Stamboom Dirk Beerta » Hitje Sijntkes (1748-1807)

Persoonlijke gegevens Hitje Sijntkes 


Gezin van Hitje Sijntkes

Hij is getrouwd met Jetske Abrahams.

Zij zijn getrouwd op 9 februari 1779 te Veendam, Groningen, Nederland, hij was toen 31 jaar oud.

- fol. 211 - 9 februari 1779 - H.V. Hitje Sijntkes en Jetske Abrahams. Goederen ongemeen, winst en verlies half om half, kinderen gelijk, het recht van representatie wordt gegeven aan de kinderen van wederzijdse 2202 dedingslieden en aan de kinderen van wijlen Derk Sijntkes en Hindrik Sijntkes, indien hij eerder overlijdt dan krijgt zij 400 gld.,omgekeerd geldt krijgt hij 300 gld., welke goederen desnoods verteerd mogen worden, indien er geen kinderen zijn, zijn er kinderen dan kunnen die hun erfdeel pas opeisen als de achterblijvende partner hertrouwt of als beiden zijn overleden en het jongste kind 18 jaar oud is.
Brg.: Trijntje Derks, moeder. Lauwina Sijntkes, Evert Jans en Hilligjen Sijntkes (ehel.) en Roelf Hindriks en Martje Sijntkes (ehel.), zusters.
Br.: Jan Abrahams [J.A. Hwinkel] en Geesjen Tjakkes (ehel.) en Albert Abrahams [Albert Abrahams Hasewinkel], broers. Roelf Jans Prins en Hilligjen Abrahams (ehel.), zuster. Aafjen Jans [Aaffijn Jans Hazewinkel] en Wichertjen Ottes, schoonzusters. Getuigen: Melchert Jelis en Lammert Sikkes [Lamb S. Schortinghuis].

Kind(eren):

  1. Abraham Hitjes  1784-????
  2. Sijntke Hitjes  1786-????
  3. Sieke Hitjes  1788-????
  4. Hilligjen Hitjes  1790-????
  5. Hindrik Hitjes  1792-< 1798
  6. Hindrik Hitjes  1798-????

Gebeurtenis (kerkelijk) op 31 januari 1779 in Veendam, Groningen, Nederland : kerkelijk.

Registratie datum: 31-01-1779
Huwelijksplaats: Kerkelijke gemeente - Veendam
Bruidegom: Hitje Sijntkes, van Veendam
Bruid: Jetske Abrahams, van Veendam
Bron: Doop- en trouwboek 1732-1799 Kerkelijke gemeente - Veendam
Collectie DTB (toegang 124) Inventarisnummer 476, folio 201

Notities over Hitje Sijntkes

Veendam - fol. 76 - 27 mei 1778 - Sijntje Derks en Trijntje Derks (ehel.) verkopen aan hun zoon Hitje Sijntkes, een huis, tuin en een opstrekkende plaats land en dallen met 2 dwarsplaats en, aan de oostzijde van het Oosterdiep te Veendam en een gedeelte aan de westzijde van het zelfde diep. Ook worden verkocht het huismansgereedschap, paarden en beesten, uitgezonderd de huisgeraden in het binnenhuis. De opstrekkende plaats: ten noorden Haiko Rients, ten oosten de Jagtveensloot of Fokko Tiddes, ten zuiden wed. Fiebe Hindriks en consorten, ten westen de oude Ae. De dwarsplaatsen: ten noorden de Jagtveensloot, ten oosten Jan Edes, ten zuiden Jurjen Arkes, ten westen Frerik Harms en consorten. Ook nog enig land en dallen, ook aan de oostzijde van Oosterdiep, achter de plaats van Jan Jurjens. Ten noorden Fokko Tiddes, ten oosten en ten zuiden Frerik Harms en consorten, ten westen Jan Jurjens en consorten. En een stuk hooiland, groot 5 deimt, te Alweering onder Muntendam. Ten noorden Jan Braam en consorten, ten oosten Fokko Tiddes, ten zuiden Klaas Jans, ten westen wed. Melle Tiddes. Huur 22 gld. en 10 st. Verkopers blijven inwonen in een op hun kosten af te timmeren kamer, om niet, hun hele leven lang. En een deel van het hof en de tuin genieten. Prijs 1500 gld. Koper leent dit bedrag a 4 ½ %.
Getuigen: Abraham Derks Sonius en Hinrikus Franssen.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Hitje Sijntkes?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Hitje Sijntkes

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Hitje Sijntkes

Derck Jans
1667-1710
Sijntko Derks
????-< 1780
Trijntje Derks
1706-< 1789

Hitje Sijntkes
1748-1807

1779
Sieke Hitjes
1788-????
Hindrik Hitjes
1792-< 1798

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



Visualiseer een andere verwantschap

De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Historische gebeurtenissen

  • De temperatuur op 9 februari 1779 lag rond de 7,0 °C. De wind kwam overheersend uit het noord ten oosten. Typering van het weer: mist half bewolkt. Bron: KNMI
  • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) was van 1751 tot 1795 vorst van Nederland (ook wel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genoemd)
  • In het jaar 1779: Bron: Wikipedia
    • 12 april » Spanje neemt deel aan de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog met het Verdrag van Aranjuez
    • 13 mei » Beierse Successieoorlog eindigt met het Verdrag van Teschen dat in Cieszyn gesloten wordt tussen Oostenrijk en Pruisen. Oostenrijk kreeg de Innviertel en deed afstand van de rest van Beieren.
    • 6 december » Première van de opera L'isola disabitata van Joseph Haydn.
  • De temperatuur op 21 augustus 1807 lag rond de 21,0 °C. Er was 22 mm neerslagDe wind kwam overheersend uit het westen. Typering van het weer: betrokken regen. Bron: KNMI
  • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • In het jaar 1807: Bron: Wikipedia
    • 12 januari » Leidse buskruitramp.
    • 25 juni » Het Franse keizerrijk van Napoleon Bonaparte sluit vrede met Pruisen en Rusland in de Vrede van Tilsit.
    • 17 december » Napoleon Bonaparte tekent het decreet van Milaan dat alle handel met het Verenigd Koninkrijk verbiedt.


Dezelfde geboorte/sterftedag

Bron: Wikipedia


Over de familienaam Sijntkes

  • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Sijntkes.
  • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Sijntkes.
  • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Sijntkes (onder)zoekt.

De publicatie Stamboom Dirk Beerta is opgesteld door .neem contact op
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Dirk Beerta, "Stamboom Dirk Beerta", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stanboom-dirk-beerta/I15706.php : benaderd 25 september 2024), "Hitje Sijntkes (1748-1807)".