerken] Odin dieren



Hij heeft een paard, Sleipnir, die wereld navigerte met zijn Åtte benen. Geen paard in de wereld Loeper als fort als Sleipner en Loeper land, Vanns, Gjennom berg en in Lufta.



Op elke schouder, heeft hij een svart raaf, respectievelijk, Hugin en Munin ('idee' en 'Minnet'). Ze zien elke-bewegende down to earth en horen ze elk klein geluid. Niets kan worden verborgen voor Hugin en Munin.


Hij heeft twee Ulver, Gere en Freke. Beide namen vlakten betekenen hebzucht / begeerte.



Hij bezit ook het varken Særimne dat matte geeft tot alle Vallhal.



[Bewerken] Odin epitheton



Odin had vele namen. Velen van hen kunnen av komen dat mensen oversette zijn naam in zijn toespraak eigen taal hebben gehad, terwijl anderen gjenspeiler zijn vele egenskaper en ferdigheter. Hij kon omskape seg om he het zou moeten zijn.


Allfader (hij is de vader van alle goden), Arnhovde, Atrid, Audun, Bileyg (Biløyd) Bivlinde, Båleyg (Båløyd) Bolverk, Brown / Brown, Dresvarp, Farmatyr (/ Roptaty, Herjan, Hrosshårsgråne, Hvatmod, Hvedrung, Hærglad , Hærblinde, Ha / Høy, Ialk, Jevnhå (The Jevnhøye) Jolner, Kjalar, Langskjegg, Launding, Møttul, Njot, Olg, Ölur, Ome, Oske, ovner, Rane, Raven God, Rosterus, Sann / Sannetal, Seierfar, Sidhatt , Sidskjegg, Say Sigder, Siggaut, Sigmund, Sigtrygg, Skilfing, Skjoldvall, Svalner, Svavner, Svidrer, Svidur, Svipal, uitloop, tund / Tunn, Tekk, Geloof, Trasar, Tveblinde, Tvegge, Out, Vak / Vakr, Valfader (hij is pleegvader aan allen die Faller in val), Valdr Galga, Vegtam, Vidrimmer, Vidur, Vodin, Våvud, Wodan, Ygg / Yggr, Yggjung, Yjung,


[Bewerken] Bron



Snorri: koning sagen Jeugd saga, Penguin, 1979.



[Bewerken] Externe Lenker



Noorse mythologie van Odin



Oppslagsordet 'Oden' in de Noordse familjebok uit 1914 (in het Zweeds)



--------------------



http://en.wikipedia.org/wiki/Yngvi



--------------------



Geboren in AsiraGard.



Keizer van Gothinia



--------------------



Odin werd gemarkeerd als zoon van Lnor:



http://www.geni.com/people/Lnor-Frey/5709562781030042012



Verbinding verwijderd door H.Sarv



-------------------------------------------------- ------------------



Odin is allarhelst av Gotiskari ætt. Tad gotiska fólki beginti Sina wandelen Nidur gjøgnum Evropa úr Sudur Zweden ca. AR 300 BC



Van Ar AD 100-375 Budu Gotanir við Svartahavið. Tad was um Hetta mundi dat Odin was føddir.



Combinatie hevur Verdi Millum Gotanir en Teirra Germansku frendir í Scandinavië, TI is Odin komin hendaveg Ar 200 en hevur búsett seg hier.



Eftir AR 375 Foru Gotanir Vestur eftir gjøgnum Evropa, tien trýsti frá "Hunnarunum" sum Komi eystan frá, bleiv ó grote en Gotanir endaði í Spanje Ar 465



Odin



Odin als vandringsmandOdin (Oud Noors Óðinn, de ODR "rage") is een van de meest prominente goden in de traditionele Scandinavische godsdienst, hij met name verband met het wel en wee van de oorlog (en de oorlog stortte), koningschap, rune magie, wijsheid en poëtica; daarop Hij had grote kennis van tovenarij. Net als bij de andere goden in de Noordse pantheon is zijn functioneel gebied zeer complex en daarom is het moeilijk om te beschrijven in een woord wat hij is de god van. Hij noemde in bronnen zoals de andere namen veelgebruikte bijnaam-vader, de andere keer wordt hij genoemd Ygg (de verschrikkelijke), een andere naam was Jolner, en tijdens het leek Odin als Kerstmis god. De vele namen weerspiegelen de vele functies en rollen Odin had in de Noordse mythologie. In de mythen hij vaak omschreven als een lange, eenogige en grijs-bebaarde man, en de foto is hij afgebeeld als rijden op de acht-legged paard Sleipnir met de speer Gungnir in de ene hand, gevolgd door de raven Hugin en Munin en wolven Gere en Freke. Maar Odin was vormveranderaar van aard, had hij talloze vormen en verscheen vaak in vermomming, zoals in het gedicht over Gråskæg uit de Poëtische Edda. In mythen beschrijven hem als geobsedeerd door het verkrijgen van meer kennis en leren, en hij reisde vaak wijd en zijd; ofwel vliegen als een vogel of rijden op het paard Sleipnir,


In de IJslandse bronnen uit de middeleeuwen, heeft hij beschreven als ases hoofd. Zij vormden de belangrijkste gudeæt, en in de Scandinavische wereld was Odin dus de machtigste koning. De beperkte openbaarmaking van zijn naam in de plaats namen, zoals het bereiken van Thor en Freyr, wat erop wijst dat zijn cultus nooit op grote schaal werd gebruikt, ondanks het feit dat hij de koning van de goden was. Andere bronnen blijkt dat het vooral de elite die gecultiveerd hem te zeggen. Hij was de koningen en grote mannen god. Gewone mensen niet zou wenden tot hem, en dus het was slechts een paar plaatsen als hij tot mijn naam aan. In alle drie de gevallen waar we tegenkomen de naam Odinkar, het was zoals gedragen door personen van adellijke afkomst. [1]


In de Noorse mythologie, zijn de goden functies niet per se beperkt tot een enkele godheid, bijvoorbeeld, was niet alleen Odin, die werd vereerd als de god van de oorlog. De iets bleker godheid Tyr werkte bijvoorbeeld ook leuk vinden. Hij werd vooral gecultiveerd door de gewone soldaten, waar Odin had stamhoofden en koningen van God, zelfs in de oorlog. Een andere god van de oorlog was Thor, werd deze functie sterk gehecht aan zijn rol als de mensheid beschermt tegen destructieve en vijandige krachten. Zoals de oorlogsgod Odin was niet altijd te vertrouwen, want hoewel hij beloofd had de overwinning kon nog steeds voor kiezen om te geven aan de andere partij.


Inhoud [hide]



1 Origin



1.1 Goddelijke functies



1.2 Rol van de mythen



2 Bronnen



3 net



4 Sejd



5 Overleven noties van Odin



6 Namen



7 Modern's terugkeer



7.1 Germaanse neopaganisme



7.2 Modern Popular Culture



7.3 Pseudoscience



8 Literatuur



9 Externe verbindingen



10 Referenties



11 Zie ook



Oorsprong


In voorchristelijke tijden, deze godheid ook gegroeid in de andere Germaanse gebied, hij was zo'n bekend als Wodan in Angelsaksisch Engeland, en Wodan in Oud Hoogduits, die Wotan, de naam die hij optreedt tijdens in Richard Wagners opera werk Der Ring des Nibelungen geworden. Oorspronkelijk afgeleid van de naam waarschijnlijk uit de protogermanske woord * Wodinaz of * Wodanaz (niets van de taal is bewaard gebleven, het woord is daarom gereconstrueerd op basis van bekende talen). Er is gesuggereerd dat de cultus van Odin noorden kan zijn verspreid van Rhinegnene in 1 eeuw CE en bereikte bereikte Scandinavië met kennis op 5 eeuw CE Hier asekulten vervangen een originele vruchtbaarheidscultus. Odin acteren als god van de oorlog in sydgermanske bronnen uit de 5e 8 eeuw [2]


Uppland 7 årh.Det Scandinavische naam Óðinn geëvolueerd uit de oude Noordse naam * Wodin tijdens de volksverhuizingen en ambachten van vendeltypen, bracteates en imago stenen uit de Germaanse ijzertijd is een van de oudste voorstellingen van scènes die veilig kan worden aangesloten op de mythen we kennen uit de Scandinavische middeleeuwen. Veel van de personages in deze objecten zeker stel Odin. Het overwicht van Odin-portretten is waarschijnlijk gerelateerd aan de objecten van goud, zoals bracteates was zo duur dat alleen de hogere klasse had de nodige middelen om ze te verwerven, dit suggereert dat Odin reeds op dit moment was de aristocratie God. [3] is dan ook gesuggereerd dat de cultus van aseguderne met Odin de leiding op het moment vervangen de originele gewoonte cultus als een nieuwe maatschappelijke elite kwam tot stand als gevolg van de gebeurtenissen die vandaag de dag bekend staat als de Migration Period. [4] Andere bronnen suggereren dat de cultus van Odin begon lang voor. De Romeinse schrijver Tacitus, die een etnografisch werk over Germania schreef rond 100 CE, beschrijft een Germaanse godheid, waarin hij verwijst naar de Romeinse naam Mercurius, meestal geïnterpreteerd als een Romeinse vertaling van Odin, toen zij beiden werden gezien als psykopompos, "leider van zielen (het graf). " Andere parallellen tussen hen was de handel, wijsheid en leren, en dat ze allebei reisde langs de hemel met de goddelijke hulp.


De Keltische god Lugus had verschillende parallellen aan Odin, waren ze zowel met betrekking tot magie en poëzie, portretteerde zij zowel de Ravens en speer als attributen en waren allebei een-noot. Een waarschijnlijke gebied waar de twee culturen kunnen fuseren was bij de Germaanse chatters die in het grensgebied tussen de Keltische en Germaanse gebieden van het huidige Hessen woonde. [Nodig citaat]


Odin leidt een groep krijgers op Tängelgarda steen, Gotland 7 eeuw



[Bewerken] Goddelijke functies



Odin had verschillende rollen, zijn oorspronkelijke functie kan heel goed de rol van begeleider geweest voor de doden en dødsgud, [5], maar hij was ook nauw verbonden met paarden, speren en vervelling. Zijn eigen paard werd genoemd in de Scandinavische bronnen Sleipnir, en hij gebruikte zijn reizen tussen verschillende werelden. Hij kon ook reizen in de gedaante van een adelaar door de lucht, maar in tegenstelling tot andere hemelse goden en schepper goden in andere culturen, was hij in Scandinavië nooit gezien als een almachtige heerser van hemel en aarde.


In de jongste bronnen verschijnt hij consequent als oorlogsgod, schepper en koning van de goden. [6] Deze evolutie naar god-koning is waarschijnlijk gerelateerd aan de oprichting van koninkrijken in het noorden. Hij was een oude godheid, maar had ook een bijzonder complexe karakter dat de nieuwe instelling weergegeven - dat wil zeggen. Odin was zeker niet een late deposito's uit een andere cultuur, een theorie die vooral is gebaseerd op Snorri's verhaal van de immigrant Aesir. [7] Het is pas in de overgang van het heidendom en christendom dat Odin zal zijn om Almachtige'' Alfader'' bekend van de IJslandse geschriften, en werd vervolgens glijden samen met de christelijke God. Self naam-vader is een oude bijnaam. [8] Odin ook eigenaar andere magische voorwerpen, een van hen was de speer Gungnir, die niet konden worden geblokkeerd wanneer het tegen de vijand werd gegooid. Een ander was de gouden ring Draupnir waaruit negen identieke gouden ringen droop elke negende nacht.


Ondanks zijn rol als god van de oorlog beschreven Odin zelden als actieve strijders, zoals warrior eigenschappen zoals sterkte en moed werden hem nooit verleend de vaardigheden die hij het strategisch vernuft en het gebruik van misleiding had was nogal. Hij nam geen rekening van moraliteit en rechtvaardigheid, en je blótede om hem voor een wedstrijd, om te kopen in een gunstige uitkomst, niet een glorieuze overwinning. [9] De manier waarop je op geofferd aan Odin was opknoping en wand of broodje met speer . Van sagen bekende voorbeeld verschillende beschrijvingen van een bepaald ritueel een militaire commandant uitgevoerd voordat battle: Voordat de wedstrijd begon slingerde een speer naar de vijand, dat wij hen naar Odin: Dit is een herhaling van de inleiding op de eerste mythologische oorlog, [10] die begon Odin gooide zijn speer. [11] Het was misschien dit ritueel waar vijanden gewijd aan Odin, die invloed op de God van de dood, en maakte hem de god van de oorlog. [12]


Zelfs toen Odin was de god van de oorlog en de koning diende hij nog als dødsgud. Op zijn kasteel Valhalla verzamelde hij de beste van de menselijke krijgers die in de strijd vielen, werden ze Einherjar genoemd. Ze moest vechten voor hem en de goden tegen de reuzen en chaos Powers in Ragnarok. Einherjernes veel was als niet het eeuwige leven Odin, maar om te vallen in de buitenste laag van de dag des oordeels, waren ze tot dan toe in een liminalfase tussen leven en hun uiteindelijke ondergang. [13] Valhalla was Odin's manier om te proberen om de uitkomst van Ragnarok omzeilen en zijn primaire rol in de mythologische verhalen werden dus bloot zijn eigen onvermijdelijke dood en vernietiging van de wereld, zoals hij zelf had gemaakt. [14] Zij die werden geselecteerd Odin om te leven in het Walhalla was echter alleen de helden, de grote leiders, prinsen en koningen. [15]


De enige verwijzing naar het Walhalla in de Poëtische Edda uit Grímnismál, wat suggereert dat deze notie van een buitenaards krijger paradijs is ontstaan ??in een laat stadium van de christelijke invloed. [16] Valhalla was waarschijnlijk een ontwikkeling van oudere noties dat de gevallen strijders zetten hun laatste wedstrijd van de heuvel, en dat vormde de oorspronkelijke koninkrijk van de dood. Oorspronkelijk, zijn koninkrijk was graf, maar toen Odin nam geleidelijk de rol als god van de oorlog en-vader, was Valhalla voor een lichte en vriendelijke plek [12] Sporen van het paradijs dood rijken van andere Indo-Europese culturen verzet tegen het idee van een vriendelijke koninkrijk van de dood niet bestond in Norden eerder. [8]


Odin was ook de god van inspiratie, magie en poëzie. Hij bereikte grote wijsheid en kennis van de runen geheimen toen hij zichzelf opgehangen in de wereldboom Yggdrasil. Echter, dit was slechts een geestelijke dood, die hij offerde zich op zichzelf. [17] In een andere overlevering offerde hij een van zijn ogen te drinken uit Mimir's goed, omdat hij ook bereikt immense wijsheid. Zijn naam is net vertaald van woede, maar waarschijnlijk betekent veeleer extase, zowel de krijger en inspiratie en genialiteit van de dichter. [18] Valknut is een symbool van het vermogen van Odin te binden en te ontbinden mannen, op het slagveld, maar kan leiden tot ofwel verlamming ( weerhouden de geest) of vergiftiging (losjes voor alle angst en zelfbeheersing).


Verschillende onderzoekers hebben theorieën over de prestaties van Odin in feite, laat deposito's in de Scandinavische context, het geval van een dergelijke verplichting EA Ebbinghaus, Jan de Vries en Thor Templin. Deze theorie wordt gedeeltelijk ondersteund door enkele passages in de IJslandse saga's, zoals een waar gezegd wordt dat Odin ooit werd geschopt uit Asgard door de andere goden, die onwaarschijnlijk lijkt voor een vaderfiguur. [Nodig citaat] Zowel de Vries en Templin gelooft ook dat Loki en Odin was oorspronkelijk een en dezelfde figuur die werd gesplitst in twee in de vroege Leeftijd van Viking. [Nodig citaat]


De rol van mythen



In mythen geplaatst een sterke nadruk op hoe Odin verkregen zijn magische vermogens, en hoe hij voorbij de vaardigheden. [19] Hij werd dan ook op de weg en reisde lange afstanden tussen de verschillende werelden op zoek naar meer kennis, nieuwe magische vaardigheden of voorwerpen . [20] Hij was gelijk aan die van een aardse koning, toen hij in zijn hoge zetel Lidskjald zat, maar hij was ook grillig, gevolgd alleen haar eigen doelen en oorlogen zou kunnen leiden als het hem uitkwam. In beide mythen, gedichten en sagen, er zijn vele toespelingen op zijn bedrieglijke karakter. [21] In tegenstelling tot Thor gebruikte de Odin dus ook als stealth en magie om zijn vijanden te overwinnen, en ging niet uit de weg van misleiding om nog te verkrijgen een voordeel. Odin's grote wijsheid gaf hem inzicht in het lot van de wereld en de magische kracht, en als koning, was het zijn verantwoordelijkheid om de goden van de toekomst voor te bereiden en voor te bereiden voor vijandelijke aanvallen.


Net als de andere Noorse goden Odin was niet onsterfelijk, hij zal vallen en sterven een natuurlijke dood in de eindstrijd van Ragnarok, waar alleen Gods kinderen zou overleven. [13] Echter, heer van de schepping, was hij toen hij en zijn twee broers Vili en Ve schiep de aarde van dode lichaam oorspronkelijke reus Ymir's nadat ze hem hadden gedood. In de rol van schepper, Odin getransformeerd van een reeds bestaande, maar vijandige wereld in een bruikbare bodem. Hij veranderde daardoor de natuurlijke hulpbronnen in iets nuttigs. Scheppingskracht Odin's vergeleken met een vakman vaardigheden, en met de heroriëntatie zijn natuur en draaide het in cultuur. In de Noorse kosmologie, de natuur was uiteindelijk geassocieerd met de dood, en daarom zeer ongewenst - door transformatie kan in feite onvermijdelijke dood uitgesteld. De wens om dood te bedriegen en bloot Armageddon is sterk in de mythen. [22]


In verschillende verhalen, wordt Odin beschreven als een oude grijze baard wijs man en zwerver, het dragen breedgerande hoed, cape en met een lange stok in zijn hand. Vaak is hij ook te paard, en zijn acht-legged paard Sleipnir, kunt u rijden over zowel land, zee en lucht en kan zijn ruiter omlaag te brengen naar Hades. Door sommige bronnen, lijkt het erop dat Sleipnir brengt de dode helden van het slagveld naar het Walhalla. Toen hij zit in zijn hoge stoel in Hlidskjalf hij twee raven zittend op zijn schouders, hun namen zijn Hugin en Munin (gedachte en geheugen). Ze kunnen elke beweging zien in de wereld en hoort elk geluid, niets kan worden voor hen verborgen. Aan zijn voeten liggen de twee wolven, Gere en Freke (beide namen betekenen hebzucht / begeerte). Ravens verschijnen in de primaire bronnen als personificaties van zijn denken en geest, maar oorspronkelijk verbonden zich aan Odin in hun rol als aaseters. [23]


Odin's mythologische oorsprong en slægsskabsforbindelser is het meest volledig ingesteld door de IJslander Snorri Sturluson, zoals in het verhaal Gylfaginning zegt dat hij is de zoon van de reuzin Bestla en Borr en dat hij had twee broers Vili en Ve. Van slægstermerne in patriarchale samenlevingen Nordic was Odin verwanten als iets anders dan de reuzen, hoewel zijn moeder was een reus. [24] Samen met zijn twee broers doodde zijn oorspronkelijke reus Ymir en vormden de wereld van zijn lichaam. De moord was een belangrijk punt van conflict in de mythologie, en bepaald de relatie tussen Odin en Ymers familie. Hoewel de twee ætter was in feite zeer nauw verwant, werden ze doodsvijanden wegens Odin moord op reuzen voorouder. [25]


Met Fjörgyn / Aarde, Odins zoon Thor, maar zijn wettige vrouw is Frigg, samen met haar, heeft hij zonen Balder, Hod en Hermod. Met de reuzin Rind, hij heeft ook zonen schild en Vale. Met reuzin Grid, heeft hij zijn zoon Vidar. Zijn verbinding met Freja onduidelijk is; haar huwelijkse staat was onzeker, volgens de mythen, was ze getrouwd met Od, kan hij identiek zijn met Odin. Misschien freja zijn minnares, of was ze en Frigg oorspronkelijk een en dezelfde persoon, dat later werd opgesplitst in twee. [26]


Detail van een beeld steen uit Gotland, waar drie mannen, geïdentificeerd als Odin, Thor en Freyr toont. Tentoongesteld in het Nationaal Museum in Stockholm.



Een illustratie van een IJslandse manuscript van 17 eeuw die laat Odin rijdt op zijn paard Sleipnir.



Illustratie die Odin zijn raven en wapens (MS Sam 66 17e eeuw).



[Bewerken] Bronnen



De verscheidenheid aan schriftelijke bronnen, zoals Odin optreedt, schetst een zeer gevarieerd beeld van deze godheid. Elke bron wordt gekenmerkt door de auteurs boodschap en de productie van Odin in is een weerspiegeling van. Echter, de auteurs nam inspiratie voor hun versie van de god van de rijkdom van de verschillende ideeën mensen hadden over hem. Odin was in feite niet een uniek god, kon hij verscheen in vele verschillende vormen, had vele functies en onvoorspelbaarheid was een van zijn belangrijkste kenmerken.


Poëtische Edda is een verzameling religieuze gedichten, gebaseerd op oudere pre-christelijk materiaal. Sommige van deze gedichten zijn in verschillende versies van verschillende handschriften bekend, die allemaal zijn opgeschreven in IJsland tijdens de Middeleeuwen. De individuele gedichten gericht op verschillende aspecten van Gods werk. Odin was een ambivalente god met veel verschillende functies, zodat de Odin we ontmoeten in een gedicht, net niet per se degene die we ontmoeten in een andere.


Völuspá is een verslag over de geschiedenis van de wereld, hadden allebei terug uit de prehistorie gebeurd, en het zal gebeuren in de toekomst. Het bevat ook een raamvertelling over Volva die dit allemaal vertelt aan Odin. Ze vertelt hem over zijn eigen werk in het verleden, het doden van Ymir en zijn creatie van de aarde en de mensen die hij de eerste oorlog lanceerde, zijn offer van zijn eigen oog in Mimir's goed en Balder, de dood van zijn eigen zoon. Ze vertelt over eigen lot Odin, hoe hij zal sterven, gedood door Fenrir en Vidar zal hem wreken. Maar ook een nieuwe aarde zal opstaan ??om de oude, die zal gaan naar de vuurzee te vervangen. De overlevenden van de familie Aesir zal dan herinner Odin daden.


Hávamál bevat een verhaal over hoe Odin ontdekte de runen, nadat hij was opgehangen in de wereld boom en sluit met een speer voor negen dagen en negen nachten. De kennis die hij op deze manier opgedane gaf hem macht over de negen werelden, dwz. de hele aarde. Sommige onderzoekers hebben gesuggereerd dat deze mythe is een Scandinavische versie van het christelijke idee van de kruisiging van Jezus. [27] Anderen verwerpen dit opzicht, als offer is de enige parallel tussen deze twee mythen [28] Een belangrijk verschil tussen de twee zelfverbranding mythen, de twee zeer verschillende doeleinden met hen toen Jezus op het lijden van de mens, dan zocht Odin runen geheime kennis. [29] Deze tekst heeft gemeen met de andere ondergaan enkele eeuwen van mondelinge overlevering in een christelijke gemeenschap voordat ze waren opgenomen in 12 eeuw, dat moet betekenen dat christelijke ideeën en begrippen het moet hebben beïnvloed. [30] [31]


Lokasenna geeft een ander beeld van Odin. Het gedicht vertelt van een ruzie tussen Loki en de andere goden na de dood van Balder. Wanneer Loki tergt Odin Solentiname probeerde haar te verdedigen, betekent dit dat Loki aanval Odin verbaal, blah. Door zinspelend op zijn zeer verwijfd praktijk van toverij, iets wat vrouwen domein was. Het eindigt met de Frigg haar man moet verdedigen, dan worden ze het doelwit van Loki's beschimpingen.


In Hárbarðsljóð verschijnen Odin vermomd als een veerman. Toen zijn eigen zoon, Thor, komt aan het grote meer, waar Odin ligt, gaat hij vervolgens een lange discussie met de nietsvermoedende Thor en hij weigert om hem naar de overkant.


Adam van Bremen: schreef een verslag over de geschiedenis van de aartsbisschoppelijke Hamburg-Bremen (Gesta Hammaburgensis ecclesiae Pontificum) rond de 1080 omvat een van de oudste beschrijvingen van de pre-christelijke religie in Scandinavië. Odin riep de woedende en oorlogszuchtige die inspireert mensen kracht wanneer zij worden geconfronteerd hun vijanden. [32]


Saxo Grammaticus: Schreef over 1200 een werk over de Denen geschiedenis (Gesta Danorum) in het Latijn. Het euhemeristiske ook verhalen van de pre-christelijke goden, omschreven als slim tovenaars. Ze gebruikten hun vaardigheden en trucs om mensen in het Noorden bedriegen, zodat ze begon te cultiveren als goden. [33] Volgens Saxo, Odin en de andere Aesir oorspronkelijk uit Byzantium, die toen de goden hoge zetel (Asgard). Ze werden echter verbannen en ontdaan van alle onderscheidingen van de Romeinse goden, had Odin bespot koning van de goden. Vervolgens werden de goden gevraagd het noorden. [34] Odin werd aldus als een pure bedrogen door Saxo, dat ook heidenen zouden vertonen dwaas bijgeloof en verering van wezens, die in werkelijkheid waren net gewone mensen. In eigen tijd Saxo's was de pre-christelijke religie is niet volledig in Denemarken verdwenen, en het was daarom belangrijk niet te vergeten de oude goden te noemen met respect, vanwege het risico van heidense terugval. [Nodig citaat] Snorri Sturluson's Proza Edda is vandaag een van de belangrijkste bronnen van de pre-christelijke noties van Odin en de religieuze context waarin ze waren een onderdeel van. Hier vinden we de meest robuuste versies van de mythen die kan dienen als een verklaring voor veel van de andere oudere bronnen. In de proloog van de Proza Edda produceert Snorri Odin als een historische persoon. Net als Saxo hij zegt dat Odin eens in het verleden geregeld in Scandinavië, waar hij gedacht mensen in die een god was hij. Snorri benoemt Troy als kantoor van Odin en legt met een folkeetymologi aan de goden kregen hun naam omdat ze kwamen uit Azië. Snorri probeert in zijn beschrijving van Odin en de andere Noorse goden aan een schoolse waarde neutrale stijl te behouden, maar zijn verhaal kan nog steeds niet Odins goddelijke en het belang van de heidense religie die in het eigen leven Snorri's was nog vers in hun geheugen te verbergen. [35] In de diverse teksten hoogtepunten Snorre verschillende aspecten van de persoon, dat is de magische elementen sterk gedimd in de Proza Edda, en de rol van Alfader gemarkeerd, terwijl de magische eigenschappen zijn meer prominent in de Yngling Saga. [29]


In Snorri's verhaal Gylfaginning laat zien hoe de aarde is geschapen en wat Odin's achtergrond was. Hij was de zoon van Borr en gigantische Bestla en had twee broers Vili en Ve. Samen doodden zij de reus Ymir, de eerste levende wezen in de wereld en reuzen voorouder. Van Snorri stammen dus de meest robuuste beschrijving van het interieur van de aarde, is het onzeker in welke mate zijn zeer systematisch wereldbeeld was wijdverbreid in voorchristelijke tijden. Door het dode lichaam reus gecreëerd Odin en zijn broers Aarde. Odin kreeg zelfs veel kinderen, en van hem afstammen ases familie. De drie broers creëerde ook de mensheid van twee stukken hout, vonden zij de waterkant; Odin gaf hen adem en het leven, Vili gaf hen betekenis en emotie en Ve gaf hen gehoor en zicht. Ze waren Ask en Embla genoemd.


Het is Snorre, die Odin beschrijft als degene die biedt de gevallen strijders van harte welkom om Valhalla, en zegt dat het doel van Odin te verzamelen zo sterk een leger zo mogelijk vóór Ragnarok Battle. Hij schrijft echter dat Freja kreeg de helft van de doden in de vloer Folkvang. Snorri Odin was een ambivalente god, naast koning en commandant, was hij ook een goochelaar, en hij gebruikte om misleiding om de doelen die hij zichzelf had gesteld te bereiken. Een terugkerend thema in Snorri's mythen, Odin's zoektocht naar kennis en wijsheid. In de 2e deel van Skáldskaparmál het verhaal bijvoorbeeld over zijn diefstal van Mead met gigantische Suttung wiens dochter Gunlød Odin verleid, om haar te hulp te krijgen.


Vlek

Hoewel Odin, volgens de IJslandse bronnen, de belangrijkste godheid, is er reden om te geloven dat Odin niet dezelfde mate van populariteit als andere goden niet had, bijvoorbeeld, zijn relatief weinig steden naar hem vernoemd, een van hen is waarschijnlijk Odense. Andere goden die Freyr en Thor is in verhouding tot veel sterker vertegenwoordigd in onomastiske materiaal Odin met meerdere gevallen van plaatsnamen als Frøstrup en Torstedallé. Dat hij lang heeft geoordeeld, een prominente plaats in de religieuze voorstellingen kunnen worden bekeken door de dag van de week woensdag is naar hem vernoemd.


Het blijkt uit verschillende primaire bronnen die in de Scandinavische landen in het bijzonder geofferd aan Odin, als onderdeel van de plechtigheden werd genoemd Blot. Adam van Bremen vertelt zo'n groot offerfeest in de tempel in Uppsala, zoals elke negen totale mensen uit heel Zweden. Hier zijn zowel obligatie-en, zoals hij schrijft, mannelijke exemplaren van elke soort opgehangen aan boomtakken. Thietmar van Merseburg verhaalt gelijkaardige cultus vieringen in Camps Zeeland. Het verhaal in Hávamál over Odin's eigen opknoping en zijn bijnaam, Hángatýr (Ze opgehangen god), wordt aangenomen dat menselijke offers van dit type in de Vikingtijd, en misschien eerder werden geassocieerd met Odin. [36] In de Yngling Saga is opgenomen in een verslag dat ook kan deze theorie te bevestigen, het vertelt van de Zweedse legendarische koning Aun, zoals het werd geopenbaard dat Odin zijn leven elke keer als hij offerde een van zijn zonen om de tien jaar zou verlengen. Negen zonen verloor volgens de saga zo leven tot de Zweden hield hem als hij was over de tiende en laatste op te offeren.


In andere contexten geofferd aan Odin in crisissituaties, in bepaalde situaties mensen. In een beroemd voorbeeld, zijn te vinden in zowel Gautreks Saga en Gesta Danorum was eens een koning die moest dood lijden. Koning Vikar was op reis met zijn mannen toen ze uit de koers, trokken ze vervolgens veel te zien wie zou worden opgeofferd aan Odin voor het beter zou moeten. Lot viel op de koning, en hij werd daarom opgehangen. In de sagen wordt ook verteld dat de Zweden twee legendarische koningen, Domalde en Olof Trätälja, had geofferd aan Odin na jaren van hongersnood. Verhalen van oorlogen suggereert ook dat het doden van vijanden in de strijd werd gezien als een offer aan Odin; verschillende plaatsen beschreven een ritueel, als commandant uitgevoerd voorafgaand aan de wedstrijd, waar hij wijdde zijn vijanden aan Odin. Zijn onvoorspelbaarheid van de oorlog werd bekend bij iedereen, soms verraden zijn vrienden, en laat ze verliest een gevecht en ter dood gebracht, waarvan Loki tergt Odin in Lokasenna.


In veel bronnen, lijkt het erop dat de slachtoffers werden gewijd aan Odin met een speer, zou kunnen worden bereikt door het verminderen van de gehangene werd geraakt met een speer, zoals wanneer een commandant riep "Odin bezitten jullie allemaal 'tegen het vijandelijke leger vóór slag gevolgd door een roll met een speer. [37] offer aan Odin gaf toegang tot het Walhalla in lijn met de dood op het slagveld, was in feite een brandstapel en / of een stekker met speer in het lichaam zeker voldoende dat de overledene kwam Odin. Dit was ook het geval voor vrouwen, en in verscheidene bronnen verwijzen naar de werkelijke weduwe brandwonden, zodat zijn vrouw kon blijkbaar haar man volgen naar Odin hal. [38]


Lente en vroege zomer, dwz. midden april was waarschijnlijk het moment waarop het jaarlijkse offer aan Odin meestal leggen op. In de Yngling Saga is een van de grote jaarlijkse feesten beschreven als sumri, dat was sigrblót ("in de zomer, voor de overwinning") en Odin werden consistent geassocieerd met de overwinning in alle Scandinavische bronnen.


Sejd


Odin aangeduid als een groot sejdmager. Sejd was een sjamanistische technieken, en sjamanisme is wijdverspreid in heel Noord-Oost-Europa, Azië en Noord-Amerika tot aan de moderne tijd. [39] De notie van een centrale wereldboom parallel aan de Nordic Yggdrasil gevonden in verschillende Oost-Europese en Noord-Aziatische kosmologieën, waar het diende als een schakel tussen verschillende werelden. Veel van de kenmerken Odin's zijn ook aanwezig in andere sjamanistische culturen, bijvoorbeeld de belangrijkste rol van de sjamaan is om te fungeren als schakel tussen de mens en de wereld van de goden. Het reizen tussen de werelden maakt hem in staat om kennis, die anders was geheim, of het ontmoeten van mensen die anders zouden zijn overleden verwerven. Dieren worden vaak gebruikt als het vervoer van dergelijke transcendente reizen. [40]


Odin opknoping en zelfopoffering in de boom, waar hij ontdekte de runen, [41] diende als een initiatie die hem uit een staat van onwetendheid naar wijsheid. Pijnlijke technieken worden op grote schaal gebruikt in vele culturen als jonge sjamanen moeten worden opgeleid, evenals noties van geboorte en wedergeboorte van de sjamaan. [29] Het is duidelijk uit het gedicht dat meer mensen aanwezig zijn tijdens Odin initiatie, gaven ze hem niets te eten of te drinken in de negen dagen en nachten hij hing doorboord door een speer. Dit zou Odin adoptie in eigen familie van zijn moeder te zijn, als een mistige passage verwijst naar de reus Bøltorns zoon, dwz. zijn eigen oom. Deze reus kan Mimer zijn, maar het gaat nergens heen. Opknoping stelde hem voor aan de reus voorraad en stond hem de wereld van de geheime kennis, verzamelde hij de runen van de grond, dwz. onderwereld. [42] Hoewel hij nu deel uit van de familie van zijn moeder en had haar verworven kennis, terug Odin nooit deze gave, maar hij doodde stamgasten gevaar Ymer en ontkende daarmee zijn verwantschap. [42]


In de Scandinavische landen werd seid beschreven als een van de meest krachtige trucs, maar worden meestal gezien als iets vrouwelijks. Het was dan ook een speciale rituele kunst geassocieerd met vrouwelijke priesteressen en goden, vooral de Freja verleende machtige krachten. Dit betekende dat de mannelijke atleten verwijfd zelf deed, die zeer vernederend in de voorchristelijke Scandinavische samenlevingen werd beschouwd. [43] Een man die werd betrapt oefening tovenarij, werd dan ook gezien als Ergi dwz. verwijfd. [9] In de mythen verteld dat het Freya die eerst leerde de Aesir sejdkunsten. Het was daarom vooral geassocieerd met gewoontes. Odin werd ook geassocieerd met deze gudeæt in andere zaken zoals had zowel mannelijke en gewoonten macht over de dood, en Freya's anderszins vermiste echtgenoot Od kan oorspronkelijk Odin geweest zijn. [44]


Een belangrijk deel van de verhalen over Odin zijn zijn vogels, de twee raven Hugin en Munin. Ze maken deel uit van de oudere shows, en zien in foto's uit de ijzertijd. In sjamanistische traditie vertegenwoordigt vogels kijker of geest sjamaan die vrij over lange afstanden geheel onafhankelijk van het lichaam kan vliegen en kijken over hen,.


Overleven noties van Odin


Religie verschuiving in de Scandinavische landen was een langdurig proces, waar het christendom vooral langzaam voornamelijk verspreid van de top van de samenleving en de prinsen omlaag naar de algemene bevolking. In de algemene bevolking, werd er nog lang na de officiële kerstening, een wijdverbreid geloof in Odin en de andere pre-christelijke goden en mythologische wezens.


De laatste slag in Scandinavië, waar Odin werd gevierd voor de overwinning, was de Slag van Lena in de 1208 De verbannen Zweedse koning Sverker was teruggekeerd aan het hoofd van een grote Deense leger, en hij werd nu geconfronteerd met een veel kleinere Zweedse leger onder leiding van de nieuwe koning Erik. Er wordt gezegd dat Odin verscheen nu in de voorkant van de Zweedse lijnen rijden op Sleipnir. Hij leidde toen de Zweedse aanval en gaf hen de overwinning. [45]


In Baglersagaerne dat in de 13e geschreven eeuw en bevat beschrijvingen van de gebeurtenissen uit de eerste twee decennia van de eeuw verschijnen dezelfde aflevering ook. Er wordt hier gezegd dat, een eenogige ruiter, die een breedgerande hoed en een blauwe cape droeg, vroeg een smid schoen zijn paard. De verdachte smid gevraagd dan de vreemdeling, waar hij de vorige nacht was geweest. De vreemdeling vermeldt dat plaatsen zo ver weg dat de smid niet kan geloven in hem. Vreemden zegt ook dat hij lang was gebleven in het noorden, waar hij had deelgenomen aan meerdere gevechten, maar dat hij nu påvej naar Zweden. Toen het paard was geschoeid, verhoogt de vreemdeling opnieuw en zegt: "Ik ben Odin" om de verbijsterde smid, en rijdt weg. Slag van Lena nam de volgende dag plaats. De achtergrond van dit verhaal is dat onlangs een rust van Noorwegen en de oorlogsgod Odin dus niet meer had om dat te doen.


In een andere saga van 1260'erne, Hákonar saga Hákonarsonar wordt verteld hoe Skule BarSarson ergens in de jaren 1230 had gevraagd de skald Snorri Sturluson samen een gedicht waarin een van Skule vijanden werden vergeleken met Odin, zodat ze zowel beschreven als bringere van conflicten en verdeeldheid. Deze episode is geen indicatie van de voortdurende verering van Odin, maar geeft aan dat het geheugen van zijn naam op dit moment nog in leven was.


In de latere Scandinavische folklore werd Odin lang herinnerd worden als de leider van de wilde jagtI verschillende rapporten, het doel van dit spel lijkt te vangen en te doden een vrouw. Wie ze was, is niet uniek, maar op vele plaatsen, de bos-woning Huldra. In Denemarken was hij diverse plaatsen vervangen door koning Valdemar of ridder Groen als leider van de jacht. De dichter BSIngemann schreef het volgende over hem:


Tit korser armen pion zich dan op nachtelijke pad



wanneer jagers en honden hem haasten spel forbi.BS Ingemann



Namen



In de Scandinavische bronnen verschenen Odin onder veel verschillende namen. In skjaldetraditionen gebruikt kenninger indirecte verwijzingen naar plaatsen en tekens, een werkwijze in mindere mate, ook bekend uit eddadigtiningen. In andere mythen, zoals die bekend zijn uit zowel oudere als jongere Edda gebruikt aliassen als een element in het verhaal, bijvoorbeeld, verscheen hij onder de naam Bølværk op zijn reis naar Gunlød waar hij gestolen Kvasers bloed (ook wel Brandwonden en Suttungs honingwijn). In een andere mythe, riep hij de Gangråd tijdens zijn bezoek aan Vaftrudner en Vegtramer vooringang van het Geheel, toen hij toverde volva boven haar graf en ondervroeg haar. De namen waren zo vaak een weerspiegeling van zijn primaire rol in de verschillende mythen en verhalen, de mythen waren epitheta gebruikt om de vormen in plaats van psychologische beschrijvingen karakteriseren. [48] Een gemeenschappelijke bijnaam was zo'n Valfader, kreeg hij het omdat hij pleegvader was de helden die stierven op het slagveld (Valentine), en weer thuis in zijn kasteel, Valhalla. Daarom Odin geassocieerd met zowel oorlog en dood. Een andere bijnaam was Hemelse Vader, werd het gekoppeld aan zijn vermogen om zichzelf te transformeren in een adelaar. Een vogel, die Indo-Europese culturen name worden vaak geassocieerd met de lucht. Odin's namen komen voornamelijk uit gebeurtenissen op zijn vele reizen en de acties die hij heeft gemaakt voor hen. [48]


Uit verschillende bronnen is bekend dat meer dan 200 bijnamen of aliassen voor Odin. [49] Sommige epitheta benadrukt positie van Odin als fadergud en koning :: Alföðr ("All-vader"); Aldaföðr "Men's vader"; Herjaföðr ("Hærfader"); Sigföðr ("Victory Vader"); Valföðr ("The Fallen Vader"). Andere bekende namen zijn: Arnhovde, Atrid, Audun, Bileyg (Biløjd) Bivlin -------------------- Óðinn (van Norse Mythe), hoofd van de Aesir was een werkelijke een, later vergoddelijkt door de Noorse [Encyclopaedea Britannica].


Hij was van Asaland of Asaheim, het land ten oosten van de Tanaquisl in Azië, en de belangrijkste stad in att land werd Asgaard genoemd, en het was een geweldige plek om te offeren. Hij was in de buurt van zijn dood da han maakte zich de markt met de punt van een speer, en zei dat hij zou gaan Godheim, en zou een welkome daar bieden aan al zijn vrienden. Óðinn werd begraven in Swithiod (Mannheim), Zweden. Odin was verbrand, en dat zijn pijlen er was grote pracht. Het was zonde, geloof att hoger rook Ontstond in de lucht, hoe hoger hij zou worden verhoogd hvis pijlen het was, en hoe rijker hij zou zijn, werd het meer eigenschap att Consumed met hem [Circa 1225 AD Snorri Sturluson, Heimskringla, of De Kroniek van de koningen van Noorwegen (London: Norröna Society, 1907), The Ynglinga Saga].


Ook wel Odin van Norse Myth. Hij was de zoon van Frithuwald (van Saxon Myth) [Vertaald en bewerkt door Michael Swanton, redacteur, de Angelsaksische Chronicles (5 Upper Saint Martin's Lane, London: Phoenix Press, 2000, New Edition), pag. 16].


Hij werd geboren in Asgard, Byzantium? [Roderick W. Stuart, Royalty voor Commoners: The Complete Lineage van John van Gaunt, zoon van Edward III, koning van Engeland en Koningin Philippa (:.., 3de Ed, 1998.), 324-62].


Hij was een groot en zeer ver-bereisde krijger, der veroverde vele koninkrijken, en zo succesvol was hij att in elke strijd de overwinning was aan zijn kant [Circa 1225 AD Snorri Sturluson, Heimskringla, of De Kroniek van de koningen van Noorwegen (Londen : Norrona Society, 1907), The Ynglinga Saga].


Hij reisde Northward twee Scandinavië, en op zijn reis Beweerde hij twee zijn een goede, dit was te winnen over de Scandanavians hij veroverde. Hij wordt gezegd om twee reisde door vele rijken - Rusland, Saksen, Denemarken - passeren zichzelf af als Odin en het maken van zonen koningen van het land waar hij reisde. Het verlaten van zijn zoon Skjold twee koning zijn in Denemarken, Sigge bezocht om meer Mälaren in Zweden, waar hij bouwde een paleis en de tempel, Regerend over het gehele land [Gene Gurney, Kingdoms of Europe: An Illustrated Encyclopedia of heersende vorsten, van de oudheid tot de Present (One Park Ave, New York, New York 10016: Crown Publishers Inc, 1982), Zweden, pag. 480].


Hij trouwde Frejya, de godin van de liefde, vruchtbaarheid, Battle, en de Dood, dochter van Njord, de Zee God en NN van Vanaland; Zijn 4 [Er Brockhaus multimediale 2002 Premium DVD-ROM Software (Dudenstr. 6, 68167 Mannheim: Bibliographisches Instituut & FA Brockhaus AG, © 2001), "Freyja"].


Hij trouwde Frejya, de godin van de liefde, vruchtbaarheid, Battle, en de Dood, dochter van Njord, de Zee God en NN van Vanaland [Circa 1225 AD Snorri Sturluson, Kroniek van de koningen van Noorwegen, The Ynglinga Saga, hoofdstuk 13].

********************************

Do you have supplementary information, corrections or questions with regards to WODAN - ODIN VIKING 'NOORS-GERMAANSE MYTHOLOGISCHE GOD' EN KONING (WODAN - ODIN, VIKING, 'NOORS-GERMAANSE MYTHOLOGISCHE GOD' EN KONING) DER SAKSEN VAN ZWEDEN VAN GOTHINIA?
The author of this publication would love to hear from you!


Timeline WODAN - ODIN VIKING 'NOORS-GERMAANSE MYTHOLOGISCHE GOD' EN KONING (WODAN - ODIN, VIKING, 'NOORS-GERMAANSE MYTHOLOGISCHE GOD' EN KONING) DER SAKSEN VAN ZWEDEN VAN GOTHINIA

  This functionality is only available in Javascript supporting browsers.
Click on the names for more info. Symbols used: grootouders grandparents   ouders parents   broers-zussen brothers/sisters   kinderen children

Image(s) WODAN - ODIN VIKING \'NOORS-GERMAANSE MYTHOLOGISCHE GOD\' EN KONING (WODAN - ODIN, VIKING, \'NOORS-GERMAANSE MYTHOLOGISCHE GOD\' EN KONING) DER SAKSEN VAN ZWEDEN VAN GOTHINIA

Ancestors (and descendant) of WODAN - ODIN VIKING 'NOORS-GERMAANSE MYTHOLOGISCHE GOD' EN KONING DER SAKSEN VAN ZWEDEN VAN GOTHINIA


    Show complete ancestor table

    With Quick Search you can search by name, first name followed by a last name. You type in a few letters (at least 3) and a list of personal names within this publication will immediately appear. The more characters you enter the more specific the results. Click on a person's name to go to that person's page.

    • You can enter text in lowercase or uppercase.
    • If you are not sure about the first name or exact spelling, you can use an asterisk (*). Example: "*ornelis de b*r" finds both "cornelis de boer" and "kornelis de buur".
    • It is not possible to enter charachters outside the standard alphabet (so no diacritic characters like ö and é).



    Visualize another relationship

    The data shown has no sources.

    About the surname DER SAKSEN VAN ZWEDEN VAN GOTHINIA


    When copying data from this family tree, please include a reference to the origin:
    Ivo van den Heuvel, "Family tree Van den Heuvel-Jacobs", database, Genealogy Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-den-heuvel-jacobs/I2637.php : accessed May 29, 2024), "WODAN - ODIN VIKING 'NOORS-GERMAANSE MYTHOLOGISCHE GOD' EN KONING (WODAN - ODIN, VIKING, 'NOORS-GERMAANSE MYTHOLOGISCHE GOD' EN KONING) DER SAKSEN VAN ZWEDEN VAN GOTHINIA (215-????)".