De temperatuur op 27 december 1886 lag rond de 1,5 °C. Er was 6 mm neerslag. De winddruk was 12 kgf/m2 en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. De luchtdruk bedroeg 74 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 94%. Bron: KNMI
8 april » De Duitser Carl Gassner verkrijgt octrooi op de droge zinkbatterij.
2 mei » Ericus Gerhardus Verkade opent de stoom-, brood- en beschuitfabriek 'De Ruyter'.
8 mei » De eerste Coca-Cola wordt verkocht.
29 mei » John Pemberton begint Coca-Cola te adverteren.
22 november » Oprichting van de Rooms-katholieke Missio sui juris Belgisch Congo.
30 november » In de Folies Bergère wordt de eerste revue opgevoerd.
Dag van overlijden 10 december 1931
De temperatuur op 10 december 1931 lag tussen 3,6 °C en 7,0 °C en was gemiddeld 5,9 °C. Er was 2,4 mm neerslag gedurende 3,7 uur. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Stefanie Morales, "Stefanie Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stefanie-family-tree/P272.php : benaderd 13 mei 2025), "Margaret Elizabeth "Maggie" SUMMEY (1886-1931)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.