De temperatuur op 5 juni 1920 lag tussen 5,6 °C en 13,5 °C en was gemiddeld 9,8 °C. Er was 0.3 mm neerslag. Er was 0.2 uur zonneschijn (1%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
13 mei » Heiligverklaring van Margaretha Maria Alacoque (1647-1690), Frans religieuze en mystica
31 mei » Ajax-voetballer Jan de Natris leidt tijdens de Olympische Spelen in Antwerpen de 'Opstand aan de Schelde' in. Uit protest tegen de privileges van de officials en de huisvesting worden grammofoonplaten in de Schelde gegooid. Later trekken de spelers naar de binnenstad van Antwerpen voor een drinkgelag.
20 juli » Voetbalclub sc Heerenveen wordt opgericht.
8 augustus » Oprichting van de Slowaakse voetbalclub Spartak Myjava.
28 augustus » Het duel tussen Joegoslavië en Tsjecho-Slowakije (0-7) in Antwerpen betekent voor beide landen de eerste officiële voetbalinterland uit de geschiedenis.
5 september » België - Eerste IJzerbedevaart.
Trouwdag 14 maart 1942
De temperatuur op 14 maart 1942 lag tussen 0.8 °C en 9,8 °C en was gemiddeld 4,8 °C. Er was 0.3 mm neerslag gedurende 0.3 uur. Er was 2,9 uur zonneschijn (25%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
11 januari » Japan verklaart Nederland de oorlog en valt Nederlands-Indië binnen.
19 februari » Tweede Wereldoorlog: Ongeveer 150 Japanse oorlogsvliegtuigen vallen Darwin in Australië aan.
13 maart » Het dragen van een Jodenster wordt verplicht voor de joden in Nederland, België en Frankrijk.
1 juli » Het Centraal Vluchtelingenkamp Westerbork komt onder het bestuur van de Duitsers als Doorgangskamp Westerbork.
7 augustus » De Amerikanen landen op Guadalcanal wat de Slag om Guadalcanal inluidt.
6 december » De RAF bombardeert de Philipsfabrieken in Eindhoven om de levering van goederen aan de Duitsers te laten stagneren.
Dag van overlijden 11 februari 2013
De temperatuur op 11 februari 2013 lag tussen -3.6 °C en 0.8 °C en was gemiddeld -1.5 °C. Er was 1,5 uur zonneschijn (16%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
22 maart » Hardrock-band My Chemical Romance gaat uit elkaar.
20 april » Een aardbeving van 7,0 op de schaal van Richter in de streek rond Ya'an, in de Chinese provincie Sichuan, kost het leven aan minstens 180 mensen. Meer dan elfduizend mensen raken gewond.
23 augustus » Door een machtsstrijd in een gevangenis in de Boliviaanse stad Santa Cruz de la Sierra vallen zeker 31 doden en 52 gewonden.
21 september » Politieagenten in Wit-Rusland mogen niet meer roken in uniform, meldt een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken.
19 oktober » Boliviaanse cocatelers vallen politieagenten en militairen aan, die belast zijn met de vernietiging van illegale cocaoogsten. Bij de aanval in de plaats Apolo, 140 kilometer ten noorden van La Paz, komt een militair om het leven.
28 oktober » West-Europa wordt getroffen door de zwaarste storm sinds 1990. In Groot-Brittannië en Duitsland vallen vijf doden, in Nederland drie en in Denemarken één. In Lauwersoog wordt een windstoot van 152 km/u geregistreerd.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Wesley Brown, "The Brown Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/the-brown-tree/P4194.php : benaderd 2 mei 2025), "Kathleen Jane Eagles (1920-2013)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.