De temperatuur op 29 december 1920 lag tussen 7,2 °C en 12,2 °C en was gemiddeld 9,3 °C. Er was 5,5 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
3 juni » Als uitvloeisel van het Verdrag van Versailles wordt in Duitsland de dienstplicht afgeschaft.
20 augustus » In Mülheim an der Ruhr wordt de Duitse hockey- en tennisclub Uhlenhorst Mülheim opgericht.
26 augustus » Het 19e amendement op de Amerikaanse grondwet wordt van kracht en geeft vrouwen stemrecht.
28 augustus » Het duel tussen Joegoslavië en Tsjecho-Slowakije (0-7) in Antwerpen betekent voor beide landen de eerste officiële voetbalinterland uit de geschiedenis.
2 september » België wint goud op de Olympische spelen te Antwerpen in het voetbal.
8 september » Oprichting van het Italiaans Regentschap Carnaro.
Dag van overlijden 14 januari 1950
De temperatuur op 14 januari 1950 lag tussen 5,0 °C en 8,9 °C en was gemiddeld 6,6 °C. Er was 0.1 mm neerslag gedurende 0.1 uur. Er was 0.2 uur zonneschijn (2%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
1 januari » Nederland krijgt ingevolge de overeenkomst tussen de geallieerde mogendheden inzake de van Duitsland te ontvangen herstelbetalingen 30.646kg goud toegewezen.
17 januari » Resolutie 79 Veiligheidsraad Verenigde Naties wordt aangenomen.
26 januari » Landverrader Anton van der Waals wordt terechtgesteld.
9 maart » IJsland treedt toe tot de Raad van Europa.
5 mei » Kroning van koning Rama IX of Bhumibol van Thailand.
22 juli » Na lang politiek gekrakeel en een volksraadpleging over zijn houding in de oorlog, betrekt de Belgische koning Leopold III weer zijn paleis in Laken.
Dag van begraven 18 januari 1950
De temperatuur op 18 januari 1950 lag tussen -1.7 °C en 3,5 °C en was gemiddeld 1,3 °C. Er was 0.4 mm neerslag gedurende 1,1 uur. Er was 1,7 uur zonneschijn (20%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
7 februari » Wijziging van de naam van het Apostolisch vicariaat Batavia in Indonesië in Apostolisch Vicariaat Djakarta.
26 juni » Oprichting van de Franse voetbalclub Stade Brestois.
18 augustus » Julien Lahaut een Belgisch politicus, wordt vermoord, waarschijnlijk omdat hij op 11 augustus 1950 tijdens de eedaflegging van Prins Boudewijn, 'Vive la république' zou hebben geroepen.
28 september » Indonesië wordt toegelaten tot de Verenigde Naties.
1 november » Dogmaverklaring door Paus Pius XII betreffende de Tenhemelopneming van Maria.
29 november » Noord-Koreaanse en Chinese troepen dwingen de troepen van de Verenigde Naties zich terug te trekken uit Noord-Korea.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: John Charles Wurm, "Wurm Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/wurm-family-tree/P206.php : benaderd 4 mei 2025), "Merril Jason Randall (1920-1950)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.