De temperatuur op 23 augustus 1933 lag tussen 11,0 °C en 16,3 °C en was gemiddeld 13,1 °C. Er was 1,9 mm neerslag gedurende 2,4 uur. Er was 2,3 uur zonneschijn (16%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 26 mei 1933 tot 31 juli 1935 was er in Nederland het kabinet Colijn II met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
10 februari » Een voltreffer van een Dornier vliegboot maakt in Straat Soenda een eind aan een vijfdaagse muiterij op de Nederlandse kruiser De Zeven Provinciën.
4 maart » Franklin Delano Roosevelt wordt beëdigd als 32e president van de Verenigde Staten. In zijn acceptatie verwijst hij naar de Grote Depressie, met zijn "We have nothing to fear, but fear itself" toespraak.
14 maart » Quincy Jones, Amerikaans muziekproducer
24 maart » Via het 'Ermächtigungsgesetz' wordt Adolf Hitler dictator van Duitsland.
27 maart » Uitvinding van polyethyleen door Reginald Gobson en Eric Fawcett.
5 december » Einde van de drooglegging in de Verenigde Staten.
Trouwdag 14 februari 1956
De temperatuur op 14 februari 1956 lag tussen -14.5 °C en -2.2 °C en was gemiddeld -7.8 °C. Er was 2,5 mm neerslag gedurende 4,2 uur. Er was 0.3 uur zonneschijn (3%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
2 april » In de wedstrijd Feyenoord-De Volewijckers maakt Henk Schouten negen doelpunten.
25 september » De eerste trans-Atlantische telefoonkabel wordt in gebruik genomen.
3 oktober » Bij wedstrijden in Boston verbetert de Amerikaanse atleet Harold Connolly het wereldrecord kogelslingeren tot 66,71 meter.
29 oktober » Na geheime besprekingen met Groot-Brittannië en Frankrijk valt Israël de Sinaï binnen.
31 oktober » Britse en Franse troepen bombarderen Egyptische vliegvelden bij Suez, waarmee de gevechten tijdens de Suezcrisis beginnen
7 november » Suezcrisis: De VN neemt een resolutie aan waarbij Franse, Britse en Israëlische troepen zich onmiddellijk uit Egypte moeten terugtrekken.
Dag van overlijden 22 maart 2014
De temperatuur op 22 maart 2014 lag tussen 3,6 °C en 10,5 °C en was gemiddeld 6,6 °C. Er was 0.5 mm neerslag gedurende 0.7 uur. Er was 5,2 uur zonneschijn (42%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
10 februari » Op de Olympische Winterspelen van Sotsji wint Michel Mulder, als eerste Nederlander in de geschiedenis, goud op de 500 meter schaatsen. Hij blijft landgenoot Jan Smeekens twaalf duizendste seconde voor. Mulders tweelingbroer Ronald wint het brons.
13 april » De Nederlandse wielrenner Niki Terpstra wint Parijs-Roubaix.
25 mei » Malavath Purna bereikt als jongste vrouw en jongste Indiër ooit de top van de Mount Everest.
23 juli » In het Nederlandse attractiepark Toverland moeten vier bezoekers naar het ziekenhuis na een ongeval met het wildwaterbaan Djengu River.
12 augustus » Paus Franciscus verheft de Heilige Calixtuskerk in Groenlo tot basilica minor.
29 augustus » De vulkaan Tavurvur in Papoea-Nieuw-Guinea barst uit.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Wesley Brown, "The Brown Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/the-brown-tree/P17.php : benaderd 3 mei 2025), "Elizabeth (Violet) WEST (1933-2014)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.