De temperatuur op 13 april 1910 lag tussen 8,6 °C en 15,9 °C en was gemiddeld 12,1 °C. Er was 8,2 mm neerslag. Er was 1,2 uur zonneschijn (9%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
21 februari » De Egyptische premier Pasha Ghali overlijdt 1 dag na een aanslag op zijn leven door een schutter.
3 maart » In New York wordt de Rockefeller Foundation tot bevordering van de wetenschap opgericht.
14 maart » Blow-out van oliebron Lakeview-1 in Californië, waarbij bijna een miljard liter aardolie verloren gaat.
25 mei » Expositie van Les Indépendants in Parijs.
5 oktober » Portugal wordt een republiek na een coup tegen koning Emanuel II.
20 november » Francisco I. Madero begint de opstand tegen Porfirio Díaz: begin van de Mexicaanse Revolutie.
Trouwdag 4 januari 1933
De temperatuur op 4 januari 1933 lag tussen 3,2 °C en 6,5 °C en was gemiddeld 5,1 °C. Er was 0.1 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 26 mei 1933 tot 31 juli 1935 was er in Nederland het kabinet Colijn II met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Simone, "Stamboom Zijlmans", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-zijlmans/I966.php : benaderd 13 mei 2025), "Benedicta Cornelia van Steenderen (1910-)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.