5 januari » In de Wiener Presse verschijnt het eerste, publieke artikel over de door Wilhelm Röntgen ontdekte röntgenstraling.
29 januari » Emile Grubbe past voor het eerst röntgenstraling toe bij de behandeling van borstkanker.
28 maart » Première van de opera Andrea Chénier
5 april » Opening van de eerste moderne Olympische Spelen in Athene, Griekenland. Zie ook 6 april.
15 april » Einde van de eerste moderne Olympische Spelen, zie Olympische Zomerspelen 1896.
27 augustus » Engels-Zanzibarese Oorlog, kortste oorlog uit de geschiedenis, Zanzibar capituleerde na 38 minuten.
Trouwdag 28 februari 1919
De temperatuur op 28 februari 1919 lag tussen 2,7 °C en 5,1 °C en was gemiddeld 3,5 °C. Er was 0.4 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
15 januari » Oprichting van de Tunesische voetbalclub Espérance Sportive de Tunis.
25 januari » De Volkenbond wordt opgericht.
11 maart » Het Paraguayaans voetbalelftal speelt de eerste interland uit de geschiedenis en verliest thuis met 5-1 van buurland Argentinië.
14 juni » Alcock en Brown vliegen als eersten non-stop over de Atlantische Oceaan.
21 juni » In Scapa Flow wordt de Hochseeflotte tot zinken gebracht. Hierbij vallen de laatste slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog.
7 oktober » De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM wordt opgericht en is daarmee de oudst bestaande luchtvaartmaatschappij van de wereld.
Dag van overlijden 1 november 1977
De temperatuur op 1 november 1977 lag tussen 6,7 °C en 13,2 °C en was gemiddeld 9,3 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 7,0 uur zonneschijn (73%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van vrijdag 11 mei 1973 tot maandag 19 december 1977 was er in Nederland het kabinet Den Uyl met als eerste minister Drs. J.M. den Uyl (PvdA).
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
15 januari » Op een parkeerplaats van Spånga-Tensta, een voorstad van Stockholm, stort een viermotorig vliegtuig van de Zweedse maatschappij Skyline neer. Bij het ongeluk komen de 19 passagiers en de driekoppige bemanning om het leven.
24 maart » Benoeming van Joseph Ratzinger tot aartsbisschop van München en Freising in Duitsland
26 maart » Het Nederlands voetbalelftal verslaat België met 2-0 in de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 1978. Johnny Rep en Johan Cruijff schieten raak.
30 juni » De Oost-Afrikaanse Gemeenschap, een samenwerkingsverband van Tanzania, Oeganda en Kenia, wordt ontbonden. De gemeenschap was al sinds de staatsgreep van Idi Amin in Oeganda, waarmee Tanzania zich nooit heeft kunnen verzoenen, in de versukkeling geraakt.
13 juli » Somalië verklaart de oorlog aan Ethiopië, het begin van de Ogaden-oorlog.
22 juli » De Chinese leider Deng Xiaoping krijgt opnieuw de macht.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Wesley Brown, "The Brown Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/the-brown-tree/P6882.php : benaderd 3 mei 2025), "Edith Grace DARLING (1896-1977)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.