De temperatuur op 26 november 1911 lag tussen -2,3 °C en 1,3 °C en was gemiddeld -0,2 °C. Er was 2,1 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
15 maart » Oprichting van de Oostenrijkse voetbalclub FK Austria Wien.
30 mei » De eerste editie van de Indianapolis 500 vindt plaats op Indianapolis Motor Speedway.
17 juni » De Universiteit van IJsland wordt gesticht.
9 augustus » Explosie in stoomketel op lijndienstboot Gutenberg Rotterdam, 5 doden.
1 september » Anthony Fokker maakt voor het eerst een vlucht boven Haarlem met zijn eendekker Spin III.
30 oktober » In Brussel vindt onder leiding van Hendrik Lorentz de allereerste Solvay-conferentie plaats.
Trouwdag 13 oktober 1931
De temperatuur op 13 oktober 1931 lag tussen 3,3 °C en 19,0 °C en was gemiddeld 11,5 °C. Er was 0,1 mm neerslag. Er was 5,7 uur zonneschijn (52%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
23 maart » Benoeming van de Nederlander Leo Kierkels tot apostolisch delegaat in Brits-Indië.
31 maart » Een forse aardbeving verwoest bijna de helft van Managua in Nicaragua, tweeduizend mensen komen om.
3 juni » Oprichting van de Kroatische voetbalclub NK Varteks Varaždin.
11 juli » Opening van het Prater Stadion in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.
5 december » Christus Verlosserkathedraal in Moskou wordt verwoest door een order van Jozef Stalin.
8 december » Octrooi op coaxkabel verleend aan Lloyd Espenschied en Herman Affel.
Dag van overlijden 7 december 1993
De temperatuur op 7 december 1993 lag tussen 3,1 °C en 6,9 °C en was gemiddeld 5,5 °C. Er was 10,5 mm neerslag gedurende 9,3 uur. Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
20 maart » Maurizio Fondriest wint de 84ste editie van de Italiaanse wielerklassieker Milaan-San Remo.
4 augustus » Japan erkent voor het eerst officieel dat het keizerlijke leger van het land tijdens de Tweede Wereldoorlog tienduizenden vrouwen uit Aziatische en Europese landen gedwongen heeft om Japanse soldaten seksueel ter wille te zijn.
22 augustus » In het Estadio Monumental in Santiago raken zeventig mensen gewond als het dak van de accommodatie instort.
1 september » Ex-keizer Jean-Bédel Bokassa van de Centraal-Afrikaanse Republiek wordt vrijgelaten uit de gevangenis, nadat president André Kolingba hem onverwachts gratie heeft verleend.
21 september » Bij schermutselingen tussen VN-troepen en milities worden in de Somalische hoofdstad Mogadishu twee Pakistaanse VN-militairen gedood.
17 november » Het Tsjecho-Slowaaks voetbalelftal speelt in en tegen België (0-0) de laatste officiële interland voordat het land wordt opgesplitst.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: John Charles Wurm, "Wurm Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/wurm-family-tree/P74.php : benaderd 1 mei 2025), "Mary Catherine Kirschensteiner (1911-1993)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.