Stamboom van de families Willemse - Brouwers - de Voogd - Roeting en vele aanverwante families » Johanna Cornelia Nut beij (1853-1943)

Persoonlijke gegevens Johanna Cornelia Nut beij 

Bronnen 1, 2, 3, 4

Gezin van Johanna Cornelia Nut beij

Zij is getrouwd met Willem Messenmaker.

Zij zijn getrouwd op 19 januari 1876 te 's-Gravenhage, zij was toen 22 jaar oud.


Kind(eren):

  1. Engeltje Messenmaker  1885-1952 

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Johanna Cornelia Nut beij?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Johanna Cornelia Nut beij

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Johanna Cornelia Nut beij


    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



    Visualiseer een andere verwantschap

    Bronnen

    1. Website van de Families Brouwers, Willemse en vele aanverwante families, N.W. Willemse, via https://www.myheritage.nl/person-1500045...
      Toegevoegd door een Smart Match te bevestigen
      Stambomen op MyHeritage Familiesite: Website van de Families Brouwers, Willemse en vele aanverwante families Familiestamboom: 448799421-1
    2. Nederlandse kranten, 1659-1899, xxx-template
      <p>Dagblad van Zuidholland En 's Gravenhage<br />Publicatie: The Hague, The Hague, South Holland, Netherlands<br />Datum: 30 jun 1868<br />Tekst: "...kamer) van den Junij 1800 acht en zestig is zonder beroep, wonende te 'sGravenhage, van krankzinnigheid ten zijner huisvrouw CORNELIA JOHANNA NUTBEIJ, ouder Curatele gesteld. (5291) H. L. TROOST ..."</p>
      Kranten zijn een belangrijke bron voor het onderzoeken van familiegeschiedenis en genealogie, omdat ze necrologieën en andere belangrijke alternatieve bronnen als geboorte-, trouw- en overlijdensadvertenties bevatten. Familieleden kunnen ook genoemd worden in lokale nieuwsberichten en berichten over evenementen en sociale activiteiten. Veel artikelen in deze bronnen bieden details over historische gebeurtenissen die waarschijnlijk niet in andere bronnen te vinden zijn.Dekking en compleetheid in deze verzameling verschillen per titel.
    3. Wissink Family Site, Henk Wissink, Johanna Cornelia Messemaker (geboren Nutbeij)
      Toegevoegd door een Smart Match te bevestigen
      Stambomen op MyHeritage Familiesite: Wissink Family Site Familiestamboom: 508183521-1
    4. FamilySearch Stamboom
      Johanna Cornelia Messemaker (geboren Nutbeij)<br>Geslacht: Vrouw<br>Geboorte: 20 jul 1853 - The Hague, South Holland, Netherlands<br>Huwelijk: 19 jan 1876 - The Hague, South Holland, Netherlands<br>Overlijden: 14 dec 1943 - Zuidlaren, Drenthe, Netherlands<br>Ouders: Hendrik Nutbeij, Francisca Agatha Monquil<br>Echtgenoot: Willem Messemaker<br>Kinderen: Klaas Messemaker, Franciscus Messemaker, Johanna Messemaker, Johanna Toorn Van Der (geboren Messemaker), Engeltje Messemaker, Wilhelmina Korving (geboren Messemaker), Martina Messemaker, Hendrika Roeleveld (geboren Messemaker)<br>Broers/zusters: Hendrik Nutbeij, Petrus Johannes Nutbey, Martinus Engel Brand, Cornelia Jacoba Clasina Van Der Rassel (geboren Brand), Franciscus Martinus Brand, Wilhelmus Klaas Brand, Klaas Brand, Frederica Wilhelmina Brand, Franciscus Martinus Brand<br>Deze persoon schijnt dubbele verwanten te hebben. Bekijk het op FamilySearch om alle informatie te bekijken.
      De FamilySearch Stamboom wordt gepubliceerd door MyHeritage onder licentie van FamilySearch International, de grootste genealogische organisatie in de wereld. FamilySearch is een nonprofit organisatie die gespnsord wordt door The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints (Mormon Church).

    Aanknopingspunten in andere publicaties

    Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

    Historische gebeurtenissen

    • De temperatuur op 20 juli 1853 lag rond de 18,0 °C. De relatieve luchtvochtigheid was 72%. Bron: KNMI
    • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • Van 1 november 1849 tot 19 april 1853 was er in Nederland het kabinet Thorbecke I met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
    • Van 19 april 1853 tot 1 juli 1856 was er in Nederland het kabinet Van Hall - Donker Curtius met als eerste ministers Mr. F.A. baron Van Hall (conservatief-liberaal) en Mr. D. Donker Curtius (conservatief-liberaal).
    • In het jaar 1853: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 3,3 miljoen inwoners.
      • 4 maart » Franklin Pierce wordt beëdigd als 14e president van de Verenigde Staten
      • 4 maart » Herstel van de bisschoppelijke hiërarchie in Nederland door heroprichting van het aartsbisdom Utrecht, het bisdom 's-Hertogenbosch, het bisdom Haarlem en het bisdom Roermond.
      • 14 maart » Verheffing van het apostolisch vicariaat Breda tot vijfde rooms-katholiek bisdom in Nederland.
      • 18 april » Het Ministerie-Thorbecke I dient zijn ontslag in aan Willem III na een buitenparlementaire petitie van ongeveer 50.000 handtekeningen van de zogenaamde Aprilbeweging, die openlijk wordt gesteund door de koning, tegen het herstel van de bisschoppelijke hiërarchie in Nederland.
      • 18 april » In Azië rijdt de eerste trein tussen Bombay en Tanna.
      • 23 oktober » Spoorwegstation Valkenburg wordt in Nederland in gebruik genomen.
    • De temperatuur op 19 januari 1876 lag rond de 3,3 °C. De winddruk was 7 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 84%. Bron: KNMI
    • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 27 augustus 1874 tot 3 november 1877 was er in Nederland het kabinet Heemskerk - Van Lijnden van Sandenburg met als eerste ministers Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief) en Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (AR).
    • In het jaar 1876: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 4,0 miljoen inwoners.
      • 14 februari » Alexander Graham Bell vraagt patent aan op de telefoon; twee uur later doet Elisha Gray hetzelfde.
      • 7 maart » Alexander Graham Bell ontvangt patent voor de telefoon.
      • 22 mei » Splitsing van het Apostolisch vicariaat Japan in de apostolische vicariaten Noord-Japan, Centraal-Japan en Zuid-Japan.
      • 1 augustus » Colorado wordt de 38e staat van de Verenigde Staten.
      • 2 augustus » Wild Bill Hickok, gunslinger uit het Wilde Westen, wordt tijdens het pokeren in de rug geschoten en sterft.
      • 1 november » Het Noordzeekanaal wordt officieel geopend door koning Willem III.
    • De temperatuur op 14 december 1943 lag tussen -4,5 °C en 3,6 °C en was gemiddeld 1,0 °C. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
    • In het jaar 1943: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 9,1 miljoen inwoners.
      • 5 april » Bij een geallieerd bombardement vallen in Mortsel meer dan 900 doden en 1300 gewonden bij de burgerbevolking. De aanval was gericht tegen de ERLA-fabriek maar de bommen vallen meer dan een kilometer daarvandaan.
      • 29 juli » NSB burgemeester Geert Bisschop van Schoonebeek wordt doodgeschoten door leden van het plaatselijk verzet.
      • 18 augustus » Nachtelijk bombardement op Peenemünde, uitgevoerd door de RAF onder de codenaam Operation Hydra.
      • 28 augustus » De Deense regering treedt af nadat de Duitse bezetter een ultimatum heeft gesteld omtrent het straffen van verzetsstrijders.
      • 3 september » Tweede Wereldoorlog: invasie van Italië door geallieerde troepen.
      • 10 september » Duitse troepen bezetten Rome.
    

    Dezelfde geboorte/sterftedag

    Bron: Wikipedia

    Bron: Wikipedia


    Over de familienaam Nut beij

    • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Nut beij.
    • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Nut beij.
    • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Nut beij (onder)zoekt.

    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    Nico Willemse, "Stamboom van de families Willemse - Brouwers - de Voogd - Roeting en vele aanverwante families", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-willemse-brouwers-de-voogd-roeting/I372.php : benaderd 17 mei 2024), "Johanna Cornelia Nut beij (1853-1943)".