De temperatuur op 13 februari 1883 lag rond de 8,8 °C. Er was 0.3 mm neerslag. De winddruk was 2 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 81%. Bron: KNMI
Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
Van 23 april 1884 tot 21 april 1888 was er in Nederland het kabinet Heemskerk met als eerste minister Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
6 maart » Tijdens een storm bij het waddeneiland Borkum komen 121 vissers uit Paesens-Moddergat en Zoutkamp om het leven.
24 mei » Opening van de Brooklyn Bridge in New York in de Verenigde Staten.
27 augustus » Uitbarsting van de Krakatau, met een vloedgolf tot gevolg.
4 oktober » De Oriënt-Express rijdt voor het eerst.
18 november » Amerikaanse en Canadese spoorwegen stellen vier standaard tijdzones in voor het hele continent, waarmee een eind komt aan de verwarring door het gebruik van duizenden lokale tijdrekeningen.
Trouwdag 28 oktober 1912
De temperatuur op 28 oktober 1912 lag tussen 9,8 °C en 15,5 °C en was gemiddeld 12,5 °C. Er was 4,6 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
17 januari » De Brit Robert Falcon Scott bereikt de Zuidpool, meer dan een maand na zijn rivaal Roald Amundsen.
4 april » Tibet verklaart zich onafhankelijk van China.
14 april » Kort voor middernacht loopt de Titanic tijdens haar eerste reis op een ijsberg.
18 mei » George Horine, een Californische student, springt bij wedstrijden in het stadion van de Stanford-universiteit ter voorbereiding van de Olympische Spelen als eerste atleet 2 meter hoog.
15 juni » Oprichting van de Poolse voetbalclub Warta Poznań.
20 juli » De Amerikaanse zwemmer Duke Kahanamoku verbetert in Hamburg het wereldrecord op de 100 meter vrije slag tot 1.01,6. Het oude record (1.02,4) stond sinds 6 april van hetzelfde jaar op naam van de Duitser Kurt Bretting.
Dag van overlijden 25 mei 1957
De temperatuur op 25 mei 1957 lag tussen 6,0 °C en 16,6 °C en was gemiddeld 11,5 °C. Er was 15,0 uur zonneschijn (93%). Het was licht bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
28 februari » Guust Flater verschijnt voor het eerst in het weekblad Robbedoes.
25 april » AFC Ajax neemt Johan Cruijff aan als lid. Een proefwedstrijd hoeft hij niet te spelen. Jeugdtrainer Jany van der Veen heeft hem in Betondorp in Amsterdam-Oost op straat zien voetballen en weet genoeg.
27 juni » Orkaan Audrey maakt vijfhonderd slachtoffers in de Amerikaanse staten Louisiana en Texas.
12 juli » Dr. Leroy Burney legt voor het eerst verband tussen roken en longkanker.
3 september » In Little Rock, Arkansas, proberen de eerste Afro-amerikanen naar de middelbare school te gaan. Als zij bij de school aankomen worden ze uitgescholden en weggepest.
6 december » De eerste poging van de Verenigde Staten om een kunstmaan te lanceren mislukt, waarbij het lanceerplatform wordt opgeblazen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: John Van Hoof, "Van Hoof Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/van-hoof-tree/I607417.php : benaderd 9 mei 2025), "Martinus Dekkers (1883-1957)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.