De temperatuur op 29 augustus 1918 lag tussen 7,9 °C en 19,1 °C en was gemiddeld 13,1 °C. Er was 3,0 mm neerslag. Er was 3,0 uur zonneschijn (22%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
17 maart » Bij het Overijsselse plaatsje Buurse wordt voor het eerst in Nederland zout aangeboord.
9 april » Succesvolle Duitse aanval in Vlaanderen.
9 augustus » Duke Kahanamoku scherpt in New York zijn eigen wereldrecord op de 100 meter vrije slag aan tot 1.01,4. Het oude record (1.01,6) stond sinds 20 juli 1912 op naam van de Amerikaanse zwemmer.
4 november » In Duitsland breekt een opstand uit die een einde maakt aan het keizerrijk, de Novemberrevolutie.
11 november » In de Eerste Wereldoorlog wordt een wapenstilstand bereikt.
12 november » Oostenrijk wordt een republiek.
Trouwdag 7 maart 1953
De temperatuur op 7 maart 1953 lag tussen 0.7 °C en 8,3 °C en was gemiddeld 4,6 °C. Er was 0.5 mm neerslag gedurende 0.3 uur. Er was 5,4 uur zonneschijn (48%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
1 februari » Watersnood; Nederlandse, Belgische en Engelse zeedijken breken door bij een stormvloed: 1835 doden.
30 maart » Albert Einstein publiceerde voor de laatste keer een herziene unificatietheorie.
29 april » Verheffing van het Rooms-katholieke Apostolisch vicariaat Denemarken tot Bisdom Kopenhagen.
18 juni » Egypte wordt uitgeroepen tot republiek en generaal Mohammed Naguib ingezworen als eerste president
11 augustus » De eerste paal wordt geslagen voor een gemeentelijke was-, bad- en zweminrichting aan het Marnixplein in Amsterdam.
25 oktober » Voor de eerste keer wordt een voetbalwedstrijd uitgezonden op de Nederlandse televisie. Voor de rechten van Nederland-België betaalt de NTS vijfhonderd gulden aan de KNVB. Nederland telt dertigduizend televisietoestellen.
Dag van overlijden 30 maart 1983
De temperatuur op 30 maart 1983 lag tussen 3,3 °C en 10,2 °C en was gemiddeld 6,4 °C. Er was 3,9 mm neerslag gedurende 6,0 uur. Er was 3,1 uur zonneschijn (24%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
12 januari » Op de BRT wordt de eerste aflevering van het spelprogramma Hoger, lager uitgezonden.
21 april » De Wageningse band Toontje Lager ontvangt een Gouden Harp.
19 september » Saint Kitts en Nevis wordt onafhankelijk.
19 oktober » Benoeming van Henny Bomers tot bisschop-coadjutor met recht van opvolging en van Joseph Lescrauwaet tot hulpbisschop van Haarlem.
16 november » Het Nederlands voetbalelftal behoudt kans op deelname aan het EK voetbal 1984 door directe concurrent Spanje in Rotterdam met 2-1 te verslaan. Peter Houtman en Ruud Gullit scoren voor Oranje.
3 december » Kardinaal Johannes Willebrands wordt als aartsbisschop van Utrecht opgevolgd door zijn coadjutor Adrianus Simonis.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: John Charles Wurm, "Wurm Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/wurm-family-tree/P60.php : benaderd 2 mei 2025), "Eugene Michael Grabor (1918-1983)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.