Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 21 januari 2009.
Gezin van Hendrik van Apeldoorn
Notities over Hendrik van Apeldoorn
Hendrik Van Apeldoorn. Op 27 11 1920 naar Groningen vertrokken. Studeerde Nederlands; Was als leraar Nederlands verbonden aan de Middelbare Landbouwschool te Groningen.Was enige tijd in Ned.Oost Indie,
De temperatuur op 16 december 1888 lag rond de 3,9 °C. De winddruk was 8 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 93%. Bron: KNMI
22 maart » Onder veenarbeiders in Appelscha breekt een grote staking uit; begin van de georganiseerde stakingen in Nederland.
11 april » Opening van het Concertgebouw in Amsterdam met een inwijdingsconcert waaraan 120 muzikanten en een koor van 500 personen deelnamen.
13 mei » Brazilië schaft de slavernij af.
4 juli » De Belgische bankbiljetten worden tweetalig en het Belgisch Staatsblad wordt gedeeltelijk in het Nederlands gepubliceerd.
7 september » Eerste gebruik van de couveuse bij een menselijke baby, Edith Eleanor McLean
30 oktober » De Amerikaanse leerlooier John J. Loud verkrijgt octrooi op de kogelpen, een apparaat om leer mee te merken. Hoewel het geen succes wordt, geldt het als de voorloper van de balpen.
Dag van overlijden 19 januari 1963
De temperatuur op 19 januari 1963 lag tussen -11.9 °C en -6.2 °C en was gemiddeld -8.6 °C. Er was 3,6 uur zonneschijn (43%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
5 mei » Eerste levertransplantatie ooit, uitgevoerd door Thomas Starlz.
11 juni » Inschrijving van de eerste twee zwarte studenten aan de University of Alabama wordt urenlang tegengehouden door gouverneur van Alabama George Wallace met de actie Stand in the Schoolhouse Door. Maar president John F. Kennedy heeft de Nationale Garde van de staat onder federaal gezag geplaatst, en laat deze de toegang vrijmaken.
21 juni » Kardinaal Giovanni Battista Montini wordt gekozen tot Paus Paulus VI.
26 juli » Een hevige aardbeving treft de Zuidslavische stad Skopje.
16 september » Oprichting Maleisië.
14 december » De inwoners van Hoogezand-Sappemeer schakelen als eerste gasverbruikers van Nederland over op aardgas uit Slochteren.
Dag van begraven 24 januari 1963
De temperatuur op 24 januari 1963 lag tussen -8.5 °C en 1,1 °C en was gemiddeld -3.7 °C. Er was 6,0 uur zonneschijn (69%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
17 maart » Op het Indonesische eiland Bali komt een vulkaan tot uitbarsting wat bijna 2000 Balinezen het leven kost.
14 juni » Lancering van de Vostok 5 met aan boord Valeri Bykovski.
16 juni » Lancering van de Vostok 6 met aan boord Valentina Teresjkova voor een gezamenlijke vlucht met Vostok 5. Teresjkova wordt daarmee de eerste vrouw in de ruimte.
28 augustus » Martin Luther King geeft zijn beroemde I Have a Dream speech tijdens een burgerrechtendemonstratie in Washington D.C.
24 november » President Lyndon B. Johnson bevestigt dat de Verenigde Staten militaire en economische steun zullen blijven verlenen aan Zuid-Vietnam.
14 december » De inwoners van Hoogezand-Sappemeer schakelen als eerste gasverbruikers van Nederland over op aardgas uit Slochteren.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: P. Heres, "Stamboom Wonink", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-wonink/I1099497137.php : benaderd 31 oktober 2024), "Hendrik van Apeldoorn (1888-1963)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.