De temperatuur op 12 oktober 1884 lag rond de 7,4 °C. Er was 4 mm neerslag. De winddruk was 2 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 97%. Bron: KNMI
14 maart » Albert van Giffen, Nederlands archeoloog († 1973)
13 mei » De American Institute of Electrical Engineers (AIEE), voorloper van de IEEE wordt opgericht.
31 augustus » In Gent verschijnt het eerste socialistische dagblad van België, de Vooruit.
23 september » Herman Hollerith patenteert zijn mechanische optelmachine.
1 oktober » Oprichting van de Deense krant Politiken in Kopenhagen.
1 november » Oprichting van de Gaelic Athletic Association in Thurles, Ierland.
Trouwdag 20 november 1914
De temperatuur op 20 november 1914 lag tussen -6,3 °C en 2,9 °C en was gemiddeld -1,7 °C. Er was 0,1 mm neerslag. Er was 6,6 uur zonneschijn (77%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
1 januari » De eerste regelmatige luchtlijn ter wereld wordt in Florida in gebruik genomen.
28 maart » Eerste radio-uitzending in België.
8 juni » In Brazilië wordt de Braziliaanse voetbalbond ("Confederação Brasileira de Futebol") opgericht.
28 juni » Aartshertog Frans Ferdinand van Oostenrijk wordt doodgeschoten in Sarajevo door Gavrilo Princip. Deze gebeurtenis vormt de aanleiding tot de Eerste Wereldoorlog.
28 juli » Oostenrijk-Hongarije verklaart Servië de oorlog, daarmee begint de Eerste Wereldoorlog.
1 november » Bisschopswijding van Petrus Hopmans, Nederlands bisschop van Breda.
Dag van overlijden 22 april 1981
De temperatuur op 22 april 1981 lag tussen 2,0 °C en 8,8 °C en was gemiddeld 5,0 °C. Er was 0.3 mm neerslag gedurende 0.5 uur. Er was 4,5 uur zonneschijn (31%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
Van vrijdag 11 september 1981 tot zaterdag 29 mei 1982 was er in Nederland het kabinet Van Agt II met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA).
12 januari » Jan Zwartkruis neemt ontslag als bondscoach van het Nederlands voetbalelftal.
21 februari » Schaatsster Alie Boorsma verbetert in Grenoble het Nederlands record op de 500 meter en noteert een tijd van 42,41 seconden.
30 maart » Amerikaans president Ronald Reagan wordt in de borst geschoten door John Hinckley Jr., een vriend van de familie van de vicepresident. Twee politieofficieren en James Brady raken ook gewond.
20 april » FC Utrecht speelt de laatste wedstrijd in het oude Galgenwaard. Supporters slopen het stadion na afloop van het competitieduel tegen PSV (0-0).
3 oktober » De hongerstaking van IRA-gevangenen in de Maze-gevangenis in Belfast eindigt na zeven maanden en tien doden.
19 december » Medische primeur in België: een zes maanden oude Zaïrese Siamese tweeling wordt van elkaar gescheiden.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: J. Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom_jacobs/I3381.php : benaderd 8 mei 2025), "Maria Elisabeth Wintermans (1884-1981)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.