14 januari » Première van de opera Tosca van Giacomo Puccini in Rome.
12 maart » De Nederlandsche Cocaïnefabriek wordt opgericht (beginjaren '70 overgenomen door AkzoNobel).
29 mei » Ndjamena, de hoofdstad van het Afrikaanse land Tsjaad, wordt gesticht door de Franse commandant Émile Gentil onder de naam Fort Lamy.
23 november » Paul Kruger landt te Marseille.
14 december » Max Planck publiceert zijn studie over de kwantummechanica.
16 december » Oprichting van de Duitse voetbalclub Alemannia Aachen.
Trouwdag 26 augustus 1922
De temperatuur op 26 augustus 1922 lag tussen 6,5 °C en 18,0 °C en was gemiddeld 12,6 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 12,0 uur zonneschijn (85%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
3 april » Jozef Stalin wordt de eerste secretaris-generaal van de Communistische Partij van de Sovjet-Unie.
30 april » Oprichting van de Poolse voetbalclub Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski.
7 mei » België verslaat het Nederlands voetbalelftal met 2-1.
12 september » Opening van het Stade Marcel Picot in de Franse stad Tomblaine.
8 november » Parijse metrolijn 9 voor het eerst geopend.
29 november » In de graftombe van farao Toetanchamon wordt een enorme schat gevonden.
Dag van overlijden 14 september 1981
De temperatuur op 14 september 1981 lag tussen 9,3 °C en 17,6 °C en was gemiddeld 13,6 °C. Er was 1,4 mm neerslag gedurende 0.4 uur. Er was 6,8 uur zonneschijn (53%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
Van vrijdag 11 september 1981 tot zaterdag 29 mei 1982 was er in Nederland het kabinet Van Agt II met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA).
12 januari » Zuid-Afrikaanse troepen vallen het zuiden van Angola binnen.
25 januari » Een Chinese rechtbank spreekt het doodvonnis uit tegen de weduwe van Mao, Jiang Qing.
23 februari » De ME ontruimt krakerspanden in Nijmegen ten behoeve van een parkeergarage die er uiteindelijk toch niet komt.
1 maart » Na de wedstrijd tegen Hércules CF wordt FC Barcelona-speler Enrique Castro González door twee mannen met een pistool overvallen en ontvoerd.
11 maart » Een protest van Albanese studenten in Pristina ontaardt in grootscheepse protesten, waarbij een onbekend aantal doden valt. De staat van beleg wordt afgekondigd, de nachtklok ingesteld en de scholen gaan dicht.
18 november » Het Nederlands voetbalelftal wordt uitgeschakeld voor het WK voetbal 1982. Frankrijk is in het Parc des Princes met 2-0 te sterk. Michel Platini en Didier Six scoren na rust. Johan Neeskens (49ste) en John Rep (42ste) spelen hun laatste interland voor Oranje.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: John Charles Wurm, "Wurm Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/wurm-family-tree/P514.php : benaderd 30 april 2025), "Andrew William Fuerst (1900-1981)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.