De temperatuur op 21 juni 1919 lag tussen 10,0 °C en 16,5 °C en was gemiddeld 13,9 °C. Er was 2,9 mm neerslag. Er was 4,4 uur zonneschijn (26%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
21 januari » Ierse Onafhankelijkheidsverklaring wordt aangenomen door het parlement van de Ierse Republiek.
3 mei » Oprichting van de Slowaakse voetbalclub 1. ČsŠk Bratislava, het latere ŠK Slovan Bratislava.
29 mei » Het Braziliaans voetbalelftal wint de derde editie van de Copa América door in de finale titelhouder Uruguay met 1-0 te verslaan.
2 augustus » Eerste parachutesprong in de VS.
13 oktober » Tijdens de Convention portant réglementation de la Navigation Aérienne in Parijs wordt vastgelegd dat Nederland de nationaliteitsletter H (van Holland) voor luchtvaartuigradiostations zou gaan voeren.
28 november » Oprichting van de Duitse hockey- en tennisclub Der Club an der Alster.
Trouwdag 2 augustus 1943
De temperatuur op 2 augustus 1943 lag tussen 13,8 °C en 24,7 °C en was gemiddeld 18,8 °C. Er was 0.4 mm neerslag gedurende 0.5 uur. Er was 9,1 uur zonneschijn (59%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
3 maart » 173 mensen komen om in het gedrang om een veiligheidsbunker in te komen in het Bethnal Green metrostation in Londen.
5 april » Bij een geallieerd bombardement vallen in Mortsel meer dan 900 doden en 1300 gewonden bij de burgerbevolking. De aanval was gericht tegen de ERLA-fabriek maar de bommen vallen meer dan een kilometer daarvandaan.
17 mei » Tweede Wereldoorlog: 617 squadron van de Royal Air Force breekt met Operatie Chastise twee dammen in het Duitse Ruhrgebied.
24 augustus » Einde van de Conferentie van Quebec.
9 november » Het onafhankelijkheidsfront brengt een verzetseditie van het dagblad Le Soir.
4 december » Het Joegoslavische Verzet vormt een voorlopige regering.
Dag van overlijden 9 maart 1944
De temperatuur op 9 maart 1944 lag tussen -0.2 °C en 3,0 °C en was gemiddeld 1,5 °C. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
13 juli » In Sneek begint de Sneker Bloednacht waarin vier inwoners van Sneek werden geliquideerd als vergelding voor de moord op Gaele van der Kooij, een lid van de Nationalsozialistisches Kraftfahrkorps.
25 augustus » Tweede Wereldoorlog: Parijs wordt bevrijd door de geallieerden.
5 september » Dolle Dinsdag: Nederland wacht tevergeefs op de bevrijders.
18 november » Bombardement op de Maasbruggen: omstreeks 14.00 uur worden door de geallieerden 72 bommen van 1000 pond en 92 bommen van 500 pond afgeworpen.
16 december » Begin van het Ardennenoffensief. Een V-2-raket treft de Cinema Rex in Antwerpen waarbij 567 mensen omkomen.
17 december » Task Force 38 komt terecht in een tropische storm (Typhoon Cobra). Er vallen meer dan 790 slachtoffers, naast schade aan de schepen gaan ook 3 torpedojagers en meer dan 140 toestellen verloren.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Jan Verkade, "Van Adiks tot Zuiderhoudt", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/van-adiks-tot-zuiderhoudt/I3508.php : benaderd 30 april 2025), "Frits Herbert Iordens (1919-1944)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.