12 maart » Coca-Cola wordt voor het eerst in flessen verkocht.
14 april » Thomas Edison geeft een demonstratie met de kinetoscoop, een soort voorloper van de filmprojector.
6 juni » Oprichting van de Duitse voetbalclub Karlsruher SC.
23 juni » Het Internationaal Olympisch Comité wordt opgericht in de Sorbonne in Parijs, op initiatief van baron Pierre de Coubertin.
28 juni » Lieven Gevaert richt in Mortsel een firma op van fotografische producten.
16 november » De Turken vermoorden zesduizend Armeniërs in Koerdistan
Dag van overlijden 15 april 1984
De temperatuur op 15 april 1984 lag tussen 4,8 °C en 17,0 °C en was gemiddeld 10,0 °C. Er was 0.5 mm neerslag gedurende 0.6 uur. Er was 1,4 uur zonneschijn (10%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
1 april » Het Faeröerse televisiestation Sjónvarp Føroya zendt voor het eerst uit, waarmee deze eilandengroep het laatste gebied in Europa is dat een eigen publieke televisie-omroep krijgt.
7 april » Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren wordt opgericht.
21 april » Jacques Hanegraaf wint de negentiende editie van Nederlands enige wielerklassieker, de Amstel Gold Race.
11 mei » De voorlopig laatste aardeovergang gezien vanaf Mars. De eerstvolgende vindt plaats op 10 november 2084
22 september » François Mitterrand en Helmut Kohl staan hand in hand op het slagveld van Verdun.
25 november » Zaligverklaring van José Manyanet y Vives (1833-1901), Spaans priester, Daniel Brottier (1876-1936), Frans missionaris, en Elizabeth Catez (1880-1906), Frans religieuze, in Rome door Paus Johannes Paulus II.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: John Van Hoof, "Van Hoof Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/van-hoof-tree/I519300.php : benaderd 9 mei 2025), "Adriana van Schaijk (1894-1984)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.