De temperatuur op 30 september 1905 lag tussen 9,0 °C en 13,5 °C en was gemiddeld 10,6 °C. Er was 4,1 uur zonneschijn (35%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
26 januari » Een werknemer van de Premiermijn in Zuid-Afrika vindt de Cullinan, de grootste diamant uit de geschiedenis.
4 maart » Theodore Roosevelt wordt her-beëdigd als 26e president van de Verenigde Staten
1 juni » Oprichting van de Spaanse voetbalclub Sporting Gijón.
5 september » Einde van de Russisch-Japanse Oorlog, bij het tekenen van het Verdrag van Portsmouth. Dit was ten gunste van Japan.
14 oktober » De Fédération Aéronautique Internationale (FAI), de internationale organisatie voor lucht- en ruimtevaart, wordt opgericht.
21 november » Albert Einstein publiceert zijn massa-energierelatie E=mc² in de Annalen der Physik.
Trouwdag 20 september 1934
De temperatuur op 20 september 1934 lag tussen 9,7 °C en 17,0 °C en was gemiddeld 13,3 °C. Er was 2,9 mm neerslag gedurende 2,1 uur. Er was 0.1 uur zonneschijn (1%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
1 februari » Verheffing van de Apostolische Prefectuur Celebes in Nederlands-Indië tot Apostolisch vicariaat.
14 maart » Eugene Cernan, Amerikaans astronaut, laatste mens op de maan († 2017)
11 april » In de nacht van 10 op 11 april worden uit de Sint-Baafskathedraal twee panelen van Het Lam Gods gestolen.
16 april » De Opperste Sovjet, het parlement van de Sovjet-Unie, stelt de titel Held van de Sovjet-Unie in.
19 september » Bruno Hauptmann wordt gearresteerd voor de moord op de zoon van Charles Lindbergh.
8 oktober » Bruno Hauptmann wordt aangeklaagd voor de moord op Charles Lindbergh Jr.
Dag van overlijden 15 augustus 1980
De temperatuur op 15 augustus 1980 lag tussen 14,5 °C en 25,9 °C en was gemiddeld 19,3 °C. Er was 12,7 mm neerslag gedurende 1,2 uur. Er was 9,9 uur zonneschijn (67%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
5 maart » Aankomend premier Robert Mugabe (ZANU-PF) van Zimbabwe en Joshua Nkomo (Patriottisch Front) sluiten een akkoord over de vorming van een coalitieregering.
26 maart » In Parijs speelt het Nederlands voetbalelftal met 0-0 gelijk tegen Frankrijk in de voorbereiding op het EK voetbal 1980. Verdediger Luuk Balkestein van Sparta maakt zijn debuut voor Oranje.
30 april » De troonsafstand van Koningin Juliana en inhuldiging van Koningin Beatrix in de Nieuwe Kerk te Amsterdam gaan gepaard met grote krakersrellen.
8 mei » In het Nederlandse stads- en streekvervoer wordt de Nationale Strippenkaart ingevoerd als onderdeel van het nationaal tariefsysteem.
27 juni » Een Italiaanse DC-9 met 81 inzittenden verongelukt boven de Tyrreense Zee; 17 jaar later blijkt de oorzaak een NAVO-raket te zijn.
18 december » In Nederland wordt abortus provocatus door de Tweede Kamer gelegaliseerd.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Jan Verkade, "Van Adiks tot Zuiderhoudt", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/van-adiks-tot-zuiderhoudt/I3625.php : benaderd 30 april 2025), "Jan Jacob de Monchy (1905-1980)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.