Stamboom Hendriks Regtien » Dirkje Hendriks van de Vosch (1702-1790)

Persoonlijke gegevens Dirkje Hendriks van de Vosch 


Gezin van Dirkje Hendriks van de Vosch

Zij is getrouwd met Bernardus (Berend Simonsen) van Koekenbergh.

Zij zijn getrouwd


Kind(eren):Notities over Dirkje Hendriks van de Vosch

Notariële archieven
Recordnr: 7629
Naam Hendriks, Dirkje (wonende bij de Kleijne Nagtegaalsteegh te Amersfoort)

Echtgenoot (wed. van:) Van Koekenbergh, Berend Simonsen

Akten Testament: 06-11-1757 A. v. Brinckesteyn AT 039a002 rep 21

OpmerkingenDirkje "siekelijk van lichaam, op een stoel sittende", prelegateert aan haar zoon Anthonij van Koekenbergh (meerderj. jongeman, bij haar wonende) alle de glaase raamten, die tot de broeijerije gebruikt worden, mits Anthony aan haar andere zoon, ook bij haar wonende, Johannes van Koekenbergh, f 100,- betaalt.Zij prelegateert aan haar zoons Anthony en Johannes haar huisraad en inboedel en alle gereedschappen die voor de marmoesinge vereist zijn.Zij prelegateert aan haar dochters Anna, Rijkje, Hendrikje en Agatha al haar kleren.Met uitsluiting (seclusie) van de weeskamer.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Dirkje Hendriks van de Vosch?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

 • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
 • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
 • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).Visualiseer een andere verwantschap

Bronnen

 1. Eemlandse Klappers 28 blz. 429/DTB48

Historische gebeurtenissen

 • De temperatuur op 7 april 1790 lag rond de 5,0 °C. De wind kwam overheersend uit het noord-oosten. Typering van het weer: omtrent helder. Bron: KNMI
 • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) was van 1751 tot 1795 vorst van Nederland (ook wel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genoemd)
 • In het jaar 1790: Bron: Wikipedia
  • 11 januari » Naar Amerikaans voorbeeld wordt in de Zuidelijke Nederlanden de "Republiek van de Verenigde Nederlandse Staten" of de "République des États belgiques unis" uitgeroepen.
  • 26 januari » Première van de opera Così fan tutte van Wolfgang Amadeus Mozart in het Burgtheater in Wenen.
  • 29 mei » Rhode Island sluit zich als laatste aan bij de groep van Amerikaanse kolonies die de Britse overheersing bestrijden.
  • 5 juni » Het eerste nummer van het Overijsselsch Weekblad verschijnt.
  • 6 oktober » Introductie van het kunstmatige mineraalwater van Jacob Schweppe, later bekend onder de handelsnaam Schweppes.
  • 6 december » Het Amerikaans Congres verhuist van New York naar Philadelphia in Pennsylvania.


Dezelfde geboorte/sterftedag

Bron: Wikipedia

Bron: Wikipedia


Over de familienaam Van de Vosch


Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Henny Eizenga-Hendriks, "Stamboom Hendriks Regtien", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom_hendriks_regtien/I1874.php : benaderd 15 juli 2024), "Dirkje Hendriks van de Vosch (1702-1790)".