De temperatuur op 30 november 1919 lag tussen -0,4 °C en 6,0 °C en was gemiddeld 2,7 °C. Er was 4,7 uur zonneschijn (58%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
23 februari » Benito Mussolini richt in Rome zijn fascistische partij op.
21 maart » De Hongaarse Radenrepubliek wordt uitgeroepen (zie Béla Kun).
28 juni » Ondertekening van het Verdrag van Versailles.
23 september » Oprichting van de Portugese omnisportvereniging CF Belenenses.
13 oktober » Tijdens de Convention portant réglementation de la Navigation Aérienne in Parijs wordt vastgelegd dat Nederland de nationaliteitsletter H (van Holland) voor luchtvaartuigradiostations zou gaan voeren.
28 november » Oprichting van de Duitse hockey- en tennisclub Der Club an der Alster.
Doopdag 11 januari 1920
De temperatuur op 11 januari 1920 lag tussen 6,6 °C en 11,1 °C en was gemiddeld 8,3 °C. Er was 12,3 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 6 Bft (krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
3 juni » Als uitvloeisel van het Verdrag van Versailles wordt in Duitsland de dienstplicht afgeschaft.
3 oktober » Het Uruguayaans voetbalelftal wint de vierde editie van de Copa América door in de slotwedstrijd met 2-1 te winnen van Chili.
5 november » Officiële ingebruikname van gemaal De Waterwolf bij Oldehove, provincie Groningen door koningin Wilhelmina.
2 december » Armenië staat bij het Verdrag van Alexandropol gebied af aan Turkije.
11 december » De staat neemt de spoorwegmaatschappijen Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij en de Maatschappij tot Exploitatie van Staatsspoorwegen over.
19 december » Restauratie van koning Constantijn I van Griekenland, na referendum op 5 december.
Dag van overlijden 9 oktober 1998
De temperatuur op 9 oktober 1998 lag tussen 2,6 °C en 11,4 °C en was gemiddeld 8,1 °C. Er was 2,3 mm neerslag gedurende 2,2 uur. Er was 1,6 uur zonneschijn (14%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
Van maandag 3 augustus 1998 tot maandag 22 juli 2002 was er in Nederland het kabinet Kok II met als eerste minister W. Kok (PvdA).
29 januari » Zestien landen tekenen de akkoorden voor het Internationaal ruimtestation ISS.
10 juni » In België wordt ex-minister Alain Van der Biest veroordeeld tot 30 maanden celstraf.
29 augustus » Bisschopswijding van Antoon Hurkmans, Nederlands bisschop van Bisdom 's-Hertogenbosch, door bisschop Johannes ter Schure in de Sint-Janskathedraal te 's-Hertogenbosch.
13 oktober » De NAVO eist dat Servische troepen binnen de 96 uur vertrokken zijn uit Kosovo.
8 november » In de Pakistaanse stad Lahore wint de Nederlandse hockeyploeg voor de vierde keer de Champions Trophy.
12 december » Benoeming van Everard de Jong tot hulpbisschop van Roermond in Nederland.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Whitney Wetherill, "Wetherill via Brouwer", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/wetherill-via-brouwer/P186.php : benaderd 5 mei 2025), "Isabel Bartow Wetherill (1919-1998)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.