De temperatuur op 14 maart 1940 lag tussen -2 °C en 6,0 °C en was gemiddeld 0.5 °C. Er was 26,8 mm neerslag gedurende 13,7 uur. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
11 mei » De Duitse invallers bereiken het Albertkanaal.
10 juni » Italië verklaart de oorlog aan Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.
11 juni » Tweede Wereldoorlog: Britse troepen bombarderen Genua en Turijn in Italië.
14 juni » Het eerste officiële gevangenentransport, met ongeveer 720 Poolse politieke gevangenen uit Tarnów, komt aan bij het concentratiekamp Auschwitz.
28 oktober » Tweede Wereldoorlog: Invasie van Griekenland door Italië.
23 november » Het eerste (illegale) nummer van De Waarheid verschijnt in een oplage van 6.000 exemplaren.
De temperatuur op 17 maart 1940 lag tussen 0.9 °C en 6,5 °C en was gemiddeld 4,7 °C. Er was 5,8 mm neerslag gedurende 5,6 uur. Er was 2,7 uur zonneschijn (23%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
13 mei » De Duitse verovering van Frankrijk start met het oversteken van de Maas door het Duitse leger.
14 mei » Tweede Wereldoorlog: De Duitse Luftwaffe bombardeert Rotterdam, Strijen en Strijensas.
15 juni » Sovjet-troepen vallen Litouwen binnen.
17 juni » De RMS Lancastria werd getorpedeerd waarbij minimaal 4.000 vluchtelingen en RAF soldaten om het leven komen die geëvacueerd zijn na de Slag om Duinkerke.
25 juni » Oprichting van het Apostolisch vicariaat Semarang in Nederlands-Indië.
29 november » De Duitse Luftwaffe bombardeert Liverpool.
Typ in het invoerveld de beginletters van de voor- of achternaam (minimaal 3 letters). Er verschijnt dan een lijst met namen uit de publicatie. Klik nu op de gewenste naam om de persoon te selecteren.
Geef uw e-mailadres en u ontvangt elke maand de gratis Genealogie Online nieuwsbrief met daarin nieuwe stambomen en nieuws en tips over de grootste stamboomwebsite van Nederland en België.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.