De temperatuur op 15 februari 1909 lag tussen 0.4 °C en 7,4 °C en was gemiddeld 3,2 °C. Er was 1,9 mm neerslag. Er was 3,5 uur zonneschijn (35%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
15 januari » De (Koninklijke) Vereniging De Friesche Elf Steden wordt opgericht.
16 januari » Ernest Shackleton ontdekt de magnetische zuidpool.
6 april » De Amerikaanse ontdekkingsreiziger Robert Peary bereikt (vermoedelijk) de Noordpool, samen met Matthew Henson en vier Inuit: Ooqueh, Ootah, Egingwah en Seeglo.
25 juli » Louis Blériot vliegt als eerste Het Kanaal over.
27 juli » Tweede dag van de Tragische week in Catalonië, een opstand die hardhandig neer wordt geslagen.
28 juli » Derde dag van de Tragische week in Catalonië: scholen en kerken worden in brand gestoken.
Trouwdag 29 maart 1944
De temperatuur op 29 maart 1944 lag tussen -0.1 °C en 9,3 °C en was gemiddeld 5,1 °C. Er was 3,2 uur zonneschijn (25%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
29 juni » WO II: de Franse havenstad Cherbourg wordt veroverd door Amerikaanse troepen. In Rillieux-la-Pape worden 7 joden vermoord door nazi-collaborateur Paul Touvier.
4 augustus » Anne Frank wordt, na te zijn verraden, opgepakt in Amsterdam. Ze was ondergedoken in het achterhuis van Prinsengracht 263 te Amsterdam.
23 augustus » In Warnsveld wordt een temperatuur van 38,6°C gemeten; de hoogste dagtemperatuur ooit sinds het begin van de metingen in Nederland. Pas in 2019 werd dit record verbroken.
5 september » Dolle Dinsdag: Nederland wacht tevergeefs op de bevrijders.
21 september » De Poolse 1e Onafhankelijke Parachutistenbrigade landt bij Driel in het kader van Operatie Market Garden.
9 oktober » WO2: bij kerk-razzia's in Noord-Limburg worden duizenden jongens en mannen opgepakt.
Dag van overlijden 19 augustus 1991
De temperatuur op 19 augustus 1991 lag tussen 8,1 °C en 20,7 °C en was gemiddeld 16,4 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 6,0 uur zonneschijn (41%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
2 februari » Aardschokken en lawines in Pakistan en Afghanistan eisen zeker 1700 doden.
2 juli » Het Moldavisch voetbalelftal speelt de eerste interland uit de geschiedenis. De voormalige Sovjetstaat verliest in Chisinau met 4-2 van Georgië.
8 augustus » De mast van Radio Warschau (646 m) in Polen, lange tijd het hoogste bouwwerk gemaakt door mensen, stort in.
21 augustus » Letland verkrijgt de onafhankelijkheid.
16 september » De meest gezochte Boliviaanse cocaïnehandelaar Hugo Rivero Villavicencio geeft zich over aan de autoriteiten, nadat een uitleveringsverdrag tussen Bolivia en de Verenigde Staten voor drugsmisdadigers tijdelijk is opgeschort.
16 december » De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties verwerpt de stelling dat zionisme een vorm van racisme is met 111 tegen 25 stemmen, bij dertien onthoudingen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: A.M. Hutchison-Kleijweg en A.M. Hutchison, "Genealogie Kleijweg (Overschie)", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom_kleijweg/I1335.php : benaderd 25 maart 2025), "Maria Trijssenaar (1909-1991)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.