De temperatuur op 19 november 1911 lag tussen 3,2 °C en 7,3 °C en was gemiddeld 5,0 °C. Er was 7,1 mm neerslag. Er was 1,1 uur zonneschijn (13%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
13 januari » Een man hakt met een schoenmakersmes in op het schilderij De Nachtwacht.
26 januari » Première van de opera Der Rosenkavalier van Richard Strauss in Dresden.
1 mei » Dina Sanson wordt in Rotterdam de eerste politievrouw van Nederland.
24 mei » In Nederland wordt de eerste vogel van een vogelringetje voorzien.
10 juli » Brand in twaalf panden op de Dam te Zaandam, zes doden.
14 december » Roald Amundsen bereikt als eerste mens de Zuidpool.
Trouwdag 17 januari 1939
De temperatuur op 17 januari 1939 lag tussen 6,7 °C en 12,1 °C en was gemiddeld 9,0 °C. Er was 5,2 mm neerslag gedurende 5,8 uur. Er was 2,4 uur zonneschijn (29%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
17 mei » Oprichting van de Portugese voetbalclub GD Estoril-Praia.
28 augustus » In Nederland wordt de algemene mobilisatie afgekondigd.
17 september » De Sovjet-Unie valt Polen binnen (Sovjet-aanval op Polen)
31 oktober » Een Vlaams actiecomité publiceert het manifest 'Vrede door neutraliteit' dat, zoals de titel al zegt, de stelling verdedigt dat alleen een consequente neutraliteitspolitiek België uit de oorlog kan houden.
22 december » Het Reichssicherheitshauptamt (RSHA) wordt opgericht door Heinrich Himmler.
31 december » Het eerste Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker wordt uitgevoerd, onder leiding van Clemens Krauss.
Dag van overlijden 15 oktober 1993
De temperatuur op 15 oktober 1993 lag tussen 0,7 °C en 11,3 °C en was gemiddeld 5,8 °C. Er was 0,8 mm neerslag gedurende 1,1 uur. Er was 3,5 uur zonneschijn (33%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
18 januari » De voortvluchtige drugsbaron Pablo Escobar zet de gewapende strijd tegen de Colombiaanse staat voort en eist dat zijn privéleger op dezelfde manier wordt behandeld als de politieke guerrillagroepen in het Zuid-Amerikaanse land. Dit schrijft hij in een brief aan de nationale openbare aanklager, Gustavo de Greiff.
12 juli » Een menigte woedende Somaliërs doodt vier buitenlandse journalisten na een aanval van VN-troepen op een gebouw van de militie van de gezochte Somalische krijgsheer Mohammed Farrah Aidid, waarbij zeker zestien Somaliërs werden gedood.
25 juli » Het Mexicaans voetbalelftal wint de tweede editie van de CONCACAF Gold Cup door in de finale titelverdediger Verenigde Staten met 4-0 te verslaan.
28 augustus » Een dam in Qinghai (China) breekt door, 223 mensen verliezen het leven.
31 augustus » Vijftien mensen, onder wie enkele Portugezen, vinden de dood bij aanvallen door het rebellenleger van UNITA-leider Jonas Savimbi op de Angolese stad Cuito.
29 november » Het Afrikaner Volksfront, een alliantie van rechtse blanke groeperingen in Zuid-Afrika, richt een eigen 'overgangsbewind' op.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: John Van Hoof, "Van Hoof Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/van-hoof-tree/I608736.php : benaderd 9 mei 2025), "Albertus (Bert) van der Heijden (1911-1993)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.