10 maart » Susenyos verslaat de gecombineerde legers van Yaqob en Abuna Petros II in de veldslag van Gol in Gojjam, waardoor hij keizer van Ethiopië wordt.
25 maart » De Nederlandse vloot van Jacob van Heemskerck vertrekt uit Nederland voor de uiteindelijk succesvolle Zeeslag bij Gibraltar.
25 april » In de Zeeslag bij Gibraltar vernietigt een Nederlandse vloot de Spaanse.
21 december » Pieter Willemszoon Verhoeff, de held van de Slag bij Gibraltar, vertrekt als admiraal van de VOC naar Nederlands-Indië.
19 februari » Engeland en Nederland tekenen de Vrede van Westminster. Een onderdeel van deze overeenkomst was dat de kolonie Nieuw-Amsterdam onder Engels gezag komt. Zij hernoemen ze tot New York.
1 augustus » Een tornado teistert de stad Utrecht; het schip van de Domkerk stort in waardoor de toren compleet los komt te staan van het koor. Ook de Pieterskerk heeft grote schade.
11 augustus » Slag bij Seneffe tussen een Frans leger onder maarschalk Condé en een Nederlands - Spaans - Oostenrijks - Duits leger onder stadhouder Willem III.
26 oktober » Walraad van Nassau-Usingen wordt benoemd tot gouverneur van Bergen op Zoom.
10 november » Nederland draagt officieel Nieuw-Nederland over aan de Britten. De nieuwe naam wordt New York.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Dean Swift, "The Swift Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/the-swift-family-tree/I222393065420.php : benaderd 1 mei 2025), "Edward Swift (1607-1674)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.