West-Europese adel » Adriaan Braet (1638-????)

Persoonlijke gegevens Adriaan Braet 


Gezin van Adriaan Braet

Hij is getrouwd met Maria van der Graeff.

Zij zijn getrouwd op 5 september 1662 te Dordrecht, Z.H., hij was toen 24 jaar oud.


Kind(eren):

  1. Jacob Braet  1664-1705 


Notities over Adriaan Braet

Adriaen (Arien) Braets, gedoopt NG Dordrecht juni 1638, jongman van Dordrecht wonende omtrent de Beurs (1662), trouwde NG Dordrecht 20 aug./5 sept. 1662 Maria van de Graeff Jacobsdr., gedoopt NG Dordrecht 22 febr. 1643, jonge dochter van Dordrecht wonende omtrent de Pelserbrug (1662), begraven Dordrecht (Grote Kerk) 3 okt. 1702 (Maria van de Graaff, vrouw van Hendrik Terwen, het huis met rouw behangen, zeven sleepmantels), trouwde 2e Dordrecht 9 april 1684 Hendrick Terwen, zoon van Jaques Terwen en Jannetje Cornelisdr. Maria van de Graeff was een dochter van Jacob (Bastiaensz.) van de Graeff en Elisabeth van Drunen

Adriaen Braets, geportretteerd door Samuel van Hoogstraten, detail van het schilderij De Waardijns van de Munt van Holland (1674)

23 mrt. 1669: Abraham Stoop en mr. Jacob van Meeuwen, als testamentaire voogden over de weeskinderen van wijlen Johan Stricken van Scharlaecken, verhuren voor 450 gl. per jaar aan Johan Goossensz. Erckelens en Adriaen Braets, kooplieden en burgers van Dordrecht, twee zoutpannen met "dennen selhuijsen", turfhoek en andere toebehoren, zijnde een vierde part in acht zoutpannen, gelegen aan de westelijke zoutketen onder Zwijndrecht, gemeen met mr. Pieter Brantwijck van Blocklandt en de voornoemde huurders. (ONA Dordrecht inv. 182, akte 156)
14 aug. 1698: de burgemeesters en kerkmeesters van Dordrecht verkopen aan Maria van de Graef, echtgenote van Hendrick Terwe, koopman te Dordrecht, een graf in de Grote Kerk, met de oostzijde aan het graf van Goose Beerdts, aan de zuidzijde lege grond, aan de westzijde van Cornelis van Casteren en aan de noordzijde van Leendert de Voocht, lang 8 voet en breed 8 1/2 voet, met de muren, nevens een kleine ingang aan de oostzijde, genummerd D 8 en 9. Voorwaarde is, dat Maria van de Graef en haar erven eens in de 15 jaar het graf zullen laten openen en daarvoor zullen betalen de gerechtigheid, die daarop staat. Bij in gebreke blijven daarvan zal het graf weer vervallen aan de kerk. (Erfgoedcentrum DiEP, archief 125, inv. 301)
ORA Dordrecht inv. 1649, f. 3 e..v.: op 16 jan. 1720 compareert voor het Gerecht van Dordrecht mr. Jacob van de Graaff, raad en vroedschap van Dordrecht, als procuratie hebbende van Sebastiaan van de Graeff, ontvanger van de konvooien en licenten te Dordrecht, voor zichzelf en als voogd over de erfgenamen van Agnieta van de Graaff, Jacoba van de Graaff, weduwe van Adriaan van de Graaff, achtraad van Dordrecht, Susanna Terwen, weduwe van Jacob Braats, koopman te Dordrecht, mr. Sebastiaan en Francois Braats, erfgenamen van Maria van de Graaff, kooplieden resp. advocaat te Dordrecht, en mr. Hugo Eelbo, raad en rentmeester-generaal van Zuid-Holland en oud-burgemeester van Dordrecht, als man van Rosetta Oudemans, allen wonende te Dordrecht. De comparant in zijn genoemde hoedanigheid verkoopt voor 157 gl. 10 st. aan Jacoba van de Graaff, weduwe van Adriaan van de Graaff, drie vierde parten van een pakhuis met zolder in de Kleine Spuistraat, genaamd "den Swarten Arent", staande tussen het huis van mr. Pompejus de Roovere, raadsheer in Hoge Raad van Holland, en het huis, dat wordt bewoond door Lodewijk van Loon. Het resterende vierde part behoort toe aan de koopster.
Kinderen:
a. Hester Braets, gedoopt NG Dordrecht 15 juni 1663, jonge dochter van Dordrecht wonende bij de Vuilpoort (1682), trouwde NG Dordrecht 6/22 sept. 1682 Willem Oudeman, gedoopt NG Dordrecht 22 april 1652, jongman van Dordrecht wonende bij de Beurs (1682), zoon van Willem Willemsz. Oudeman en Rooksje Beljaert
http://www.uwstamboomonline.nl/passie/sites/index.php?mid=245301&kid=2147&pagina=tekstpagina

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Adriaan Braet?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Adriaan Braet

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Adriaan Braet


Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).

De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

Historische gebeurtenissen



Dezelfde geboorte/sterftedag

Bron: Wikipedia


Over de familienaam Braet

  • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Braet.
  • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Braet.
  • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Braet (onder)zoekt.

De publicatie West-Europese adel is opgesteld door .neem contact op
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Pieter, "West-Europese adel", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/west-europese-adel/I323335.php : benaderd 5 mei 2024), "Adriaan Braet (1638-????)".