De temperatuur op 24 juni 1927 lag tussen 10,5 °C en 13,7 °C en was gemiddeld 11,8 °C. Er was 11,5 mm neerslag. Er was 1,4 uur zonneschijn (8%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
14 maart » Joop Wolff, Nederlands verzetsstrijder, journalist en communistisch politicus († 2007)
26 mei » De Ford Motor Company staakt de productie van de T-Ford.
1 juni » Een hevige tornado richt grote verwoestingen aan in de Achterhoek.
13 juni » Op Fifth Avenue wordt een ticker-tape parade gehouden ter ere van Charles Lindbergh die enkele weken eerder de eerste non-stop solovlucht over de Atlantische Oceaan had uitgevoerd.
5 september » In Delft wordt het Waterloopkundig Laboratorium geopend.
1 november » In Lima verliest het Peruviaans voetbalelftal de allereerste officiële interland uit de geschiedenis van het Zuid-Amerikaanse land met 4-0 van Uruguay.
Trouwdag 17 oktober 1951
De temperatuur op 17 oktober 1951 lag tussen -1,3 °C en 15,0 °C en was gemiddeld 6,6 °C. Er was 6,6 uur zonneschijn (62%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
Van 15 maart 1951 tot 2 september 1952 was er in Nederland het kabinet Drees I met als eerste minister Dr. W. Drees (PvdA).
11 januari » Oprichting van de Rooms-katholieke Bisschoppelijke Hiërarchie in Zuid-Afrika met vier aartsbisdommen en zestien bisdommen. Tot de kerkprovincies behoren ook Basutoland en Swaziland met elk een bisdom.
8 februari » Verheffing van de Apostolische prefectuur Banka en Billiton in Indonesië tot Apostolisch vicariaat Pangkal-Pinang.
29 maart » Ethel en Julius Rosenberg worden in de Verenigde Staten schuldig bevonden aan samenzwering tot het plegen van spionage.
1 juni » De eerste cartoon van WiBo verschijnt op de voorpagina van de Volkskrant.
14 juli » Eerste Grand Prix-zege van het Formule 1-team van Scuderia Ferrari op het circuit van Silverstone
19 oktober » Eerste uitzending van het informatieve AVRO-televisieprogramma, Televizier.
Dag van overlijden 16 november 1994
De temperatuur op 16 november 1994 lag tussen 6,1 °C en 11,5 °C en was gemiddeld 9,3 °C. Er was -0,1 mm neerslag. Er was 3,0 uur zonneschijn (34%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
30 maart » Mino Martinazzoli treedt af als leider van de Italiaanse Volkspartij, de opvolger van de christendemocraten.
19 mei » De belangrijkste Somalische krijgsheer, Mohammed Farrah Aidid, keert in triomf terug in de hoofdstad Mogadishu na een verblijf van zes maanden buiten het Oost-Afrikaanse land.
19 oktober » Een zelfmoordactie door een Hamas-lid op een bus in Tel Aviv eist 22 doden.
1 november » De 14-jarige Venus Williams debuteert bij de proftennissters met een overwinning (6-3 en 6-4) op haar 26-jarige landgenote Shaun Stafford in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Oakland.
20 november » De Angolese regering en de guerrillabeweging UNITA ondertekenen in de Zambiaanse hoofdstad Lusaka een vredesverdrag dat een einde moet maken aan de burgeroorlog in het Afrikaanse land.
8 december » De Amerikaanse president Bill Clinton tekent een wet waardoor de Verenigde Staten deelnemen in het General Agreement on Tariffs and Trade (GATT).
Dag van begraven 21 november 1994
De temperatuur op 21 november 1994 lag tussen 6,5 °C en 11,6 °C en was gemiddeld 8,8 °C. Er was 0,3 uur zonneschijn (4%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
14 maart » Brazilië belooft de voormalige Boliviaanse dictator, generaal Luis García Meza, op verzoek van Bolivia uit te leveren aan dit land.
27 april » Na het verdwijnen van de apartheid worden de tien zogenaamde thuislanden herenigd met Zuid-Afrika.
10 mei » Nelson Mandela wordt beëdigd als eerste zwarte president van Zuid-Afrika.
23 juli » In Dublin eindigt titelverdediger Nederland op een teleurstellende zesde plaats bij het WK hockey door ook de laatste wedstrijd tegen Zuid-Korea te verliezen: 0-2.
23 augustus » De gemeenteraad van Sebastopol roept de Oekraïense havenstad op de Krim uit tot Russisch grondgebied. Het is de eerste uiting van separatisme sinds de pro-Russische Leonid Koetsjma op 10 juli tot president van de Oekraïne werd gekozen.
20 december » De Amerikaanse oud-president Jimmy Carter brengt een akkoord tot stand over een staakt-het-vuren in Bosnië-Herzegovina tussen het regeringsleger en de Bosnische Serviërs.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Simone, "Stamboom Zijlmans", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-zijlmans/I925.php : benaderd 13 mei 2025), "Arnoldus Wilhelmus Schel (1927-1994)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.