genealogieonline

Stamboom Klavers » Jan Tiddes Nieboer (1830-????)

Persoonlijke gegevens Jan Tiddes Nieboer 


Voorouders (en nakomelingen) van Jan Tiddes Nieboer

Tidde Jans Nieboer
± 1800-????

Jan Tiddes Nieboer
1830-????Gezin van Jan Tiddes Nieboer

Hij is getrouwd met Hendrikje van der Veen.

Zij zijn getrouwd.Bron 1

1869-1870 bewoners boerderij te Zuidbroek, v.m. Achter de Wal (afgebroken 1952). Zij verhuisden naar Muntendam.

Kind(eren):

 1. Hendrik Elias Nieboer  1868-????

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Jan Tiddes Nieboer?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Bronnen

 1. - het boek "Boerderijen en hun bewoners in Noord- en Zuidbroek"

Tijdbalk Jan Tiddes Nieboer

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Over de familienaam Nieboer

 • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Nieboer.
 • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Nieboer.
 • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Nieboer (onder)zoekt.

Historische context


 • De temperatuur op 1 juli 1830 lag rond de 17,0 °C. De wind kwam overheersend uit het noord-oosten. Typering van het weer: omtrent helder. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1830: Bron: Wikipedia
  • Nederland had zo'n 2,6 miljoen inwoners.
  • 25 maart » De pangeran Diponegoro wordt ondanks een vrijgeleide door luitenant-generaal baron De Kock te Magelang gevangengenomen. Einde van de Java-oorlog (opstand tegen het Nederlands gezag in Java).
  • 6 april » De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, ook Mormonen genoemd, wordt officieel georganiseerd.
  • 13 mei » Ecuador wordt onafhankelijk.
  • 5 juli » Frankrijk valt Algerije binnen.
  • 25 augustus » De opvoering van de opera La muette de Portici van Daniel Auber in de Brusselse Koninklijke Muntschouwburg mondt uit in rellen: Belgische separatisten komen in opstand tegen koning Willem I.
  • 5 december » De Symphonie fantastique van Hector Berlioz wordt voor het eerst uitgevoerd in het conservatorium van Parijs.


Bron: Wikipedia
    

De publicatie Stamboom Klavers is samengesteld door (neem contact op).