De temperatuur op 28 augustus 1904 lag tussen 8,5 °C en 22,8 °C en was gemiddeld 15,5 °C. Er was 6,5 uur zonneschijn (47%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
23 januari » De Noorse plaats Ålesund wordt verwoest door een brand.
20 februari » Manuel Amador Guerrero treedt aan als eerste president van het onafhankelijke Panama. De volgende dag ondertekent hij een verdrag, dat de Amerikanen tegen een betaling van $ 10 miljoen de zeggenschap geeft over het Panamakanaal.
1 mei » België en Frankrijk spelen beide de eerste voetbalinterland uit hun geschiedenis en spelen in Brussel met 3-3 gelijk.
29 juni » In Drenthe worden twee prehistorische veenlijken gevonden: het paar van Weerdinge.
8 oktober » Een zware storm raast langs de Nederlandse kust. Verscheidene vissersvaartuigen zinken. Alleen uit Urk al komen 14 vissers om het leven.
31 oktober » Het Nationaal Congres van Brazilië keurt de Wet voor Verplichte Vaccinatie goed, wat de aanleiding is voor de "Vaccinrevolte".
Trouwdag 9 mei 1928
De temperatuur op 9 mei 1928 lag tussen 1,3 °C en 11,8 °C en was gemiddeld 5,4 °C. Er was 1,5 mm neerslag. Er was 10,3 uur zonneschijn (67%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
11 maart » Voor de eerste maal kan op de radio, dankzij de AVRO, worden geluisterd naar het verslag van een voetbalwedstrijd, Nederland-België. De verslaggever in het Olympisch Stadion in Amsterdam is Han Hollander.
7 juni » Karel Dubois, een kanunnik uit Roeselare, sticht de KSA als onderdeel van de Katholieke Actie (KA) en vervanger van de AKVS.
18 juni » Amelia Earhart vliegt als eerste vrouw over de Atlantische Oceaan, als passagier.
25 juni » Oprichting van de Kroatische voetbalclub NK Inter Zaprešić onder de naam NK Sava.
15 juli » De Luxemburgse wielrenner Nicolas Frantz wint de 22e editie van de Ronde van Frankrijk.
11 augustus » Marie Braun wint tijdens de Olympische Spelen van Amsterdam goud op de 100 meter rugslag. Ook ruiter Charles Pahud de Mortanges, de ruiterequipe en bokser Bep van Klaveren winnen goud.
Dag van overlijden 31 mei 1974
De temperatuur op 31 mei 1974 lag tussen 7,2 °C en 11,9 °C en was gemiddeld 10,0 °C. Er was 6,1 mm neerslag gedurende 2,2 uur. Er was -0.1 uur zonneschijn (0%). Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
18 januari » Ondertekening van de troepenscheiding tussen Egyptische en Israëlische troepen bij het Suezkanaal, resultaat van de pendeldiplomatie van Henry Kissinger.
23 januari » Bij een schoolbrand in een internaat in het Belgische Heusden komen 23 jongens van de leeftijd van 12 tot 15 jaar om het leven. Zie Internaatsbrand Heusden-Zolder.
31 januari » De Nederlandse draadomroep ('radiodistributie') wordt opgeheven.
12 augustus » De directie van Radio Veronica moet via de pers vernemen dat het station op 31 augustus 1974 haar uitzendingen moet staken.
31 augustus » President Hugo Banzer van Bolivia trekt zijn ontslagaanvraag in op verzoek van de strijdkrachten.
4 december » Onderweg naar Mekka raakt een DC-8 vliegtuig van Martinair een bergwand op Sri Lanka. Alle 191 inzittenden komen om: 184 Indonesische pelgrims en 7 Nederlandse bemanningsleden.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Roelf Schrik, "Stamboom van Leeuwen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/van-leeuwen_stamboom/I135.php : benaderd 14 mei 2025), "Egbert van Leeuwen (1904-1974)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.