De temperatuur op 21 juni 1920 lag tussen 10,6 °C en 21,1 °C en was gemiddeld 16,0 °C. Er was 10,3 mm neerslag. Er was 7,2 uur zonneschijn (43%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
10 januari » Verdrag van de Volkenbond(Covenant of the League of Nations) in werking getreden.
1 februari » Oprichting van de Nederlandse voetbalclub Quick Boys.
13 mei » Heiligverklaring van Margaretha Maria Alacoque (1647-1690), Frans religieuze en mystica
1 augustus » Frankrijk roept het mandaatgebied Libanon uit.
14 augustus » In Antwerpen wordt de zevende editie van de Olympische Zomerspelen geopend.
10 oktober » Italië annexeert Zuid-Tirol.
Trouwdag 31 januari 1942
De temperatuur op 31 januari 1942 lag tussen -4.9 °C en -1.5 °C en was gemiddeld -3 °C. Er was 6,4 mm neerslag gedurende 7,5 uur. Er was 0.2 uur zonneschijn (2%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
10 februari » Glenn Miller ontvangt de eerste officiële gouden grammofoonplaat voor meer dan een miljoen verkopen.
15 februari » Rond half vijf 's ochtends liep Hr. Ms. Van Ghent, door een navigatiefout, aan de grond in Stolze-straat op het kustrif van het eiland Bamidjo.
18 april » De Doolittle Raid op Japan vindt plaats waarbij Tokio voor het eerst wordt gebombardeerd door B-25's.
17 juli » Het eerste transport met Nederlandse joden komt aan in kamp Birkenau.
7 augustus » De Amerikanen landen op Guadalcanal wat de Slag om Guadalcanal inluidt.
11 september » Verzetsactie in vernietigingskamp Treblinka, waarbij SS'er Max Biala wordt vermoord.
Dag van overlijden 3 september 2010
De temperatuur op 3 september 2010 lag tussen 7,6 °C en 19,6 °C en was gemiddeld 14,0 °C. Er was 7,4 uur zonneschijn (55%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van donderdag 22 februari 2007 tot donderdag 14 oktober 2010 was er in Nederland het kabinet Balkenende IV met als eerste minister Mr.dr. J.P. Balkenende (CDA).
Van donderdag 14 oktober 2010 tot maandag 5 november 2012 was er in Nederland het kabinet Rutte I met als eerste minister Mark Rutte (VVD).
27 januari » In Roemenië loopt het dodental vanwege de extreme kou op tot 44. De temperaturen zijn gedaald tot 35 graden onder nul, net boven het record.
14 april » Als gevolg van een Duinbrand tussen Schoorl en Bergen aan Zee wordt Bergen aan Zee geëvacueerd.
15 april » Een aswolk teistert Noordwest-Europa door een uitbarsting van de vulkaan Eyjafjallajökull in IJsland. In de daarop volgende dagen wordt in 40 Europese landen het luchtruim bijna volledig gesloten. Deze toestand duurt tot 20 april, waarna het luchtverkeer langzaam weer wordt hervat.
27 juli » De Venezolaanse president Hugo Chávez heeft zo’n duizend extra militairen naar de grens met Colombia gestuurd, aldus generaal Franklin Márquez, hoofd van de nationale garde in Venezuela.
6 oktober » Een dodelijk ongeval in het Disneyland park te Parijs. Een medewerker komt vast te zitten onder een van de boten van de darkride "It's a small world".
21 december » Milo Đukanović treedt af als premier van Montenegro
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Sandra Lindsay, "Stewart/Humm Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stewart-humm-family-tree/P206.php : benaderd 14 mei 2025), "Winifred Mary Wright (1920-2010)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.