De temperatuur op 25 mei 1950 lag tussen 9,7 °C en 18,7 °C en was gemiddeld 13,8 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 0.9 uur zonneschijn (6%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
3 januari » In Egypte behalen de Wafdisten bij de verkiezingen een grote overwinning. In het parlement verkrijgen zij 225 van de 319 zetels.
8 januari » In zijn verblijf aan de Franse Rivièra ontvangt Koning Leopold III van België de minister van Buitenlandse Zaken (Paul van Zeeland) en baron van der Straeten-Waillet om te praten over een mogelijke terugkeer.
28 mei » Het Ghanees voetbalelftal speelt onder de naam Goudkust de eerste officiële interland en wint met 1-0 van Nigeria.
30 mei » De tweede regeerperiode van koning Norodom Sihanouk loopt af.
1 juni » Oprichting van de Oostenrijkse voetbalclub SV Austria Salzburg.
22 juli » Na lang politiek gekrakeel en een volksraadpleging over zijn houding in de oorlog, betrekt de Belgische koning Leopold III weer zijn paleis in Laken.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Simone, "Stamboom Zijlmans", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-zijlmans/I1775.php : benaderd 30 april 2025), "Fransiscus Beesems (1868-1950)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.