De temperatuur op 10 december 1919 lag tussen -5,8 °C en -1,2 °C en was gemiddeld -3,1 °C. Er was 0,1 mm neerslag. Er was 1,5 uur zonneschijn (19%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
21 maart » Oprichting van het Bauhaus in Weimar door Walter Gropius.
3 mei » Oprichting van de Slowaakse voetbalclub 1. ČsŠk Bratislava, het latere ŠK Slovan Bratislava.
21 juni » In Scapa Flow wordt de Hochseeflotte tot zinken gebracht. Hierbij vallen de laatste slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog.
2 augustus » Eerste parachutesprong in de VS.
7 oktober » De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM wordt opgericht en is daarmee de oudst bestaande luchtvaartmaatschappij van de wereld.
6 november » Eerste radio-uitzending in Nederland voor een algemeen publiek verzorgd door radiopionier Hanso Schotanus à Steringa Idzerda
Trouwdag 8 januari 1941
De temperatuur op 8 januari 1941 lag tussen -6 °C en -2.1 °C en was gemiddeld -4.5 °C. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
4 februari » Roy Plunkett maakt – middels een octrooi-aanvraag – zijn uitvinding van het teflon wereldkundig.
10 februari » De eerste uitgave van Het Parool verschijnt.
25 februari » Februaristaking.
28 februari » Oprichting van de Colombiaanse voetbalclub Independiente Santa Fe.
4 maart » Groot-Brittannië start in de Tweede Wereldoorlog Operatie Claymore, een invasie van de Noorse eilandengroep Lofoten.
1 augustus » Hillegersberg, Overschie en Schiebroek worden bij de gemeente Rotterdam gevoegd.
Dag van overlijden 16 juli 2016
De temperatuur op 16 juli 2016 lag tussen 16,9 °C en 22,6 °C en was gemiddeld 19,7 °C. Er was 1,6 uur zonneschijn (10%). Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
24 april » Een F-16-gevechtstoestel van de Noorse luchtmacht neemt tijdens een trainingssessie per abuis een verkeerstoren onder vuur op het onbewoonde eiland Tarva. De drie aanwezige luchtmachtofficieren blijven ongedeerd.
26 april » De Venezolaanse oppositie begint handtekeningen te verzamelen voor een afzettingsprocedure tegen president Nicolás Maduro, die gezien wordt als een socialistische autocraat.
16 augustus » Bij de Olympische Spelen 2016 van Rio de Janeiro, pakken zowel zeilster Marit Bouwmeester als zwemmer Ferry Weertman een gouden medaille op hun onderdeel. Hiermee komt Nederland op een, voorlopig, 7e plek in de Medaillespiegel.
1 september » Honderdduizenden betogers verzamelen zich in de hoofdstad Caracas om het vertrek van president Nicolás Maduro van Venezuela te eisen.
8 september » Met hulp van Amerikaanse gevechtsvliegtuigen verdrijft het Afghaanse leger de Taliban weer uit Tarin Kowt, de hoofdstad van Uruzgan.
11 november » Het ochtendprogramma GI:EL heeft na 12 jaar haar laatste radio-uitzending.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Peter J van Oss, "Van Oss tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/van-oss-tree/I0131.php : benaderd 10 mei 2025), "Jessie Anderson (1919-2016)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.