De temperatuur op 21 november 1934 lag tussen -3,2 °C en 6,2 °C en was gemiddeld 1,1 °C. Er was 0,1 mm neerslag. Er was 1,9 uur zonneschijn (22%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
28 mei » In Canada wordt de Dionne-vijfling geboren.
30 juni » Nacht van de Lange Messen: Hitler schakelt alle oppositie binnen zijn eigen partij uit.
22 juli » Buiten het Biograph Theatre in Chicago wordt Amerikaanse "aartsvijand nummer één", John Dillinger, dodelijk verwond door FBI-agenten.
11 augustus » Op het eiland Alcatraz wordt een gevangenis geopend.
1 september » De Spelling-Marchant wordt ingevoerd.
11 december » De stichting Algemeen Nederlands Persbureau wordt opgericht.
Trouwdag 29 juli 1952
De temperatuur op 29 juli 1952 lag tussen 6,2 °C en 18,1 °C en was gemiddeld 12,9 °C. Er was 3,3 mm neerslag gedurende 0.8 uur. Er was 6,0 uur zonneschijn (38%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
22 april » Het VVD-kamerlid Wendelaar stelt in de Eerste Kamer vragen over het gedicht Oote oote oote Boe van Jan Hanlo.
7 mei » Eerste concept van een chip voor gebruik in computers, van Geoffrey Dummer.
13 september » Het eerste Jip en Janneke-verhaal verschijnt in het Nederlandse dagblad Het Parool.
20 september » Alfred Hershey en Martha Chase tonen aan dat DNA erfelijk materiaal bevat.
27 oktober » Opening van het Estadio Nacional in Lima, Peru.
5 december » De eerste keer dat Sinterklaas op de Nederlandse televisie wordt ontvangen. Presentatrice is Mies Bouwman die deze taak vervult tot 1973.
Dag van overlijden 15 november 1995
De temperatuur op 15 november 1995 lag tussen 6,7 °C en 11,0 °C en was gemiddeld 9,3 °C. Er was 2,5 mm neerslag gedurende 4,7 uur. Er was 0,4 uur zonneschijn (5%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
19 maart » De grootste Finse oppositiepartij, de Sociaaldemocratische Partij, wint de verkiezingen met 63 van de 200 zetels in het parlement.
8 mei » Dagblad De Telegraaf ziet de oplage weer verder stijgen in het eerste kwartaal van 1995, nadat de combinatie De Telegraaf/Courant Nieuws van de Dag in 1994 een record van meer dan 800 duizend exemplaren per dag heeft bereikt.
20 mei » De Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela houdt toespraken gehouden in de provincie KwaZoeloe-Natal, ondanks waarschuwingen voor zijn veiligheid. Het geweld in de provincie, het bolwerk van de Inkatha Vrijheidspartij, laait de afgelopen weken op.
1 juni » Onderhandelingen met Slobodan Milošević over de erkenning door Servië van Bosnië-Herzegovina lopen opnieuw vast. De Servische president verbindt aan de erkenning steeds hogere eisen.
8 juni » De rechter bepaalt dat het weekblad Weekend een artikel moet rectificeren over zanger René Froger na beweringen dat hij bij zijn echtgenote is gebleven dankzij een wurgcontract dat zijn schoonvader hem had laten ondertekenen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Charlotte Bryan-Matzke, "Teague-Earnest Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/teague-earnest-family-tree/P16.php : benaderd 12 mei 2025), "James Martin Hoofard (1934-1995)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.