De temperatuur op 1 februari 1924 lag tussen -1 °C en 7,3 °C en was gemiddeld 2,8 °C. Er was 3,0 uur zonneschijn (33%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
17 februari » Johnny Weissmuller verbetert in Miami zijn eigen wereldrecord op de 100 meter vrije slag tot 57,4. Het oude record (58,6) stond sinds 9 juli 1922 op naam van de Amerikaanse zwemmer en latere filmster (Tarzan).
14 maart » Paul Huf, Nederlands fotograaf († 2002)
1 april » Adolf Hitler wordt veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf voor zijn deelname aan de Bierkellerputsch. Hij zit slechts negen maanden in de gevangenis, waar hij het eerste deel van zijn boek Mein Kampf schrijft.
10 mei » J. Edgar Hoover wordt aangesteld als hoofd van het Federal Bureau of Investigation.
20 september » In Duitsland wordt het Gotische schrift officieel vervangen door het Latijnse.
28 september » Eerste vlucht rond de wereld, door twee vliegtuigen van het Amerikaanse leger.
Trouwdag 27 november 1952
De temperatuur op 27 november 1952 lag tussen -1,3 °C en 0,4 °C en was gemiddeld -0,3 °C. Er was 0,9 mm neerslag gedurende 1,9 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
1 juni » Een supportersbus van La Gantoise crashte ter hoogte van Grevelingen. Hierbij kwamen 35 mensen om het leven.
21 juni » In het Mathematisch Centrum Amsterdam wordt de ARRA I, de eerste in Nederland gebouwde computer, in gebruik genomen.
11 augustus » Hussein wordt koning van Jordanië, nadat zijn voorganger Talal troonsafstand moet doen vanwege schizofrenie.
13 september » Het eerste Jip en Janneke-verhaal verschijnt in het Nederlandse dagblad Het Parool.
27 oktober » Opening van het Estadio Nacional in Lima, Peru.
11 november » De Bulgaarse rooms-katholieke bisschop Eugen Bossilkov (51) van Nicopolis en de priesters Kamen Vitchev (59), Pavel Djidjov (33), en Josaphat Chichov (68) worden gefusilleerd in een gevangenis in Sofia. Zij zijn in 1998 en 2002 zalig verklaard.
Dag van overlijden 7 februari 2001
De temperatuur op 7 februari 2001 lag tussen 9,0 °C en 12,3 °C en was gemiddeld 10,1 °C. Er was 4,4 mm neerslag gedurende 3,7 uur. Er was 4,2 uur zonneschijn (45%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
4 januari » Het spel RuneScape wordt gelanceerd door Jagex.
13 januari » Een aardbeving treft El Salvador en kost ruim vierhonderd mensen het leven.
15 januari » De Engelstalige Wikipedia gaat van start.
20 januari » Leefbaar Rotterdam presenteert Pim Fortuyn als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 6 maart 2002.
11 april » Het voetbalelftal van Australië verslaat dat van Amerikaans-Samoa met 31-0, de grootste zege bij een interlandwedstrijd. Archie Thompson scoort dertien maal.
20 juli » Het televisieprogramma Opgelicht onthult dat het Tweede Kamer-lid Tara Singh Varma (GroenLinks) heeft gelogen over haar ongeneeslijke ziekte.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: John Charles Wurm, "Wurm Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/wurm-family-tree/P992.php : benaderd 2 mei 2025), "Mary Alice Gilhooly (1924-2001)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.