De temperatuur op 24 januari 1926 lag tussen 2,5 °C en 7,8 °C en was gemiddeld 5,4 °C. Er was 5,8 uur zonneschijn (67%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
27 januari » John Logie Baird geeft de eerste demonstratie van een nieuwe uitvinding: de televisie.
8 maart » Vier maanden na de Nacht van Kersten krijgt Nederland een nieuwe regering, het kabinet-De Geer I.
9 maart » Oprichting van de Noorse voetbalclub Strindheim IL uit Trondheim.
16 maart » Robert Goddard lanceert de eerste raket met vloeibare brandstof.
9 mei » De Amerikaanse ontdekkingsreizigers Richard Byrd en Floyd Bennett vliegen als eersten over de Noordpool.
31 oktober » Mislukte aanslag op Benito Mussolini
Trouwdag 4 augustus 1948
De temperatuur op 4 augustus 1948 lag tussen 13,3 °C en 19,9 °C en was gemiddeld 16,6 °C. Er was 3,2 mm neerslag gedurende 1,8 uur. Er was 0.9 uur zonneschijn (6%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
1 januari » De douaneovereenkomst van de Benelux treedt in werking.
17 januari » Op het Britse schip Renville wordt een wapenstilstandsovereenkomst gesloten tussen Nederland en Indonesië.
24 februari » Koude Oorlog: De communistische partij neemt de macht over in Tsjecho-Slowakije.
5 mei » Pax Christi Nederland wordt in Utrecht opgericht.
7 juni » Eduard Benes treedt af als president van Tsjecho-Slowakije. Hij doet dit liever dan een grondwet tekenen die zijn land communistisch maakt.
17 september » Moord op Graaf Bernadotte in Jeruzalem.
Dag van overlijden 27 januari 2000
De temperatuur op 27 januari 2000 lag tussen 0.5 °C en 3,8 °C en was gemiddeld 2,4 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
10 mei » Benoeming van de Nederlander Johannes te Maarssen tot bisschop van Kundiawa in Papoea-Nieuw-Guinea.
24 mei » President Robert Mugabe van Zimbabwe maakt gebruik van zijn speciale presidentiële bevoegdheden om onteigening van land zonder compensatie mogelijk te maken.
27 augustus » Het Zimbabwaans voetbalelftal wint de vierde editie van de COSAFA Cup door in de finale (over twee wedstrijden) Lesotho te verslaan.
16 oktober » De strijdende partijen in DR Congo sluiten een wapenstilstand en bereiken overeenstemming over troepenterugtrekking.
26 oktober » Laurent Gbagbo wordt als president gekozen in Ivoorkust.
4 december » Gustavo Kuerten lost Marat Safin na twee weken af als nummer één op de wereldranglijst der tennisprofessionals; de Braziliaan moet die positie na acht weken weer afstaan aan diezelfde Rus.
Dag van begraven 1 februari 2000
De temperatuur op 1 februari 2000 lag tussen 7,6 °C en 10,2 °C en was gemiddeld 9,0 °C. Er was 1,4 mm neerslag gedurende 2,1 uur. Er was 0.7 uur zonneschijn (8%). Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: John Van Hoof, "Van Hoof Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/van-hoof-tree/I607295.php : benaderd 9 mei 2025), "Johannes Mattheus Raaijmakers (1926-2000)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.