De temperatuur op 13 september 1918 lag tussen 10,1 °C en 16,0 °C en was gemiddeld 12,3 °C. Er was 10,9 mm neerslag. Er was 5,6 uur zonneschijn (44%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
3 maart » Vrede van Brest-Litovsk wordt ondertekend, einde aan het oostfront van de Eerste Wereldoorlog.
24 april » In Middelburg wordt de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) opgericht.
15 mei » De Finse Burgeroorlog eindigt.
13 september » Treinramp bij Weesp. Door zware regenval, waarbij de spoordijk bij de brug over het, toenmalige Merwedekanaal bij Weesp verzadigd raakt, glijd een passagierstrein uit Amersfoort naar Amsterdam met rails en al van de dijk. Er vallen 41 doden en 42 gewonden.
13 november » Geallieerde troepen bezetten Constantinopel de hoofdstad van het Ottomaanse Rijk.
14 november » Tsjecho-Slowakije wordt een republiek.
Dag van overlijden 1 juli 2003
De temperatuur op 1 juli 2003 lag tussen 13,1 °C en 21,9 °C en was gemiddeld 16,6 °C. Er was 4,1 mm neerslag gedurende 1,6 uur. Er was 5,8 uur zonneschijn (35%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
26 januari » Zwemmer Pieter van den Hoogenband scherpt in Berlijn zijn eigen Europese record op de 200 meter vrije slag kortebaan (25 meter) aan tot 1.42,45.
12 april » Prins Laurent van België treedt in het huwelijk met Claire Coombs.
20 september » Veronica keert terug op televisie onder SBS Broadcasting BV.
23 november » In Georgië vindt de Rozenrevolutie plaats waarbij Micheil Saakasjvili aan de macht komt, en president Edoeard Sjevardnadze wordt afgezet, deze verlaat het land met onbekende bestemming.
5 december » Coldplay zanger Chris Martin trouwt met Gwyneth Paltrow.
10 december » De Nederlandse oud-premier Wim Kok ontvangt van de universiteit van Münster (faculteit der filosofie) een eredoctoraat vanwege zijn verdiensten voor de Nederlands-Duitse betrekkingen, en voor het aanzien van Nederland in het buitenland.
Dag van begraven 4 juli 2003
De temperatuur op 4 juli 2003 lag tussen 13,9 °C en 17,0 °C en was gemiddeld 15,1 °C. Er was 0.7 mm neerslag gedurende 0.5 uur. Er was 0.2 uur zonneschijn (1%). Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
1 maart » Al Qaida-kopman Khalid Sheikh Mohammed wordt gearresteerd in Pakistan.
20 maart » Bij een botsing tussen twee treinen in de Nederlandse stad Roermond overlijdt een machinist.
10 juli » Wikibooks wordt gestart.
21 september » De ruimtesonde Galileo crasht om 21.49 uur Nederlandse tijd in de dampkring van Jupiter.
12 oktober » Golfer Maarten Lafeber wint op de Hilversumsche Golf Club het Dutch Open, en is daarmee de eerste Nederlander in 56 jaar die deze titel behaalt.
14 december » Verkiezingen in de Turkse Republiek Noord-Cyprus.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: John Van Hoof, "Van Hoof Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/van-hoof-tree/I504669.php : benaderd 8 mei 2025), "Mary Ellen Laronde (1918-2003)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.