De temperatuur op 14 april 1919 lag tussen 3,5 °C en 11,1 °C en was gemiddeld 7,4 °C. Er was 6,0 mm neerslag. Er was 2,5 uur zonneschijn (18%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
3 januari » Ernest Rutherford slaagt erin een atoom te splitsen.
3 mei » Oprichting van de Slowaakse voetbalclub 1. ČsŠk Bratislava, het latere ŠK Slovan Bratislava.
28 september » Nederland krijgt algemeen kiesrecht (m/v) door inwerkingtreding van de initiatiefwet-Marchant ("de Wet-Jacobs")
28 oktober » Drooglegging begint. Het Amerikaans Congress keurt de Volstead Act goed, alhoewel president Woodrow Wilson een veto had uitgesproken.
31 oktober » Duitsland trekt haar Schutztroepen terug uit de koloniën.
1 december » Lady Nancy Astor wordt het eerste vrouwelijke lid van het Britse Parlement.
Trouwdag 15 januari 1955
De temperatuur op 15 januari 1955 lag tussen -8.6 °C en 2,3 °C en was gemiddeld -1.7 °C. Er was 1,7 mm neerslag gedurende 2,7 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
6 januari » De Katholieke Radio Omroep zendt het eerste kinderprogramma op de Nederlandse televisie uit: ‘Opstand in de kribbe', een toneelspel van de Volendammer Pé Mühren over rebellerende beelden in een kerststal.
5 april » Winston Churchill treedt om gezondheidsredenen af als Eerste minister van het Verenigd Koninkrijk.
2 juli » Tierpark Berlin Friedrichsfelde wordt geopend.
5 september » Fred Kaps wordt wereldkampioen goochelen.
19 september » In Argentinië wordt Juan Perón afgezet.
4 oktober » De Citroën DS19 wordt gepresenteerd.
Dag van overlijden 30 april 1991
De temperatuur op 30 april 1991 lag tussen 5,4 °C en 11,6 °C en was gemiddeld 8,1 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
3 oktober » Titelverdediger Nieuw-Zeeland opent in Londen het tweede officiële wereldkampioenschap rugby, gehouden in Ierland en Groot-Brittannië, met een 18-12 overwinning op Engeland.
9 oktober » De overgangsregering van Togo vraagt militaire hulp van bevriende buitenlandse mogendheden om de muitende militairen te bedwingen, die tevergeefs hebben geprobeerd interim-premier Kokou Koffigoh te ontvoeren.
28 november » Togolese militairen bezetten het nationale radiostation in de hoofdstad Lomé en delen mee dat zij de macht hebben gegrepen in het West-Afrikaanse land.
29 november » Politieke partijen en leiders van de thuislanden in Zuid-Afrika beginnen met onderhandelingen die moeten leiden tot een nieuwe, non-raciale grondwet.
8 december » In Enschede wordt de eerste voetbalmoord in Nederland gepleegd. De 21-jarige Erik Lassche wordt door een Feyenoordhooligan met een messteek om het leven gebracht.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Jan Verkade, "Van Adiks tot Zuiderhoudt", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/van-adiks-tot-zuiderhoudt/I3207.php : benaderd 30 april 2025), "Pauline Jacoba de Wit (1919-1991)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.