De temperatuur op 13 augustus 1871 lag rond de 30,0 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. De relatieve luchtvochtigheid was 53%. Bron: KNMI
Van 4 juni 1868 tot 4 januari 1871 was er in Nederland het kabinet Van Bosse - Fock met als eerste ministers Mr. P.P. van Bosse (liberaal) en Mr. C. Fock (liberaal).
Van 4 januari 1871 tot 6 juli 1872 was er in Nederland het kabinet Thorbecke III met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
28 januari » Frankrijk capituleert tijdens de Frans-Pruisische Oorlog.
27 maart » In Edinburgh wordt de eerste officiële rugbyinterland uit de geschiedenis gespeeld. Schotland wint op Raeburn Place van Engeland.
29 maart » De Royal Albert Hall wordt geopend door koningin Victoria.
10 mei » Met het afsluiten van de Vrede van Frankfurt wordt de Frans-Pruisische Oorlog officieel beëindigd.
8 oktober » Een grote brand verwoest bijna zes vierkante kilometer van Chicago waarbij honderden mensen omkomen.
10 november » Journalist Henry Morton Stanley ontdekte de vermiste Schotse zendeling David Livingstone in het Afrikaanse dorpje Ujiji, en sprak daarbij de later legendarische woorden "Dr. Livingstone, I presume?".
Trouwdag 29 juli 1896
De temperatuur op 29 juli 1896 lag rond de 17,9 °C. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 72%. Bron: KNMI
23 januari » Wilhelm Röntgen maakt voor het eerst een foto via elektromagnetische stralingen van de hand van Albert von Kölliker.
5 april » Opening van de eerste moderne Olympische Spelen in Athene, Griekenland. Zie ook 6 april.
15 april » Einde van de eerste moderne Olympische Spelen, zie Olympische Zomerspelen 1896.
2 juni » De in Engeland werkende Italiaanse ingenieur Guglielmo Marconi ontvangt patent voor zijn uitvinding van de draadloze telegrafie.
13 september » Paus Leo XIII verklaart in zijn apostolische brief Apostolicae Curae de priester- en bisschopswijdingen en Apostolische successie in de Kerk van Engeland ongeldig.
25 december » John Sousa componeert "The Stars and Stripes Forever".
Dag van overlijden 30 december 1933
De temperatuur op 30 december 1933 lag tussen -1,3 °C en -0,1 °C en was gemiddeld -0,6 °C. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 26 mei 1933 tot 31 juli 1935 was er in Nederland het kabinet Colijn II met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
4 maart » Franklin Delano Roosevelt wordt beëdigd als 32e president van de Verenigde Staten. In zijn acceptatie verwijst hij naar de Grote Depressie, met zijn "We have nothing to fear, but fear itself" toespraak.
14 maart » Quincy Jones, Amerikaans muziekproducer
27 maart » Uitvinding van polyethyleen door Reginald Gobson en Eric Fawcett.
14 juli » In Duitsland worden alle politieke partijen behalve de NSDAP verboden.
7 augustus » Begin van de Genocide van Simele. Het Irakese leger vernietigt, onder toezicht van de Britten, tientallen Assyrische dorpen en vermoordt daarbij duizenden Assyriërs.
10 september » Opening van de Waaslandtunnel, de oudste voertuigentunnel onder de Schelde in Antwerpen, bijgewoond door koning Albert I en koningin Elisabeth.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Frederike Willemse-van Diermen, "Stamboom Willemse", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/willemse-stamboom/I531501.php : benaderd 30 april 2025), "Louisa Reerink (1871-1933)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.