De temperatuur op 27 december 1881 lag rond de 3,5 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 78 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 94%. Bron: KNMI
Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
3 maart » De Nederlandse koning Willem III kondigt een nieuw Wetboek van Strafrecht af
4 juni » De Brabantse Lijn, de spoorlijn die Tilburg met Nijmegen verbindt, wordt geopend.
2 juli » President James Garfield van de VS wordt neergeschoten door Charles J. Guiteau. Hij overlijdt uiteindelijk op 19 september 1881 aan bloedvergiftiging.
15 augustus » Opening van de Internationale Elektriciteitstentoonstelling in Parijs.
20 september » Chester A. Arthur legt de eed af als 21ste President van de Verenigde Staten.
8 december » Het Ringtheater te Wenen brandt af (zie Ringtheaterbrand).
Trouwdag 13 augustus 1919
De temperatuur op 13 augustus 1919 lag tussen 10,9 °C en 26,8 °C en was gemiddeld 18,2 °C. Er was 10,7 uur zonneschijn (72%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
12 april » In Engeland wordt de 48-urige werkweek en het minimumloon ingevoerd.
21 juni » In Scapa Flow wordt de Hochseeflotte tot zinken gebracht. Hierbij vallen de laatste slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog.
23 augustus » Oprichting van de Monegaskische voetbalclub AS Monaco in het gelijknamige vorstendom.
23 september » Oprichting van de Portugese omnisportvereniging CF Belenenses.
28 september » Nederland krijgt algemeen kiesrecht (m/v) door inwerkingtreding van de initiatiefwet-Marchant ("de Wet-Jacobs")
13 oktober » Tijdens de Convention portant réglementation de la Navigation Aérienne in Parijs wordt vastgelegd dat Nederland de nationaliteitsletter H (van Holland) voor luchtvaartuigradiostations zou gaan voeren.
Dag van overlijden 3 februari 1955
De temperatuur op 3 februari 1955 lag tussen 3,2 °C en 8,1 °C en was gemiddeld 5,7 °C. Er was 3,0 mm neerslag gedurende 3,2 uur. Er was 1,0 uur zonneschijn (11%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
3 april » In Sclessin bij Luik breekt brand uit in Cinema Rio. Hierbij vallen 39 doden waarvan 22 kinderen.
18 april » De term derde wereld wordt voor het eerst gebruikt door de Indonesische president Soekarno tijdens een speech.
1 mei » Instelling van de feestdag van de 'heilige Jozef Arbeider' op 1 mei door paus Pius XII om een christelijk tegenwicht te bieden aan de socialistische 'Dag van de Arbeid'.
16 juni » Paus Pius XII excommuniceert Juan Perón.
17 juli » In het Belgische Ploegsteert ontploft een niet gebruikte mijntunnel door blikseminslag. Er ontstaat een enorme krater.
22 november » De eerste Russische waterstofbom wordt tot ontploffing gebracht.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Simone, "Stamboom Zijlmans", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-zijlmans/I7888.php : benaderd 11 mei 2025), "Alouisius Joseph Weterings (1881-1955)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.