genealogieonline

Stamboom Willemse » Cecelia Thierry Thierry de Bije (1822-1865)

Persoonlijke gegevens Cecelia Thierry Thierry de Bije 

Bron 1

Voorouders (en nakomelingen) van Cecelia Thierry Thierry de Bije

Cecelia Thierry Thierry de Bije
1822-1865

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Cecelia Thierry Thierry de Bije?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Bronnen

 1. FamilySearch Stamboom, via https://www.myheritage.nl/research/colle...
  Cecelia Thierry van Themaat (geboren de Bije)<br>Namen geboorte: Cecilia Thierry De ByeCecilia Thierrij De BijeCecelia Thierry de Bije Van ThemaatCecelia Thierry de Bije<br>Geslacht: Vrouw<br>Geboorte: 23 apr 1822 - Burgerlijke Stand,Utrecht,Utrecht,Netherlands<br>Huwelijk: 19 mrt 1855 - Utrecht, Utrecht, Netherland<br>Overlijden: 29 jan 1865<br>Ouders: Cornelis Sebastiaan Thierry de Bye, Jacoba Bye (geboren De Brueys)<br>Echtgenoot: Hendrick ver Loren van Themaat<br>Kinderen: Reep Boudewijn Ambrosius Van Themaat Ver Loren, Pieter Van Themaat Ver Loren, Adriana Catharina Cecilia Van Themaat Ver Loren, Joanna Maria Tijdeman (geboren Verloren Van Themaat)<br>Broers/zusters: Cornelia Jacoba Thierry Ver Loren Van Themaat (geboren De Bye), Jan Gijsbert Thierry de Bye, Elisabeth Hester Buys Ballot (geboren Thierry De Bije), Jan Carel Thierry De Bije, Jacob Thierry De Bije
  De FamilySearch Stamboom wordt gepubliceerd door MyHeritage onder licentie van FamilySearch International, de grootste genealogische organisatie in de wereld. FamilySearch is een nonprofit organisatie die gespnsord wordt door The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints (Mormon Church).

Tijdbalk Cecelia Thierry Thierry de Bije

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Over de familienaam Thierry de Bije


Historische context


 • De temperatuur op 23 april 1822 lag rond de 17,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-westen. Typering van het weer: omtrent betrokken bui. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1822: Bron: Wikipedia
  • 9 juni » Octrooi wordt toegekend aan Charles Graham voor het kunstgebit.
  • 14 juni » Charles Babbage presenteert zijn ontwerp voor een automatische rekenmachine.
  • 7 september » Brazilië wordt een onafhankelijk keizerrijk
  • 27 september » Jean-François Champollion kondigt aan dat hij de Steen van Rosetta heeft ontcijferd.
  • 12 oktober » Brazilië wordt een onafhankelijk keizerrijk.
  • 1 december » Dom Pedro wordt gekroond tot keizer van Brazilië.

 • De temperatuur op 29 januari 1865 lag rond de -1.2 °C. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 90%. Bron: KNMI
 • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
 • Van 1 februari 1862 tot 10 februari 1866 was er in Nederland het kabinet Thorbecke II met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
 • In het jaar 1865: Bron: Wikipedia
  • Nederland had zo'n 3,6 miljoen inwoners.
  • 4 maart » Abraham Lincoln wordt beëdigd voor een tweede termijn als president van de Verenigde Staten
  • 10 mei » Goedkeuring van de Congregatie van de Zonen van de Onbevlekte Maria of Paters van Chavagnes door Paus Pius IX.
  • 5 juli » De eerste maximumsnelheidswet wordt doorgevoerd in Groot-Brittannië.
  • 21 juli » Op het marktplein in Springfield, Missouri schiet Wild Bill Hickok Dave Tutt neer in wat wordt gezien als het eerste westernduel.
  • 17 december » Leopold II wordt koning der Belgen.
  • 23 december » België, Frankrijk, Italië en Zwitserland komen een Latijnse muntunie overeen.


Bron: Wikipedia


Bron: Wikipedia
    

De publicatie Stamboom Willemse is samengesteld door (neem contact op).