De temperatuur op 10 april 1877 lag rond de 16,5 °C. Er was 0.1 mm neerslag. De winddruk was 10 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 73%. Bron: KNMI
Van 27 augustus 1874 tot 3 november 1877 was er in Nederland het kabinet Heemskerk - Van Lijnden van Sandenburg met als eerste ministers Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief) en Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (AR).
Van 3 november 1877 tot 20 augustus 1879 was er in Nederland het kabinet Kappeijne van de Coppello met als eerste minister Mr. J. Kappeijne van de Coppello (liberaal).
1 januari » Koningin Victoria wordt uitgeroepen tot keizerin van India.
10 mei » Roemenië verklaart zichzelf onafhankelijk van Turkije, dit wordt op 26 maart 1881 doorgevoerd na het einde van de Roemeense burgeroorlog.
11 augustus » Asaph Hall ontdekt twee manen van Mars, Phobos en Deimos.
21 november » Thomas Edison vindt de fonograaf uit.
2 december » Voor het eerst wordt zuurstof vloeibaar gemaakt, door Louis-Paul Cailletet.
6 december » De eerste editie van The Washington Post verschijnt.
Trouwdag 22 augustus 1906
De temperatuur op 22 augustus 1906 lag tussen 15,0 °C en 25,8 °C en was gemiddeld 20,2 °C. Er was 9,9 uur zonneschijn (69%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
12 maart » Stormvloed van 1906 na extreem hoog water op de Westerschelde. Diverse zeedijken breken door, met grote schade tot gevolg. Doordat de stormvloed overdag plaatsvindt, vallen er geen doden. Net over de grens in het Waasland verdrinken in totaal 8 mensen.
7 april » Kurt Wegener en Alfred Wegener landen na met een luchtballon 52 uur in de lucht gebleven te zijn; een record.
31 mei » Koning Alfons XIII van Spanje trouwt met Victoria Eugénie van Battenberg, kleindochter van Victoria van het Verenigd Koninkrijk. Tijdens een rijtoer door Madrid wordt een bomaanslag gepleegd, waarbij doden vallen in het gevolg van het bruidspaar.
3 september » De Vereniging Natuurmonumenten doet haar eerste aankoop, het Naardermeer.
22 november » Naast de bestaande, radiografische noodkreten als het Engelse "CQD" wordt een nieuwe, internationale noodkreet ingevoerd: "S.O.S.".
21 december » De Nederlandse marine neemt haar eerste onderzeeboot in dienst: Hr. Ms. O 1.
Dag van overlijden 22 mei 1944
De temperatuur op 22 mei 1944 lag tussen 3,6 °C en 12,7 °C en was gemiddeld 8,0 °C. Er was 0.1 mm neerslag gedurende 0.1 uur. Er was 5,5 uur zonneschijn (34%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
18 mei » Poolse troepen veroveren het klooster van Monte Cassino.
15 augustus » Operatie Dragoon: de Geallieerden vallen Zuid-Frankrijk aan.
28 augustus » Marseille en Toulon worden bij Operatie Dragoon bevrijd door de geallieerden.
11 september » Vooruitgeschoven posten van het Amerikaanse 3e leger komen bij Sombernon in contact met uit Zuid-Frankrijk oprukkende geallieerde troepen.
12 december » Uitgeverij De Bezige Bij wordt opgericht.
31 december » Tweede Wereldoorlog: Hongarije verklaart Duitsland de oorlog.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: John Van Hoof, "Van Hoof Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/van-hoof-tree/I588886.php : benaderd 7 mei 2025), "Adriaan de KORT (1877-1944)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.