genealogieonline

Van Lerberghe genealogy » Henri BERTRAND (1763-1835)

Persoonlijke gegevens Henri BERTRAND 


Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Gezin van Henri BERTRAND

Hij is getrouwd met Anne Jeanne DUMEZ op 20 april 1788 te La Gleize, 63042, Liège, Belgique, , hij was toen 25 jaar oud.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Henri BERTRAND?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Over de familienaam BERTRAND

 • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam BERTRAND.
 • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over BERTRAND.
 • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam BERTRAND (onder)zoekt.

Historische context • De temperatuur op 3 mei 1835 lag rond de 13,0 °C. De wind kwam overheersend uit het noord-westen. Typering van het weer: half bewolkt winderig. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1835: Bron: Wikipedia
  • Nederland had zo'n 2,9 miljoen inwoners.
  • 30 januari » Poging tot moord op President van de Verenigde Staten Andrew Jackson. Dit is de eerste moordaanslag op een president van de VS.
  • 5 mei » De eerste spoorweg op het Europees continent wordt in gebruik genomen tussen Brussel en Mechelen. De lijn was 20km lang.
  • 12 september » De dirigent Wilhelm Friedrich Wieprecht en de muziekinstrumentenbouwer Johann Gottfried Moritz vragen het patent aan voor hun "Bass Tuba" in F1.


Bron: Wikipedia


Bron: Wikipedia
    

De publicatie Van Lerberghe genealogy is samengesteld door (neem contact op).