Stamboom Klavers » Annechien Brinks (1846-1919)

Persoonlijke gegevens Annechien Brinks 


Gezin van Annechien Brinks

Zij is getrouwd met Derk Lanting.

Zij zijn getrouwd op 29 augustus 1867 te Emmen, Drenthe, zij was toen 20 jaar oud.Bron 3

Wettiging 1 kind.
Tekst huwelijksakte (mijn dossiernummer Div-20-21):
Op heden, den negen en twintigsten Augustus achttien honderd zeven en zestig, zijn voor mij Egbert Horring, Ambtenaar van den Burgelijken Stand der gemeente Emmen, provincie Drenthe, ten gemeentehuize aldaar verschenen:
DERK LANTING, voldaan hebbende aan de nationale militie, geboren in de gemeente Emmen, van beroep arbeider oud vijf en twintig jaren, wonende te Noordbarge, meerderjarige zoon van Hindrik Lanting en van Willemina Weerman, van beroep arbeiders wonende te Noordbarge; en
ANNEGIEN BRINKS, geboren in de gemeente Emmen, oud twintig jaren, zonder beroep, wonende te Noordbarge, minderjarige dochter van Jan Brinks en van Jantien Timmer, van beroep landbouwers, wonende te Noordbarge, en zijn mede verschenen de vaders des bruidegoms alsmede der bruid die verklaarden hunne toestemming tot de voltrekking van dir huwelijk te geven.
De bruidegom en de bruid geven als nu te kennen dat voor hun kind erkennen een kind van het mannelijk geslacht, geboren in de gemeente Emmen den vijfden Augustus achttien honderd zeven en zestig, aangegeven als geboren uit Annechien Brinks aan het welke de naam is gegeven van Jan.
Ons verzoekende, over te gaan tot de voltrekking van hun voorgenomen huwelijk, waarvan de afkondigingen alhier zonder stuiting hebben plaats gehad op zondagen den achttienden en de vijfentwintigsten Augustus van dit jaar in de gemmente Emmen; hebben de genoemde personen ons tot dat einde ter hand gesteld: 1e. hunne geboorteacten; 2e. de geboorteacte van Jan Brinks; 3e. het Certificaat van voldoening aan de nationale militie; waarna zij ons, op de aan hen gerigte vraag, ieder afzonderlijk, in het openbaar hebben verklaard dat zij elkander aannemen tot echtgenooten, en dat zij getrouwelijk zullen vervullen al de pligten, die de wet ann den huwelijken staat oplegt, waarna wij in naam der wet hebben verklaard, dat zij door den echt aan elkander zijn verbonden, in tegenwoordigheid van Frederik Philippus Schnitger, oud negen en veertig jaren, klerk te Emmen, Jan Kroeze, oud dertig jaren, smid te Emmen, Hinderikus Ensing, oud vijf en twintig jaren, schoenmaker te Emmen, Berend Fransen, oud een en veertig jaren, timmerman te Emmen en geen der getuigen verwanten.
En is hiervan door ons deze acte opgemaakt en, na voorlezing, met ons en Comparanten, de ouders des bruidegoms als mede der bruid en d egetuigen, onderteekend.

Kind(eren):

  1. Jan Lanting  1867-1867
  2. Willemina Lanting  1868-1940 
  3. Johannes Lanting  1870-1951 
  4. NN Lanting  1873
  5. Jantien Lanting  1874-1954 
  6. Hendrik Lanting  1877-????
  7. Jan Lanting  1879-1953 
  8. Frederikus Lanting  1881-1950
  9. Henderika Lanting  1884-1957 


Notities over Annechien Brinks

Beroep: 1895 landbouwersche.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Annechien Brinks?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Annechien Brinks

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Annechien Brinks


Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).

Bronnen

  1. - www.Drentsarchief.nl - aktenummer 56
  2. - www.Drentsarchief.nl - aktenummer 311
  3. - www.Drentsarchief.nl - aktenummer 23

Historische gebeurtenissen

  • De temperatuur op 1 september 1846 lag rond de 18,0 °C. De wind kwam overheersend uit het noorden. Typering van het weer: half bewolkt. Bron: KNMI
  • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • In het jaar 1846: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 3,1 miljoen inwoners.
    • 3 april » Oprichting van het Apostolisch vicariaat Centraal-Afrika.
    • 13 mei » Het Amerikaanse Congres verklaart Mexico de oorlog.
    • 28 juni » In Frankrijk verwerft de Belg Adolphe Sax het patent op een zes jaar eerder door hem uitgevonden blaasinstrument: de saxofoon.
    • 10 september » Elias Howe krijgt een patent voor de naaimachine.
    • 10 oktober » William Lassell ontdekt de grootste maan van Neptunus, die Triton wordt genoemd.
    • 21 november » Oliver Wendell Holmes, Sr. introduceert de term anesthesie.
  • De temperatuur op 29 augustus 1867 lag rond de 20,3 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 76%. Bron: KNMI
  • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 1 juni 1866 tot 4 juni 1868 was er in Nederland het kabinet Van Zuijlen van Nijevelt - Heemskerk met als eerste ministers Mr. J.P.J.A. graaf Van Zuijlen van Nijevelt (AR) en Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
  • In het jaar 1867: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 3,6 miljoen inwoners.
    • 1 april » Singapore wordt een kroonkolonie van het Verenigd Koninkrijk.
    • 19 juni » In Santiago de Querétaro wordt keizer Maximiliaan van Mexico geëxecuteerd door een vuurpeloton.
    • 20 juli » In Uruguay wordt de stad Rivera gesticht, vernoemd naar José Fructuoso Rivera.
    • 2 augustus » Oprichting van de Vlaamse muziekschool in Antwerpen, onder leiding van de componist Peter Benoit.
    • 28 september » Toronto wordt de hoofdstad van Canada.
    • 18 oktober » De Verenigde Staten kopen Alaska van Rusland.
  • De temperatuur op 12 augustus 1919 lag tussen 9,5 °C en 26,1 °C en was gemiddeld 17,7 °C. Er was 11,9 uur zonneschijn (80%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
  • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
  • In het jaar 1919: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 6,7 miljoen inwoners.
    • 21 januari » Ierse Onafhankelijkheidsverklaring wordt aangenomen door het parlement van de Ierse Republiek.
    • 11 maart » Het Paraguayaans voetbalelftal speelt de eerste interland uit de geschiedenis en verliest thuis met 5-1 van buurland Argentinië.
    • 13 april » Britse en Gurkha troepen vermoorden in Amritsar, India ten minste 379 ongewapende deelnemers aan demonstratie in het kader van de geweldloos-verzet-campagne van Gandhi
    • 30 mei » Viering van het 300-jarig bestaan van de stad Batavia. Koningin Wilhelmina legt een krans bij het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen in Hoorn
    • 14 juni » Alcock en Brown vliegen als eersten non-stop over de Atlantische Oceaan.
    • 19 augustus » Afghanistan wordt onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk.


Dezelfde geboorte/sterftedag

Bron: Wikipedia

Bron: Wikipedia


Over de familienaam Brinks

  • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Brinks.
  • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Brinks.
  • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Brinks (onder)zoekt.

De publicatie Stamboom Klavers is opgesteld door .neem contact op
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Joop Klavers, "Stamboom Klavers", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom_klavers/I1302.php : benaderd 3 mei 2024), "Annechien Brinks (1846-1919)".